به گزارش خبرنگار ایرنا، نویسندگان و فرهیختگان الجزایری حكمی را كه دادگاه عربستان در 17 نوامبر گذشته علیه 'اشرف فیاض' شاعر فلسطینی به اتهام الحاد صادر كرده بود، به شدت محكوم كردند.
نویسندگان الجزایری همچنین خواستار آزادی وی شدند.
در نامه سرگشاده فرهیختگان الجزایری با عنوان «اشرف فیاض را آزاد كنید» كه نسخه ای از آن برای خبرنگار ایرنا ارسال شد٬ آمده است: ما نویسندگان و هنرمندان الجزایری هستیم. به آزادی بیان و خلاقیت و ابتكار در نوشتن، هنر، زندگی و انسانیت ایمان داریم. شاعر و نویسنده حقیقی كسی است كه دستورها و سخنان كسی را دیكته نمی كند و مانعی بر سر راه او وجود ندارد. از این رو ما همبستگی كامل خود را با اشرف فیاض شاعر و هنرمند فلسطینی اعلام می كنیم. او به دلیل اتهام های باطل و پوچی كه بر او وارد كردند، محكوم به اعدام شده است.
نامه نویسندگان الجزایری یادآورشد: جنایت هایی كه در عربستان در حق انسانیت با هر عنوانی انجام می شود، بیش از سایر كشورهاست. آزادی خواهان نباید امروز سكوت كنند. ما اكنون به وضوح و روشنی می بینیم كه آزادی فردی و خلاقیت به اسم دین الهی زیر پا گذاشته می شود. از این رو سكوت كردن در برابر این ظلم آشكار به انسانیت، شرایط را برای سركوب بیشتر و تكفیرهای بعدی، افزایش خواهد داد.
بر اساس این گزارش، اشرف فیاض شاعر فلسطینی و خانواده اش از 50 سال پیش در عربستان به سر می برده و آثاری در حوزه های هنری و شعر خلق كرده است.
شبكه عربی اطلاعات حقوق بشر نیز ضمن انتقاد از حكم اعدام اشرف فیاض، تاكید كرد كه زندگی انسان ها با احكامی كه مقام های عربستان سعودی صادر می كنند، بی ارزش شده است و تكفیر كردن افراد، بهترین و ساده ترین راه برای از میان برداشتن انسان هایی شده كه عقیده مخالف دارند.
موسسه امر به معروف و نهی از منكر شكل گرفته توسط مفتی های وهابی در عربستان این شاعر فلسطینی را در اوایل ژانویه ( اواخر دی ماه سال گذشته) در شهر أبها در جنوب غرب عربستان به دنبال انتشار دیوان شعر وی تحت عنوان 'آموزش در داخل' بازداشت كردند.
حكم اعدام اشرف در شبكه های اجتماعی جهان عرب با موجی از محكومیت همراه شده است.
از زمان به قدرت رسیدن آل سعود در عربستان فرقه وهابیت منسوب به محمدبن عبدالوهاب نیز در این كشور رواج یافت و نقض گسترده حقوق بشر در این كشور در ابعاد مختلف آن آغاز و تاكنون با شدت هر چه تمام ادامه دارد.
بر اساس این گزارش عربستان مدت هاست كه به دلیل نقض آشكار حقوق بشر در این كشور مورد انتقاد شدید كشورهای مختلف است و سران این كشورها از جمله انگلیس بارها از مقام های عربستان خواسته اند كه به اعدام فعالان سیاسی از جمله شیخ نمر پایان دهد.
از سوی دیگر سازمان عفو بین الملل، حدود دو هفته قبل در بیانیه ای اعلام كرد عربستان سعودی طی سال جاری میلادی حداقل 151 نفر را اعدام كرده كه این بیشترین تعداد از سال 1995 و بالاترین میانگین اعدام ها در سال های اخیر است كه به ندرت از 90 مورد تجاوز می كرد.
بنا به اعلام نهادهای حقوق بشر، عربستان سعودی جز 5 كشوری است كه بیشترین احكام اعدام در آن اجرا می شود. این كشور در سال 2014 در جهان رتبه سوم بالاترین تعداد اعدام را داشت.
خاورم*472**9329**1010
الجزیره-ایرنا- نویسندگان و فرهیختگان الجزایری امروز (شنبه) حكم اعدام شاعر فلسطینی از سوی دادگاه عربستان را محكوم كردند و خواستار آزادی وی شدند.