به گزارش ایرنا، درخواست وزارت امور خارجه اندونزی از چین پس از آن مطرح شد كه رئیس بخش امنیت ملی اندونزی اعلام كرد جاكارتا می تواند اختلاف خود با پكن در مورد بخش هایی از دریای جنوبی چین را به دادگاه بین المللی ارائه كند.
پكن تقریبا مدعی مالكیت بر تمامی دریای غنی جنوبی چین است. ویتنام، فیلیپین، تایوان، مالزی و برونئی در مورد مالكیت بخش هایی از این بزرگراه آبی ادعاهایی مطرح كرده اند و مانیل شكایت خود را به دادگاه لاهه برده است، اما اختلاف جاكارتا و پكن چندان عمیق نیست.
اندونزی تیر ماه امسال طرحی را ارائه كرد كه براساس آن قصد دارد در منطقه مورد چالش با پكن در دریای جنوبی چین پایگاه نظامی احداث كند.
اندونزی یكی از كشورهایی بوده كه به رغم اختلاف كم با چین در دریای جنوبی در مقابل این اختلافات سكوت كرده است، اما 'لوهوت پنجایتان' رییس امنیت ملی این كشور اخیرا، گفت: جاكارتا می تواند چین را به یك دادگاه بین المللی بكشاند، اگر گفت وگو بر سر اختلافات شكست بخورد.
به نوشته تارنمای 'جاكارتا گلوب'، آرماناتا نصیر' سخنگوی وزارت امور خارجه اندونزی نیز گفت: اندونزی خطوط فاصله 9 گانه را به رسمیت نمی شناسد و دلیل آن روشن نبودن با قوانین بین المللی است.
چین تقریبا مدعی 3.5 میلیون كیلومترمربع مساحت دریای جنوبی چین است كه سرشار از منابع معدنی و نفت است.
سابقه ترسیم نقشه موسوم به 'خطوط فاصله 9 گانه' كه اندونزی اعلام كرد به رسمیت نمی شناسد به سال 1948 بر می گردد كه دوات چین آن را ابداع كرد.
چین در سال 2009 نقشه رسمی به سازمان ملل ارائه داد كه مرزهای دریایی براساس خطوط فاصله 9 گانه ترسیم شده بود و كل مناطق دریا در قلمرو چین نشان داده شد.
اندونزی، فیلیپین، ویتنام و مالزی نسبت به این نقشه به سازمان ملل اعتراض كردند.
براساس اطلاعات منتشر شده، در دریای جنوبی چین حدود 250 جزیره كوچك قرار دارد كه مساحت آن ها به 15 كیلومتر مربع می رسد و چین برای توسعه این جزایر اقدام به ساخت جزایر مصنوعی كرده كه مورد اعتراض كشورهای منطقه و آمریكا قرار گرفته است.
در قراردادهای بین المللی پس از جنگ جهانی دوم نیز تكلیف این 250 جزیره معلوم نشده و اكنون دستكم 6 كشور مدعی مالكیت بر این جزایر هستند.
سخنگوی وزارت خارجه اندونزی با رد ادعای چین مبنی بر مالكیت بر جزایر مورد اختلاف و 'خطوط فاصله 9 گانه' اعلام كرد كه درخواستی از پكن برای حل اختلافات مطرح شده است، اما نمی توان گفت كه درخواست از طریق كانال های دیپلماتیك به چین ارسال شده است.
'عبدالرحمان محمد فچیر' معاون وزیر امور خارجه اندونزی نیز چندی پیش، تاكید كرد كه جاكارتا تلاش خود را برای دستیابی به ثبات در منطقه دریای جنوبی چین با استفاده از روش ها و نشست های مختلف ادامه می دهد.
جزیره 'ناتونا' اندونزی منطقه جامع اقتصادی در دریای جنوبی چین است و بزرگترین میادین گاز طبیعی اندونزی در آن واقع است. بخش هایی از این میدان گازی در محدوده ای قرار دارد كه چین مدعی مالكیت بر آن است. چین در خصوص این منطقه اقتصادی ادعاهایی را مطرح كرده، اما این موضوع تاكنون در مناسبات دو كشور چندان تاثیر جدی نداشته است.
سال 2010 یك كشتی جنگی متعلق به نیروی دریایی اندونزی با یك رزم ناوچینی در آب های اطراف این میدان گازی در جزیره ناتونا به تبادل آتش پرداختند، اما مقامات اندونزیایی بعدها اعلام كردند این حادثه تحت تحریك و نفوذ ماهیگیران محلی صورت گرفته و ربطی به مناقشه ارضی نداشته است.
آساق**1611
كوالالامپور – ایرنا – وزارت امور خارجه اندونزی روز جمعه اعلام كرد از چین خواسته است اختلاف دو كشور بر سر مالكیت بخش هایی از دریای جنوبی چین را حل كند.