۲۷ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۴۱
کد خبر: 81843722
T T
۰ نفر
دولت با حمايت از توليد دانش بنيان فرصت بي نظير اشتغال فراهم كرده است

اردبيل - ايرنا - استاندار اردبيل گفت: دولت با حمايت از شركت هاي دانش بنيان فرصت بي نظيري را براي اشتغال جوانان ايجاد كرده است و بدون استفاده از آن، اشتغال تمام تحصيل كردگان ميسر نخواهد شد.

به گزارش ايرنا ، مجيد خدابخش روز چهارشنبه در همايش استاني آشنايي با قوانين، مقررات و نهادهاي حامي كسب و كار مبتني بر فناوري و دانش بنيان در دانشگاه محقق اردبيلي افزود: به علت محدوديت ظرفيت اشتغال دولتي، نبايد به دولت به عنوان محل اشتغال توجه شود و با اجراي اصل 44 قانون اساسي، توجه دولت به توسعه بخش خصوصي زياد شده است.
وي اظهار كرد: تعدد و تكثر دانشگاه ها و رشته هاي دانشگاهي موجب تربيت جوانان فارغ التحصيل و شمار جوانان جوياي كار نسبت به 50 سال قبل شايد صد برابر شده است.
وي بيان كرد: با اين اوصاف تنها راه حل مطمئن براي ايجاد اشتغال، توسعه حوزه كار و توليد مبتني بر فناوري و دانش بنيان است و بايد با تكيه بر فكر خلاق و توليد متنوع از يك ماده خام در اين حوزه فعاليت كرد.
خدابخش ادامه داد: يك كشاورز در منطقه مغان بابت كار و توليد در مزرعه سالانه حدود 130 ميليون ريال درآمد دارد در صورتيكه با تكيه بر توليد دانش بنيان و كار و توليد در گلخانه، مي توان اين درآمد را به 30 ميليارد ريال افزايش داد.
او پارك علم و فناوري را به جهت دارا بودن معافيت و تسهيلات قانوني به عنوان منطقه آزاد مشاغل دانش بنيان توصيف كرد و حوزه هاي هوافضا، آي تي، بيوتكنولوژي و نانو را از بسترهاي كار و توليد مبتني بر فناوري و دانش بنيان برشمرد.
استاندار اردبيل افزود: دولت از دو سال قبل با تاسيس صندوق نوآوري و شكوفايي با داشتن 30 هزار ميليارد ريال اعتبار از جوانان خلاق و داراي ايده در عرصه دانش بنيان با پرداخت تسهيلات كم بهره حمايت مي كند.
خدابخش ادامه داد: با دعوت از شركت ها و فعالان خلاق حوزه كار و توليد مبتني بر فناوري و دانش بنيان به استان در آينده، زمينه آشنايي بيشتر جوانان جوياي كار با اين حوزه فراهم خواهد شد.
وي اظهار كرد: توليد و بسته بندي محصول بايد بر اساس سليقه ها و فرهنگ مناطق مقصد صادرات انجام گيرد و كشور روسيه با 300 ميليون نفر جمعيت در شرايط تحريم از سوي اتحاديه اروپا و به لحاظ روابط خوب با جمهوري اسلامي ايران، مي تواند مقصد مناسبي براي صادرات كالا باشد.
گودرز صادقي رييس دانشگاه محقق اردبيلي نيز در اين همايش، شرط نخست تحقق اقتصاد مقاومتي را تربيت انسان هاي متعهد و اقتصاد محور دانست.
وي گفت: در دهه 70 توليدات نرم افزاري كشور با جهان فاصله زيادي نداشت اما به تدريج به اين فاصله افزوده شد.
وي افزود: كشورهايي كه به مالكيت معنوي ابداعات ارزش مي گذارند در زمينه توليدات شركت هاي نرم افزاري توفيق بيشتري دارند.
او بيان كرد: در كنار قوانين حمايت كننده بايد امنيت كسب و كار مبتني بر دانش بنيان نيز فراهم شود و به عنوان مثال، شكستن قفل نرم افزاري يا سخت افزاري يك برنامه بايد گناه و مذموم شمرده شود و با لحاظ اخلاق حرفه اي، امنيت اين حوزه فراهم شود.
عبدالقيوم قلي پوري سرپرست پارك علم و فناوري استان اردبيل نيز در اين همايش گفت: در ديدار روسا و سرپرستان پارك هاي علم و فناوري با مقام معظم رهبري، ايشان بر خروج دانشگاه ها از حالت تئوري به عملي تاكيد داشتند و دانشگاهيان در اين راستا رسالت بزرگي بر گردن دارند.
وي افزود: براي تبديل ايده به توليد، ظرفيت قانوني، فضاي كار، منابع مالي و قالب و طرح كار فراهم است و جوانان فارغ التحصيل بايد با همراهي استادان در حوزه توليد مبتني بر فناوري و دانش بنيان گام هاي بلندي بردارند.
وي بيان كرد: برند سازي در جامعه ما مغفول مانده است در حالي كه ما بايد با قبلو اين واقعيت كه امروزه برند به انسان هويت مي دهد، براي حضور تاثيرگذار در عرصه توليد دانش بنيان تلاش كنيم.
قلي پوري از راه اندازي شبكه آزمايشگاهي پارك علم و فناوري به منظور حمايت و هدايت شركت هاي دانش بنيان در استان در آينده خبر داد.
او از فارغ التحصيلان دانشگاه ها خواست با آشنايي به مراحل ثبت و فعاليت شركت هاي دانش بنيان و با تكيه بر تسهيلات صندوف نوآوري و شكوفايي براي توليد و عرضه ايده هاي خلاق و اقتصادي خود اقدام كنند.
تشريح و تبيين اهميت كار و توليد مبتني بر فناوري و دانش بنيان از چندي پيش توسط مسوولان استان اردبيل به منظور آشنايي و ترغيب جوانان و فارغ التحصيلان جوياي كار براي ورود به اين حوزه در محافل و همايش هاي مختلف مورد تاكيد قرار مي گيرد.
7124/6016