به گزارش ايرنا از روابط عمومي نيروي دريايي ارتش، امير دريادار سيدمحمود موسوي با بيان اينكه معاونت عمليات نداجا، متولي تمامي فعاليتها و تحركات مرتبط با يگانهاي عملياتي در سطح نيرو است و هر اقدام و تحركي كه توسط يگانهاي سطحي، زيرسطحي، پروازي و تكاور انجام ميشود، زير نظر اين معاونت قرار دارد، افزود: علاوه بر اين، با بهرهگيري از تجهيزات و سامانههاي فوق پيشرفته كه توسط متخصصان داخلي كشور طراحي و ساخته شده، تمامي تحركات در آبهاي منطقه را رصد ميكنيم و كنترل لحظهاي بر فعاليتهاي فرامنطقه هم داريم و متناسب با تهديدات احتمالي، نسبت به بازنگري در سازمان رزم خودمان از لحاظ تجهيزات و تسليحات اقدام ميكنيم.
وي تاكيد كرد: نيروي دريايي ارتش، نيرويي است كه تمامي تجهيزات و تسليحاتي را كه در ساير نيروها مورد استفاده قرار ميگيرد، در خود جا داده كه فعاليت انواع يگانها اعم از رزمي، تكاور، سطحي، زيرسطحي و تفنگدار گواه اين موضوع است. علاوه بر اين در بحث هوا، داراي تجهيزات خاص هستيم كه در قالب هوادريا و گشتهاي دريايي مورد استفاده قرار ميگيرند.
امير دريادار موسوي به تجهيز نيروي دريايي به يگانهاي بالگردي و تخصصي اين نيرو اشاره كرد و گفت: نداجا به لحاظ نوع مأموريتها و وظايف، از برخي تجهيزات خاص برخوردار است كه نمونه آن در ديگر نيروها وجود ندارد، به عنوان مثال نداجا به بالگردهاي «آر اچ» - RH - براي مقابله با عمليات مينروبي مجهز است، و همچنين بالگردهاي ضدزيردريايي كه مأموريت اصلي آنها، كشف و شناسايي يگانهاي زيرسطحي است، در نيروي دريايي بكارگيري ميشود.
** تجهيز بالگردهاي نداجا به اژدرهاي پيشرفته
معاون عمليات نيروي دريايي همچنين به تجهيز بالگردهاي ضدزيردريايي به اژدرهاي هوا به زيرسطح اشاره كرد و افزود: اين اژدرها با قابليت انهدام بالا، در اين نوع از بالگردها بكارگيري ميشوند و به اين ترتيب امكان فرار زيرسطحيها را غيرممكن ميكنند.
تجهيز نيروي دريايي به بالگردهاي «212» با قابليت حمل و شليك موشكهاي هوا به سطح، هواناوهاي «وياچ3» با توانايي تحرك در خشكي و دريا از ديگر مواردي است كه امير موسوي آنها را در فهرست تجهيزات نداجا قرار داد و معرفي كرد.
وي با بيان اينكه نيروي دريايي با بهرهگيري از تجهيزات يادشده و سامانههاي موشكي ساحل به دريا با انواع برد، توانايي رزم در سطح دريا، زيرسطح دريا، هوا و ساحل را دارد، تصريح كرد: يك نيروي دريايي توانمند بايد از توانايي براي حضور در ميدانهاي يادشده برخوردار باشد، ضمن اينكه تجهيزات و تخصص كافي را هم در اختيار داشته باشد، تمامي اين موارد را ميتوان در نيروي دريايي جمهوري اسلامي مشاهده كرد.
معاون عمليات نيروي دريايي به خودكفايي متخصصان نداجا در زمينه تعمير و نگهداري انواع بالگردها و ناوها اشاره كرد و گفت: نيروي دريايي توانسته با بهرهگيري از ظرفيت هاي داخلي و ارتباط مستمر با مراكز علمي و دانشگاهي در مسير خودكفايي حركت كند، به نحوي كه امروز تمامي تجهيزات و تسليحات به نحو احسن نگهداري و تعمير ميشوند.
امير موسوي با اشاره به حضور در درياهاي آزاد و مقابله با پديده دزدان دريايي افزود: از اوايل سال 88 و پس از بروز پديده دزدي دريايي در آبهاي آزاد، خطوط كشتيراني به خطر افتاد و منجر به ربوده شدن دو فروند از يگانهاي تجاري كشورمان شد. پس از اين اتفاق، نيروي دريايي براساس تدابير انديشيده شده، حضور مستمر و بااقتدار خود را با هدف تأمين امنيت خطوط كشتيراني آغاز كرد و توانست به مقابله با دزدان دريايي بپردازد.
وي با تأكيد بر اينكه 90 درصد حجم مبادلات كالا به كشور، از طريق دريا انجام ميشود، ادامه داد: نداجا به لحاظ اهميت موضوع، اقدام به اعزام ناوگروههاي رزمي خود به آبهاي بينالمللي كرد و توانست ضمن اسكورت ناوگانهاي نفتكش و تجاري، امنيت در خطوط و مسيرهاي مورد نظر را تأمين كند.
معاون عمليات نداجا با بيان اينكه از سال 88 تاكنون، 36 ناوگروه براي مقابله با پديده شوم دزدي دريايي به آبهاي آزاد اعزام شدهاند، تصريح كرد: در جريان اين اعزامها، بيش از 84 فروند يگان سطحي و زيرسطح (زيردريايي) مشاركت داشتهاند و توانستند بهنحو احسن به اجراي مأموريتهاي محوله بپردازند.
امير موسوي گفت: در مجموع اين ناوگروهها بالغ بر 2492 روز دريانوردي داشتهاند و حدود 314هزار مايل دريايي طي كردهاند كه ماحصل اين فعاليتها اسكورت 3327 فروند انواع يگانهاي تجاري و نفتكش بوده است.
** جزئيات عمليات رعد 1 و 2
معاون عمليات نداجا با اشاره به 200 مورد درگيري ناوگروههاي رزمي با دزدان دريايي، تأكيد كرد: طي مدت يادشده، 200 مورد مقابله با قايقهاي دزدان دريايي داشتهايم و در همه موارد توانستهايم كشتيهاي تجاري و نفتكش كشور را از خطر ربوده شدن توسط دزدان دريايي كه به سلاحهاي پيشرفته با كاليبر بالا هم مجهز هستند، نجات دهيم.
وي به انجام دو عمليات رعد 1 و 2 براي مقابله با دزدان دريايي طي سالهاي گذشته اشاره كرد و افزود: در عمليات رعد 1 توانستيم يك فروند كشتي تجاري كشور را كه مورد ربايش قرار گرفته بود، در اقدامي ضربتي و در فاصله يكهزار مايلي سواحل جنوب شرق ايران از چنگال دزدان دريايي نجات دهيم و همچنين در عمليات رعد 2 بنا به درخواست رسمي چين، كشتي ربوده شده اين كشور را هم نجات داديم و با كسب اين موفقيتها و همچنين جلوگيري از ربوده شدن 22 فروند كشتي از 17 كشور جهان، تقدير كتبي سازمان جهاني دريانوردي را در كارنامه زرين نداجا به ثبت برسانيم.
** دستگيري سركرده دزدان دريايي
وي همچنين با بيان اينكه در دو عمليات يادشده، 21 دزد دريايي از جمله سركرده يكي از سر شاخه آنها را هم بازداشت كرديم، گفت: اين دزدان دريايي پس از دستگيري و انتقال به كشور، در اختيار مراجع قضايي قرار گرفتند.
معاون عمليات نداجا ادامه داد: رصد و كنترل در سطح دريا و حتي عمق دريا و سواحل منطقهاي و فرامنطقهاي بهطور لحظهاي و 24ساعته در حال انجام است و تمامي تحركات منطقه و فرامنطقهاي را زير نظر داريم.
وي با تأكيد بر اينكه يگان نداجا از تنگه هرمز تا بابالمندب و درياي سرخ حضور دارند و همه تحركات سطحي، زير سطحي و هوايي را رصد ميكنند، تأكيد كرد: علاوه بر اين با بهرهگيري از سامانههاي راداري فوق پيشرفته، تمامي فعاليتها را زير نظر داريم.
امير موسوي با تأكيد بر اينكه تمامي اين تجهيزات و سامانهها صرفاً در راستاي تدبير پدافندي و اصل بازدارندگي است، افزود: نداجا همواره در راستاي سياستهاي كلان جمهوري اسلامي ايران، از درگيري اوليه خودداري كرده و تا زمانيكه يگانهاي ما مورد تجاوز قرار نگيرند، دست به اقدامي نميزنيم اما در مقابل هرگونه تجاوزي، محكم خواهيم ايستاد و متجاوز را پشيمان خواهيم كرد.
وي تصريح كرد: دشمنان اين موضوع را بدانند كه با كوچكترين چشمداشتي به منافع جمهوري اسلامي ايران در هر نقطه از دريا در جهان، با پاسخ قاطع و سخت ايران مواجه خواهند شد و اين آمادگي بهطور 100درصدي در نيروي دريايي راهبردي ايران وجود دارد.
** تجهيز نيروي دريايي به اژدرهاي پيشرفته
امير موسوي به تجهيز يگانهاي زيرسطحي اين نيرو به اژدرهاي پيشرفته ساخت متخصصان داخل كشور اشاره كرد و افزود: اين اژدر با گذراندن مراحل تست، در يگانهاي زيرسطحي به كار گرفته شده است. اين سلاح راهبردي توانايي دارد كه انواع شناورهاي سطحي اعم از كوچك يا ناوچه و همچنين ناوهاي هواپيمابر را دچار آسيبهاي جدي كند و بهلحاظ اينكه اژدر از زير آب بخش حساس يك ناو را مورد اصابت قرار ميدهد و منفجر ميكند، موج انفجار آن ميتواند يك يگان شناور با طول بالاي 100 متر را از وسط نصف كند.
وي درباره ميزان برد اژدر جديد نيروي دريايي گفت: اژدر از يگاني شليك ميشود كه امكان رصد آن بهراحتي امكانپذير نيست، به همين لحاظ يگان مورد نظر ميتواند در فاصله نزديك به هدف و بدون اينكه شناسايي شود، اژدر را شليك كند كه البته افزايش ميزان برد فعلي اژدرها را در دستور كار داريم.
معاون عمليات نيروي دريايي همچنين در خصوص نزديك شدن يگانهاي زيرسطحي به يگانهاي فرامنطقه در چند مورد ادامه داد: يگانهاي زيرسطحي ما تاكنون در چند مورد بدون اينكه شناسايي شوند، نزديك يگانهاي كشورهاي فرامنطقهاي شدهاند كه اين يك موفقيت بسيار بزرگ است.
** تجهيز نداجا به سامانه موشكي ساحل به دريا با برد 300 كيلومتر
امير موسوي همچنين به تجهيز نداجا به سامانههاي پيشرفته موشكي ساحل به دريا اشاره كرد و افزود: با همت متخصصان داخلي كشور به سامانههايي دست پيدا كردهايم كه ميتوانند در عمق 300 كيلومتري دريا، اهدافي را مورد اصابت قرار دهند.
** آمادگي نيروي دريايي براي مقابله با داعش
وي همچنين در پاسخ به اين سئؤال «آيا در زمينه مقابله با داعش، تاكنون كاري انجام دادهايد» گفت: تاكنون هيچ تهديدي از سوي داعش متوجه مرزهاي آبي كشور نشده اما در صورت هرگونه تهديد، هر نيروي متجاوزي را پشيمان خواهيم كرد كه البته پيشبيني نميكنيم كه داعش به توانمندي براي ورود به اين عرصه دست پيدا كند اما اين موضوع به اين معني نيست كه درباره آن تفكر و برنامهريزي نكرده باشيم.
امير موسوي درباره احتمال همكاري نيروي دريايي ايران با روسيه براي مقابله با داعش تأكيد كرد: اقداماتي كه روسيه در اين حوزه انجام داده، در آبهاي آزاد بوده و تاكنون مشاركت آفندي با روسيه در سوريه نداشتهايم و تمامي اقدامات روسيه با استفاده از يگانهاي خودش در آبهاي آزاد انجام گرفته است. اين اقدامات را رصد ميكنيم و اگر دستوري مبني بر مشاركت با روسيه صادر شود، توانايي و آمادگي لازم را داريم.
وي همچنين با اشاره به فرا رسيدن هفتم آذر، روز نيروي دريايي افزود: در هفتم آذر 59 و در شصت وهفتمين روز از آغاز جنگ نيروي دريايي با اجراي عمليات مرواريد، درسي فراموش نشدني به صدام داد و با انهدام دو پايگاه نفتي و اطلاعاتي البكر و الاميه، ضربه سختي به عراق زد. از سوي ديگر بعثيها كه سعي داشتند با پيروزي در اين عمليات زمينه ناامن كردن خطوط كشتيراني كشورمان را فراهم كنند، شكست سختي را متحمل شدند، بهنحوي كه تا پايان جنگ عراقيها نتوانستند در عرصه دريا توانايي رويارويي با نيروي دريايي كشورمان را پيدا كنند.
امير موسوي با بيان اينكه نخستين قرارگاه رزمي براي مقابله با دشمن در دفاع مقدس در نيروي دريايي ايجاد شد، ادامه داد: نيروي دريايي ايران با شكست عراق در همان روزهاي آغازين جنگ، سيستم اقتصادي اين كشور را فلج كرد و همچنين تا پايان جنگ توانست ضمن اسكورت كشتيهاي تجاري و نفتكش كشور، از وارد شدن آسيب به اقتصاد ايران جلوگيري كند.
معاون عمليات نيروي دريايي همچنين با تأكيد بر اينكه ارسال پيام صلح و دوستي يكي از اهداف اعزام ناوگروهها به آبهاي آزاد است، يادآور شد: نداجا با به روز رساني تجهيزات قديمي و ساخت سامانهها و ناوهاي جديد توانسته فرصت حضور در درياهاي آزاد و مقابله با هرگونه تهديدي را فراهم كند. همچنين كنار اين فعاليتها، در حوزه آموزش تكاور و پرسنل وظيفه و كادر خود، به موفقيتهاي چشمگيري دست يافته است.
امير موسوي همچنين از حمايت و مساعدتهاي فرمانده معظم كل قوا از نيروي دريايي به عنوان نخستين عامل موفقيتهاي نداجا ياد كرد و گفت: حمايتهاي ايشان، زمينهساز ايجاد روحيه، انگيزه و نشاط در نيرو شده و با بهرهگيري از تدابير معظمله توانستهايم به موفقيتهاي يادشده دست پيدا كنيم.
اجتمام(1) ** 7029 ** 1071
تهران - ايرنا - معاون عمليات نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران، از تجهيز اين نيروي راهبردي به موشك هاي ساحل به دريا با برد 300 كيلومتر خبر داد و گفت: اين موفقيت با همت متخصصان داخلي كشور در توليد سامانههاي موشكي محقق شده است.