به گزارش ايرنا عليرضا آشناگر روز يكشنبه در نشست كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان كردستان در سنندج، اقدامات دولت در زمينه ساماندهي مبارزه با قاچاق كالا و ارز را در مناطق مرزي مطلوب ارزيابي كرد و گفت: از 15 سال پيش تاكنون دولت كمك هاي قابل توجهي به مرزنشينان ارايه كرده است.
وي اظهاركرد: بر اساس قانون ساماندهي مبادلات مرزي هر يك از افراد ساكن در مناطق مرزي از نقطه صفر مرزي تا عمق 20 كيلومتر آن منهاي شهرها، داراي كارت مرزي هستند.
معاون استاندار كردستان يادآورشد: طبق اين قانون مرزنشينان از سهميه مرزي برخوردار مي شوند و اين سهميه مرزي به ازا هر نفر 60 دلار مبادلات مرزي در سال است.
معاون سياسي امنيتي استاندار كردستان ادامه داد: 198 هزار كارت در مناطق مرزي شهرستان هاي سروآباد، مريوان، سقز و بانه در اختيار مرزنشينان است و دارندگان اين كارت، عضو تعاوني مرزنشينان هستند.
آشناگر تخفيف عوارض گمركي تنها در شهرستان هاي مريوان و سروآباد را در يك سال 23 ميليارد تومان عنوان كرد و افزود: دولت در شهرهاي سقز و بانه سالانه حدود 50 ميليارد تومان تخفيف گمركات مرزي در راستاي كمك به معيشت و اقتصاد روستائيان به مرزنشينان پرداخت مي كند.
وي با اشاره به اينكه بررسي ها نشان مي دهد تاجر بيشترين سود و مرزنشينان كمترين نفع را از مبادلات مرزي مي برند تاكيد كرد: امكانات دولت بايد به دست مرزنشينان برسد.
آشناگر رسيدگي به عملكرد نامطلوب تعاوني هاي مرزنشينان را ضروري دانست و گفت: كنترل معابر كولبري و سامان دادن اقتصاد مرزنشينان جزو وظايف مرزباني است.
او با اشاره به اينكه تاكنون 11 هزار دفترچه براي خانوارهاي روستايي صادر شده است گفت: دو طرح ساماندهي از طريق ستاد مبارزه با قاچاق تعريف شده است كه يكي از اين طرح ها به كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان ابلاغ شده است.
معاون سياسي امنيتي استاندار كردستان فعال شدن معابر كولبري را يكي ديگر از طرح هاي در دست بررسي دانست و بر توسعه مناطق مرزي و تامين امنيت اين منطقه تاكيد كرد.
آشناگر با اشاره به پرداخت 50 ميليارد تومان تخفيف عوارض گمركي اين مناطق گفت: با پرداخت اين عوارض بايد پولي به مرزنشينان برگردد و مرزنشينان منتفع شوند.
وي اظهاركرد: مصوبه منطقه آزاد مريوان و بانه از سوي شوراي مناطق آزاد ، مصوبه دولت تلقي مي شود و اميد است در مجلس نيز به زودي بررسي شود.
آشناگر تصويب مصوبه منطقه آزاد را فرصت خوبي براي توسعه اقتصادي منطقه دانست و افزايش درآمد مردم اين مناطق در راستاي جذب سرمايه خارجي و كمك به توليد سرمايه هاي داخلي را از جمله اقدامات دولت در راستاي توسعه رفاه و امنيت مردم بيان كرد.
وي كنترل قاچاق در مناطق مرزي را نيازمند بهبود فضاي كسب و كار و ايجاد اشتغال دانست افزود: با اعمال قوانين معافيت هاي مالياتي و عوارض گمركي كسي نمي تواند از قاچاق منتفع شود.
معاون سياسي امنيتي استاندار كردستان با اشاره به اينكه معيشت مردم وابسته به معابر است گفت: ساماندهي معابر ضروري است و از تبديل معابر به عرضه كالاهاي فرهنگي قاچاق بايد جلوگيري شود.
آشناگر بر فعال شدن بخش خصوصي در راستاي جلوگيري از سوء استفاده اتوبوس هايي كه در مناطق مرزي تردد مي كنند تاكيد كرد و گفت: هيچ توجيه اقتصادي ندارد كه اتوبوس ها خالي تردد كنند، در مناطق مرزي هيچ اتوبوسي با كمتر از 10 مسافر حق تردد و خروج ندارند.
وي يادآورشد: در صورت تخلف اتوبوس ها در مناطق مرزي، ستاد مبارزه با قاچاق موظف است اتوبوس را توقيف كند.
وي بر تعيين تكليف البسه هاي موجود در انبار مريوان و ارجاع آن به كميته امداد و بهزيستي تاكيد كرد.
او همچنين بر تشكيل كارگروه تخصصي بهداشتي - آرايشي از سوي دانشگاه علوم پزشكي و برگزاري كلاس هاي آموزشي در سطوح دبيرستان و دانشگاه تاكيد كرد.
آشناگر توليد فيلم و برنامه هاي فرهنگي و هنري با محوريت قاچاق از سوي برنامه سازان صدا و سيما و رسانه هاي تاثيرگذار را ضروري دانست و گفت: سازمان آموزش پرورش بايد از آموزشگاه هايي كه كار فرهنگي مي كنند حمايت كند.
وي همچنين بر نظارت بر مكمل ها و داروهاي تقلبي در باشگاه ها، داروخانه ها و مراكز عرضه و توزيع تاكيد كرد.ك/2
7352/1904
معاون استاندار كردستان:
توسعه اقتصادي و ايجاد امنيت در مناطق مرزي ضروري است
۱ آذر ۱۳۹۴، ۱۳:۲۹
کد خبر:
81848823
سنندج- ايرنا- معاون سياسي امنيتي استاندار كردستان توسعه اقتصادي و ايجاد امنيت در مناطق مرزي را مهم دانست و گفت: همه ادارات موظفند در راستاي توسعه رفاه و امنيت مردم مناطق مرزي تلاش كنند.