۲۶ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۲۴
کد خبر: 81841856
T T
۰ نفر
استفاده از نانوالياف براي جلوگيري از عفوني شدن زخم

تهران- ايرنا- پژوهشگران با استفاده از نانوالياف موفق به ارايه سيستم جديدي براي جلوگيري از بروز عفونت در زخم شدند.

به گزارش گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، اين نانوالياف قادر است باكتري ‌هاي موجود در زخم را از آن جدا كند و آنها را از بين ببرد و در نتيجه سرعت التيام زخم را افزايش دهد.
مارتين آبريگو رهبر اين گروه تحقيقاتي دانشگاه سوئينبرن استراليا در اين مورد توضيح داد: با استفاده از روشي موسوم به الكتروريسندگي، توانستيم باكتري‌هاي روي زخم را از بين ببريم.
الكتروريسندگي فرآيندي است كه در آن محلول حاوي پليمر از نوك يك سوزن به بيرون اسپري شده و تحت يك ميدان الكتريكي، نانوالياف توليد مي‌شود.
در فاز اول اين تحقيقات، محققان نوعي باكتري را كه موجب بروز عفونت در زخم‌ها مي‌شود، روي سطح فيلمي قرار داده و نشان دادند كه با استفاده از اين الياف مي‌توان باكتري‌ها را از روي فيلم زدود؛ در واقع باكتري از روي سطح به روي الياف منتقل مي‌شود.
زماني كه الياف كوچكتر از ابعاد باكتري باشد، باكتري بعد از اتصال به الياف در آن گيرافتاده و كشته مي‌شود در فاز دوم اين پروژه، محققان نانوالياف را با مواد مختلفي پوشش و نشان دادند كه باكتري چگونه با اين الياف برهم‌كنش مي‌دهد.
اين گروه دريافتند كه باكتري‌ها، صرف نظر از ابعاد الياف، به سرعت به روي سطح الياف پوشيده شده از آليلامين به دام مي‌افتند، در حالي كه اگر سطح الياف با اسيدآكريليك پوشش داده شده باشد، اين اتصال اتفاق نمي‌افتد.
در فاز سوم اين پروژه، محققان از اين نانوالياف روي مدل پوست مهندسي شده استفاده كردند. نتايج يافته‌هاي آنها نشان داد كه اين الياف اثر كمي روي بافت زنده دارد. نتايج فاز سوم اين پژوهش در حال انتشار در يك نشريه است.
نتايج فازهاي قبلي در قالب مقاله‌اي با عنوان A paper on bacterial response to meshes with different fibre diameters در نشريه ACS Applied Materials and Interfaces منتشر شده ‌است.
اين گروه تحقيقاتي معتقد است كه اين پروژه مي‌تواند منجر به ساخت باندهاي زخم با قابليت ممانعت از عفونت در زخم شود. استفاده از اين نانوالياف براي از بين بردن باكتري‌ها در زخم بسيار ساده است.
علمي **1354**1834
۰ نفر