به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از هلث، مطالعات محققان كلينيك مايو با بررسي حدود هزار و 500 داوطلب با ميانگين سني 79.5 سال نشان مي دهد كه ارتباط مستقيمي بين كاهش حس بويايي و وجود پلاك و گره در پياز بويايي و بخش هايي از هيپوكامپ وجود دارد و اين نشانگر مي تواند يكي از نخستين علايم ابتلا به بيماري زوال عقل و آلزايمر باشد.
اين واقعيت بر مبناي تغييرات عصبي در پياز بويايي و مناطقي از مغز كه مسئول حافظه و حس بويايي هستند توصيف مي شود.
علايم آلزايمر در قشر آنترورينال و هيپوكامپ مغز مي تواند منجر به محدود كردن توانايي ذخيره و بازيابي حافظه بو شود و اين حس را محدود كند.
محققان معتقدند كه با استفاده از نشانگرهاي بويايي مي توان بيماري را در مراحل اوليه تشخيص داد و از پيشرفت آن جلوگيري كرد.
بيماري پيشرونده آلزايمر شايع ترين نوع زوال عقل است كه باعث اختلال در حافظه، تفكر و رفتار فرد مي شود. اين بيماري از ديدگاه علمي بر اثر كاهش ماده شيميايي سروتونين در مغز بروز مي كند و به اين ترتيب انتقال پيام هاي عصبي مختل مي شود. دليل اين بيماري هميشه كهولت سن نيست و عوامل ژنتيكي، سكته مغزي و شوك عاطفي نيز مي توانند منجر به اين بيماري شوند.
در حال حاضر 46.8 ميليون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و اين تعداد تا سال 2050 ميلادي، به 131.5 ميليون نفر، به ويژه در كشورهاي در حال توسعه مي رسد. نتايج اين تحقيقات در نشريه JAMA Neurology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران - ايرنا - مطالعات نشان مي دهد كه كاهش حس بويايي مي تواند يكي از مهمترين نشانه هاي شروع آلزايمر باشد.