دكتر امین صابری نیا روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اعزامی ایرنا در مرز مهران اظهار كرد: اورژانس كشور از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به عنوان نماینده تام الاختیار در حوزه اربعین تعیین شده و تامین امكانات بهداشتی و درمانی در داخل مرزها و پایانه های مرزی از مهم ترین مسئولیت های اورژانس است.
وی افزود: اورژانس كشور برای كسب آمادگی بیشتر در حوزه های بهداشتی و درمانی جلسات متعددی را برگزار و در محورهای آموزش های فردی و مراقبت های بهداشتی برنامه های خود را تدوین كرده است.
رئیس اورژانس كشور یادآور شد: نیروهای اورژانس تمامی زائران را از نظر ابعاد سلامتی و بروز رفتارهای مناسب در آنسوی مرز به دقت مورد ارزیابی قرار می دهند و با اجرای پم فلت ها و راهكارهای آموزشی وضعیت آنان بطور دقیق رصد می شود.
صابری نیا مراقبت های فعال را از دیگر برنامه های اورژانس برشمرد و ادامه داد: كارشناسان بهداشت محیط ، تغذیه و بیماری های این سازمان در پایانه ها و شهرهای مرزی مشغول به نظارت و ارزیابی های محیطی هستند.
وی اضافه كرد: 70 كارشناس بهداشتی هم اكنون در مرز بین اللملی مهران در حال خدمت رسانی به زائران هستند و در مرزهای شلمچه و چذابه نیز با توجه به حجم كمتر زائران نسبت به مرز مهران بیش از 30 نفر مستقر شده اند.
رئیس اورژانس كشور مراقبت های پیش بیمارستانی و آمادگی برای انتقال بیمار از صحنه حادثه را 2 برنامه جدی در حوزه درمان عنوان كرد و گفت: ظرفیت مراكز اورژانس در پایانه ها 150 درصد افزایش یافته بطوریكه در فواصل پنج تا 10 كیلومتری مراكز پیش بیمارستانی را مستقر و 24 ساعته مشغول ارائه خدمت با زائران هستیم.
صابری نیا همچنین از افزایش 120 درصدی ظرفیت بیمارستان های اورژانس كشور به منظور ارائه خدمت با زائران در ایام اربعین حسینی خبر داد و یادآور شد: طی روزهای اخیر بیش از پنج هزار و 500 نفر از خدمات اورژانس استفاده كرده اند و هرچه تعداد زائران افزایش یابد، به همین میزان خدمات اورژانس نیز بیشتر خواهد شد.
وی راه اندازی درمانگاه های بین راهی با همكاری سایر ارگان ها همچون سپاه، نیروی انتظامی و ارتش، شهرداری و هلال احمر را از برنامه های اورژانس كشور در حوزه اربعین برشمرد و افزود: تنها در شهر مهران پنج پایگاه علاوه بر پایگاه های بهداشتی وزارت بهداشت ایجاد شده است.
رئیس اورژانس كشور به بازدید خود از پایانه مرزی مهران اشاره و تاكید كرد: وضعیت بهداشتی و درمانی در این مرز رضایت بخش است و امیدواریم بتوانیم با تلاش تمامی ارگان تا پایان بازگشت زائران خدمات مناسبی را به آنان ارائه دهیم.
صابری نیا در خصوص خدمات اورژانس در خاك عراق نیز گفت: مسئولیت اصلی در این مناطق بر عهده جمعیت هلال احمر است ولی اورژانس نیز ارتباط تنگاتنگی به هلال احمر داشته تا از وضعیت بهداشتی این كشور آگاهی كامل داشته و در صورت لزوم اقدامات لازم را انجام دهیم.
6119/9002
ایلام - ایرنا - رئیس اورژانس كشور گفت: پنج هزار و 500 نفر از زائران شركت كننده در اربعین حسینی تاكنون از خدمات اورژانس استفاده كرده اند.