۲۷ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۴۱
کد خبر: 81843581
T T
۰ نفر
مشمولان سهام عدالت مهرماه سال آینده از مانده بدهی خود اطلاع می یابند

كیش - ایرنا - رئیس كل سازمان خصوصی سازی گفت: این سازمان به موجب قانون، مهر ماه سال آینده به مشمولان سهام عدالت اعلام مانده بدهی خواهد كرد.

میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مورد وضعیت مشمولان دارای سهام عدالت گفت: با رسیدن به پایان سال جاری، آخرین دوره مالی شركت های سرمایه پذیر را تجربه می كنیم كه بر این اساس با توجه به برگزاری فصل مجمع عمومی در تیر ماه 95، شركت ها تا چهار ماه فرصت دارند صورت های مالی منتهی به پایان اسفند 94 را رسیدگی و سود را تصویب و تقسیم كنند.
پوری حسینی تاكید كرد : سازمان خصوصی سازی تا 31 تیرماه 95 نیز از اینكه چه میزان سود سهام عدالت از محل تقسیم سود شركت های سرمایه پذیر برای مشمولین به خرانه ریخته می شود باید اطلاع پیدا كند.
به گفته رئیس كل سازمان خصوصی سازی، پنج شركت هستند كه سال مالی آنها تا 31 خرداد و شهریور است از آنها خواسته ایم تا پایان شهریور ماه سال آینده سودی كه برای مشمولین تقسیم می شود را مشخص كنند و ما نیز طبق قانون اوایل مهر ماه سال آینده برای مشمولین سهام عدالت مانده بدهی اعلام خواهیم كرد .
وی اظهار داشت : البته بعید است تا پایان سال مالی یعنی شهریور ماه یك میلیون تومان اقساط سهام عدالت مشمولین از محل سود این سهام تسویه شود؛ با این حال مشمولین سال آینده پس از اعلام مانده بدهی شركت ها شش ماه فرصت دارند از محل آورده نقدی مبلغ را تهیه كنند تا ما هم بتوانیم مقدمات ازاد سازی سهام را برنامه ریزی كنیم .
پوری حسینی گفت : تا پایان سال 95 به مشمولین سهام عدالت فرصت می دهیم باقی بدهی خود را از محل آورده نقدی خودشان تامین كنند و به سازمان خصوصی سازی بدهند و بر این اساس برای این دسته از مشمولین همه سهام عدالت را آزاد می كنیم و برای سایرین متناسب با جمع دو عدد سود سهام تقسیم شده به اضافه آورده نقدی آنها ،سهام آزاد و قابلیت خرید و فروش پیدا می كند.
وی با بیان اینكه این روند تا پایان سال 95 بطول می انجامد گفت : در اوایل سال 96 قادر خواهیم بود برای هر یك از مشمولان صورت حساب صادر و میزان پول و سهم آزاد شده را در آن مشخص كنیم تا مشمولین بتوانند سهام عدالت خود را خرید و فروش كنند و از مزایای آن استفاده نمایند.
* متولیان خصوصی سازی باید صبر و حوصله داشته باشند
پوری حسینی در مورد چالش های اجرای خصوصی سازی در كشور گفت : در همه جای دنیا اجرای سیاست خصوصی سازی با مشكلات و چالش هایی همراه است و زمانی كه پس از واگذاری شركتها به بخش خصوصی خریدار اقدام به تعدیل نیرو می كند مورد اعتراض برخی افراد قرار می گیرد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه ،خصوصی سازی را درمان دردی دانست كه بیمار دیده نمی شود اما زمانی كه برای بهبودی ،جراحی انجام می گیرد فریاد آن شنیده می شود و براین اساس متاسفانه در برخی مواقع فریادها شنیده می شود اما بیمار بهبود یافته را نمی بینیم.
وی اضافه كرد: برخی شركت ها پس از 10 سال فعالیت نه تنها سود ده نیستند بلكه زیان ده هستند و زمانی كه ما برای درمان این غده سرطانی ورود می كنیم با مخالفت های زیادی روبرو می شویم .
پوری حسینی همچنین اجرای فرایند خصوصی سازی در كشور را همراه با مشكل و چالش عنوان كرد و افزود : متولیان این امر باید صبر و حوصله داشته باشند.
رئیس كل سازمان خصوصی سازی بهترین راهكارهای رفع موانع را داشتن مقاومت ، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، تنویر افكار عمومی و صبر و حوصله در مسیر اجرای خصوصی سازی دانست.
پوری حسینی در مورد برنامه های این سازمان در فضای پساتحریم گفت : به جهت اینكه اطمینان به فضای پسا تحریم نداشتیم و بصورت محكم راه های پسا تحریم را طی نكردیم ابهام ها و سوال هایی در این مسیر وجود دارد كه بر این اساس از شش ماه قبل در این مسیر ورود كرده ایم و بخشی از ابهام ها روشن شده و برای برخی سوال ها پاسخ پیدا كرده ایم.
وی اضافه كرد : از زمان ابلاغ اصل 44 قانون اساسی هیچ فروش خارجی نداشتیم و مسیر را برای یكبار هم طی نكردیم كه بتوانیم آن را توسعه دهیم ، بنابراین باید راه را هموار كرده و با مشاركت ایرانیان خارج از كشور و سرمایه گذاران در خارجی ابهام ها را برطرف سازیم .

* شرایط واگذاری ها رقابتی و یكسان است
رئیس كل سازمان خصوصی سازی در مورد ارائه تسهیلات در واگذاری ها به غیر دولتی ها به ایرنا گفت : تسهیلات برای عموم متقاضیان یكسان و در قالب مزایده بوده و شرایط همان قیمت پایه است و نرخ سود و فروش اقساطی و چگونگی دریافت درصد سود نكاتی است كه در آگهی های مزایده گنجانده شده است .
وی تاكید كرد : در مزایده ها، ایرانی های مقیم خارج با فرد خارجی تفاوتی ندارند و شرایط برای همه رقابتی و یكسان است و اینكه بخواهیم غیر رقابتی دست كسی را بگیریم و بالا بكشیم چنین قصدی نداریم .
1630**1641
۰ نفر