۷ آذر ۱۳۹۴، ۹:۱۲
کد خبر: 81856491
T T
۰ نفر
آخرين وضعيت انتقال كارخانه هاي سيمان و روغن نباتي از شيراز

شيراز- ايرنا- رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاره به پيگيري هاي صورت گرفته براي واحدهاي صنعتي آلاينده از شهر شيراز گفت: انتقال كارخانه سيمان قطعي است اما موانعي فراروي انتقال كارخانه روغن نباتي وجود دارد.

علي همتي شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: ساخت و ساز كارخانه جايگزين سيمان در شهرستان خرامه حدود 15 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است و جلسه هايي نيز براي رفع حل مشكل تامين گاز طبيعي اين كارخانه صورت گرفته است.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس پيش از اين 14 مهرماه 94 با اشاره به مشكلات زيست محيطي كارخانه سيمان گفت: اين كارخانه بايد از شيراز برود و البته مقدمات انتقال اين كارخانه به شهرستان خرامه فراهم شده و بايد سريعتر عملياتي شود.
همتي در چهارمين سمينار دانشگاه فني و حرفه اي كشور با موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه در كارآفريني و توسعه استان در شيراز افزود: برخي واحدهاي صنعتي استان با توجه به دوري از فناوري بروز و مشكلات تحريم ها با مشكلات زيست محيطي روبرو هستند كه اشكال درستي است و بايد در مسير رفع آنها كوشيد.
كارخانه سيمان شيراز در سال 1334 در غرب اين شهر و در جاده ورودي از استان بوشهر افتتاح شد.
تقريبا نزديك به 20 سال است كه موضوع انتقال اين كارخانه مطرح شده و در سال هاي اخير وعده انتقال آن به خرامه داده شده است.
** پيچيدگي انتقال كارخانه روغن نباتي از شيراز
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس درباره كارخانه روغن نباتي فعال در شيراز نيز به خبرنگار ايرنا گفت: در سال هاي قبل در اين كارخانه روغن كشي صورت مي گرفت اما هم اينك روغن تصفيه نشده و خام در اين كارخانه تصفيه مي شود كه آلايندگي كارخانه را كاهش داده است اما همچنان ساكنان مناطق همجوار از ادامه فعاليت اين كارخانه ناراضي هستند.
همتي گفت: سهامداران اين كارخانه به نقدينگي در حدود دو هزار و 500 ميليارد ريال نياز دارند تا بتوانند اين كارخانه را به خارج از حريم شهر شيراز منتقل كنند.
وي ادامه داد: زمين مورد نظر براي جابجايي اين كارخانه نيز مشخص شده است اما با اين وجود تنگناهاي مالي فراروي فرايند انتقال اين واحد صنعتي از شهر شيراز است.
شش دهه قبل كه سازه هاي كارخانه روغن نباتي نرگس در نزديكي آرامگاه حافظ برافراشته مي شد، شايد كمتر كسي فكر مي كرد كه توسعه شتابان شيراز، اين كارخانه را در محاصره اماكن مسكوني قرار دهد.
كمتر از ده سال بعد از بنا نهادن اين واحد صنعتي، سازه هاي دانشكده ادبيات در مجاورت حافظيه برافراشته شد و نخستين نجواها درباره بوي نامطبوع كارخانه روغن نباتي و آلايندگي آن با ساخت و سازها در اين منطقه به گوش مي رسيد.
سال ها بعد و با تصويب قانون شهرداري ها و بر اساس بند 20 ماده 55 آن، اين قانون مقرر مي كرد كه همه صنايع آلاينده درون شهر بايد به خارج از شهر منتقل شوند.
حسينعلي ابراهيمي كارنامي مديركل وقت حفاظت محيط زيست فارس چهارم شهريور93 در اين باره گفته بود: برخي مي‌گويند كارخانه ‌روغن نباتي شيراز فقط به سبب بوي نامطبوع، آزاردهنده است و نيازي به خروج آن از شهر نيست اما بر اساس آزمايش‌ها و پايش‌هاي انجام شده كارخانه روغن نباتي شيراز كاملا آلاينده است.
محمدرضا هاجري رييس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر شيراز نيز هشتم ارديبهشت 93 هشدار داد: با وجود مصوبه شوراي تأمين و حكم دستگاه قضايي، روغن نباتي نرگس هنوز از شيراز انتقال نيافته است و اين كانون خطر هر لحظه مي‌تواند فاجعه‌ساز شود.
رضا محمديان رييس كميسيون عمران شوراي اسلامي شهر شيراز نيز روزهاي پاياني آذرماه 93 از اين كارخانه به عنوان يك بمب هيدروژني در مركز شهر ياد كرد و گفت: با وجود تلاش‌هاي شهرداري و دادستان شيراز حدود يك سال از تعهد پنج‌ساله شركت روغن نباتي براي ساخت كارخانه جديد و انتقال به خارج از محدوده شهر و تخليه محل فعلي گذشته است و به جز خريد زمين و انجام امور اوليه اقدامي براي اين كار صورت نگرفته است.
مديركل مديريت بحران استانداري فارس هم در اين باره گفته است: وجود كارخانه روغن نباتي نرگس شيراز در نقطه كنوني آن يك تهديد هم براي شهروندان و هم براي محيط زيست و سلامت جامعه است.
حسن فياض پور افزود: متاسفانه با وجود خطرناك بودن تجهيزاتي كه در اين كارخانه قرار دارد از جمله مخزن آمونياك، سامانه ايمني و مهارحريق كارخانه بسيار ضعيف است.ك/3
2027 / 1876