۲ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۴۸
کد خبر: 81849964
T T
۰ نفر

آموزش جهاني زبان فارسي در فضاي مجازي

۲ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۴۸
کد خبر: 81849964
آموزش جهاني زبان فارسي در فضاي مجازي

تهران- ايرنا- روزنامه جام جم در صفحه فرهنگ و هنر به بررسي دومين گردهمايي موسسه هاي فعال آموزش زبان فارسي در جهان و آموزش جهاني اين زبان در فضاي مجازي پرداخته است.

در اين گزارش كه در شماره روز دوشنبه دوم آذر 1394 خورشيدي منتشر شد، مي خوانيم: روز گذشته دومين گردهمايي موسسه ‌هاي فعال آموزش زبان فارسي در جهان با حضور نمايندگان 33 نهاد داخلي و خارجي در اين زمينه به ميزباني بنياد سعدي در تهران برگزار شد كه در آن رئيس بنياد سعدي ضمن تشريح فعاليت‌هاي اين بنياد طي دو سال و نيم گذشته، براي نخستين بار از انجام اقداماتي براي آموزش زبان فارسي در فضاي مجازي سخن گفت.
به گزارش جام‌جم، در اين گردهمايي غلامعلي حدادعادل رويكرد بنياد سعدي را همكاري با همه سازمان‌ها توصيف كرد و گفت: در فكر رقابت با مؤسسه‌ها و سازمان‌هاي ديگر نيستيم و آن‌قدر ميدان كار را وسيع مي‌دانيم كه اگر همه دست به دست هم دهيم، باز هم كم است.
**ارتباط زبان با اقتدار ملي
حداد عادل با بيان اين كه كشورهاي جهان براي گسترش زبان خودشان، فراتر از مرزهاي جغرافيايي تلاش گسترده‌اي مي‌كنند، بيان كرد: مسلم است كه گسترش زبان هر كشور در خارج از آن يك رابطه معناداري با اقتدار ملي آن كشور دارد. زبان فارسي به دلايل گوناگون هميشه مطلوب غيرايرانيان بوده است.
در دهه‌هاي گذشته تلاش‌هاي زيادي براي آموزش و گسترش زبان فارسي در خارج از كشور انجام شده است، اما از سال 1385 ايده تاسيس يك موسسه و سازمان مستقل مانند سازمان‌ها و نهادهاي ديگر كشورها براي گسترش زبان در كشور به ذهن رسيد.
رئيس بنياد سعدي با بيان اين كه حداقل تجربه 25 نهاد آموزش زبان در كشورهاي مختلف را گردآوري كرده‌ايم كه زير نظر بالاترين مقام كشورشان اداره مي‌شوند، گفت: بر اين اساس شوراي عالي انقلاب فرهنگي بنياد مستقلي را به نام بنياد سعدي تاسيس كرد كه درحال حاضر بيش از دو سال و نيم از شروع كار رسمي آن مي‌گذرد و سعي كرده است متناسب با وظيفه وسيع و مهمي كه به‌عهده دارد، ساختار خودش را طراحي كند و گسترش كمي و كيفي داشته باشد.
حدادعادل عنوان كرد: يكي از كارهاي اصلي كه ما در دست داريم و از آغاز به آن اهتمام داشتيم، تأليف كتاب‌ها متناسب با نيازهاست. مسلما وقتي صحبت از تاليف كتاب مي‌شود، يك دوره كتاب نيست؛ بلكه انواع مخاطب با انواع مهارت احتياج به كتاب دارند و بايد مبتني بر دستاوردهاي عملي و آموزش زبان دوم تدوين شوند كه فعاليتي در اين باب شروع شده است.
آن طور كه تسنيم نوشته، حداد با بيان اين كه براي آموزش در فضاي مجازي برنامه گسترده‌اي داريم، افزود: كارهايي را آغاز كرده‌ايم، اما هنوز در فضاي مجازي حضوري با نام بنياد سعدي نداريم و اميدوارم در سال آينده كه توفيق برگزاري سومين گردهمايي را داشته باشيم، خبر خوشحال‌كننده به نتيجه رسيدن اين كار را اعلام كنيم. جامعه المصطفي دستاوردهاي خوبي در زمينه آموزش مجازي دارد و اميدواريم بتوانيم از حاصل كار آنها استفاده كنيم.
**تشكيل شوراهاي راهبردي
رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي تشكيل شوراهاي راهبردي براي تصميم‌گيري درست براي هر كشور در جهان را از ديگر فعاليت‌هاي بنياد سعدي عنوان كرد و گفت: ما معتقديم فعاليت در هر كشوري بايد متناسب با موضوعات و واقعيت‌هاي همان كشور باشد، لذا با دعوت از 150 نفر از كساني كه در 30 سال گذشته در كشورهاي مختلف با آموزش زبان فارسي سر وكار داشتند، 12 شوراي راهبردي تشكيل داديم و با استفاده از تجربه اين افراد نوعي سند فعاليت براي هر منطقه از جهان را تدوين كرده‌ايم.
رئيس بنياد سعدي يادآور شد: در دو سال گذشته چند دوره كوتاه‌مدت تربيت معلم براي عده‌اي از خارجيان برگزار شده است. او ادامه داد: بنياد سعدي تاكنون سه دوره برگزار كرده است كه امسال اين دوره را در تهران تجربه كرديم و 211 فارسي‌آموز از 37 كشور جهان در اين دوره شركت كردند و توانستيم از نزديك بر روند كار اين دوره نظارت داشته باشيم و محاسن و معايب آن را بسنجيم.
در دومين گردهمايي يكروزه موسسه‌هاي فعال آموزش زبان فارسي در جهان نماينده دانشگاه‌هاي تهران، الزهرا(س) علامه طباطبايي، امام حسين(ع)، شهيد بهشتي، تربيت مدرس، امام رضا(ع)، امام خميني(ره)، اهل بيت(ع)، جامعه‌ المصطفي، اصفهان، شيراز، فردوسي مشهد و پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي از ايران و نماينده دانشگاه‌هاي خارجي اكسِتِر و كمبريج انگلستان، دانشگاه بغداد و دانشگاه دولتي ايروان حضور داشتند.
**500 هزار يورو براي ترويج زبان فارسي
محمدرضا دربندي، معاون بين‌الملل بنياد سعدي در گفت‌وگو با جام‌‌جم از نهايي شدن سند آموزش و گسترش زبان فارسي در اروپا خبر داد.
او گفت: 120 برنامه با هزينه 500 هزار يورو براي گسترش زبان فارسي در نقاط مختلف جهان تدوين شده است كه حدود 45 درصد اين بودجه پرداخت شده و تهديدها‌ فرصت‌ها، نقاط ضعف و قدرت در امر آموزش و گسترش زبان فارسي در كشورهاي مختلف بررسي و سپس سند مدوني در زمينه چشم‌انداز آموزش و گسترش زبان فارسي تا سه سال آينده تدوين و به آنها ارائه مي‌شود.
معاون بين‌الملل بنياد سعدي با اشاره به صدور احكام نمايندگان بنياد سعدي در 70 كشور جهان، ادامه داد: در حال حاضر 14 هزار دانشجوي بورسيه خارجي به تحصيل مشغول هستند كه از اين تعداد هزار نفر در رشته زبان فارسي آموزش مي‌بينند.
*منبع:روزنامه جام جم
**گروه اطلاع رساني**9128**9131