به گزارش ایرنا، این هواپیماها به رغم هشدار كنترل كننده های زمینی چین به ماموریت خود در این مناطق مورد اختلاف ادامه دادند تا واشنگتن نشان دهد به بهانه حمایت از چند كشور جنوب شرق آسیا به اختلافات سرزمینی برای تقویت نظامی خود در منطقه دامن می زند.
آمریكا تلاش دارد در رقابت با چین برای تسلط بر منطقه، نفوذ نظامی، اقتصادی و سیاسی خود را در جنوب شرق آسیا افزایش دهد و در آستانه نشست های منطقه ای و بین المللی و پس از قدم های پكن برای توسعه مناسبات با كشورهایی كه بر سر مالكیت بخش هایی از دریای جنوبی اختلاف دارد، اقدام به مانورهای نظامی می كند تا پكن را تحت فشار قرار دهد.
'شی جین پینگ' رئیس جمهور چین در راستای كاهش تنش در منطقه پس از بیش از یكسال سردی مناسبات با ویتنام ماه جاری به هانوی سفر كرد تا نشان دهد درپی حل مسالمت آمیز اختلافات با كشورهای منطقه است.
اقدام چین به حفاری در آب های مورد چالش با ویتنام، درگیری بین كشتی های دو كشور بدنبال اختلاف پكن و هانوی بر سر مالكیت جزایر 'پارسل' كه چینی ها آن را 'شی شا' می نامند، همواره مناسبات دو كشور را با چالش مواجه كرده است و واشنگتن نیز طی سال های اخیر به رغم گذشته تاریك در ویتنام تلاش كرد در رقابت با پكن خود را به این كشور جنوب شرق آسیا نزدیك كند.
'جان كری' وزیر امور خارجه آمریكا كه خود زمانی سرباز جنگ ویتنام بود طی دو سال اخیر دستكم دو بار به هانوی سفر كرد تا نشان دهد قصد نزدیكی مناسبات دو كشور و حمایت از ویتنام در مقابل چین را دارد.
رئیس جمهور چین نیز با سفر اخیر خود تلاش كرد جهت مناسبات با ویتنام را تغییر داده و در راستای توسعه همكاری های دو جانبه به رغم اصرار بر مالكیت جزایر مورد مناقشه قدم بردارد.
فیلیپین نیز كه با چین اختلافات سرزمینی دارد از مراكز مهم تحولات تنش های منطقه است و آمریكا تلاش دارد با پیمان های نظامی خود را هر چه بیشتر به مانیل نزدیك كند تا به اختلافت دامن بزند.
اما 'شی جین پینگ' نیز براساس سیاست جدید پكن برای توسعه مناسبات با كشورهایی كه با آنها اختلاف ارضی دارد، قرار است در نشست سران اپك در مانیل حضور یابد و سدی مقابل خواسته های كاخ سفید باشد.
مانیل اخیرا اختلاف خود با پكن بر سر مالكیت جزایر و صخره هایی در دریای جنوبی چین را به دادگاه لاهه كشاند و هشدارهایی در مورد ساخت جزایر مصنوعی در دریای جنوبی به چین داد و از حمایت كاخ سفید برخوردار شد.
طی دو روز گذشته اندونزی نیز وارد عرصه اختلاف با چین شده و تاكید دارد در صورت به توافق نرسیدن با پكن در مذاكرات دو جانبه، جاكارتا نیز این اختلافات را به دادگاه لاهه می كشاند، كاری كه كاخ سفید از آن استقبال خواهد كرد.
این تحولات از جمله پرواز دو بمب افكن 'بی – 52' آمریكا در نزدیكی جزایر مصنوعی ساخته شده به وسیله چین در مناطق مورد اختلاف پكن با كشورهای جنوب شرق آسیا در آستانه دو اجلاس مهم سران 'اپك' در مانیل و اجلاس سران اتحادیه كشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) و شركای گفتمانی آن ها صورت می گیرد.
در این اجلاس ها سران 5 كشور جنوب شرق آسیا شامل مالزی، اندونزی، ویتنام، فیلیپین و برونئی كه با پكن در دریای جنوبی اختلاف دارند به همراه آمریكا و چین حضور دارند.
آمریكا تلاش دارد اختلافات ارضی در منطقه را در این دو اجلاس و در حضور 'شی جین پینگ' رئیس جمهور چین مطرح كند، هر چند پكن رایزنی هایی برای مطرح نشدن اختلافات به ویژه در نشست اپك را پیگیری كرده است و تاكید دارد در نشستی كه بحث های اقتصادی مطرح است، نباید مسائل سیاسی طرح شود.
اما حضور یك ناو آمریكایی در منطقه مورد اختلاف كه پكن جزایر مصنوعی را در آن احداث كرده و پرواز این بمب افكن ها نشانی از افزایش تنش ها و تلاش كاخ سفید به منظور گرم تر كردم تنور اختلافات منطقه ای برای محكم كردن جای پای نظامی خود و افزایش حضور در منطقه حساس جنوب شرق آسیا است.
آساق**1611
آمریكا به تنش ها در جنوب شرق آسیا دامن می زند/ پرواز بی-52 برفراز منطقه
۲۲ آبان ۱۳۹۴، ۶:۵۴
کد خبر:
81836398
كوالالامپور – ایرنا – پنتاگون روز جمعه تایید كرد كه دو بمب افكن 'بی – 52' این كشور در نزدیكی جزایر مصنوعی ساخته شده به وسیله چین در مناطق مورد اختلاف پكن با كشورهای جنوب شرق آسیا در دریای جنوبی چین پرواز كرده است.