به گزارش روز شنبه خبرنگار حوزه كتاب و ادبيات ايرنا، اين كتاب ها بخشي ازهزاران ناگفته همسران شهدا از روزهاي انقلاب و جنگ تحميلي را روايت مي كنند.
**بهناز ضرابيزاده،نويسنده «دختر شينا»، در اين كتاب، قدم به قدم وارد زندگي قدم خير محمدي كنعان شده تا زندگي او با سردار شهيد ستار ابراهيمي هژير را روايت كند و همدم شبهاي تنهايي اين زن و فرزندانش شود؛ شبهايي كه قدم خير و فرزندانش وضعيت قرمز را تجربه ميكردند و پدر در مناطق جنگي مشغول دفاع در برابر دشمن بود. اين كتاب حكايتي از يك زندگي در پشت صحنه جنگ است.
خاطرات زني كه در طول هشت سال ازدواجش با يكي از سرداران دفاعمقدس، با دشواريهاي دوري همسر و بزرگ كردن فرزندانش، كنار آمد و به تنهايي زندگي را اداره كرد، چهار دختر و يك پسر به دنيا آورد و همسرش فقط موقع به دنيا آمدن يكيشان در كنارش بود.
«دختر شينا» از معدود كتابهاي خاطرات است كه زندگي پرفراز و نشيب يك دختر جوان روستايي را در برابر چشمان ما به نمايش ميگذارد، دختري كه آنقدر ميايستد و ميافتد و دوباره برميخيزد تا جنگ را تحقيركند.
«دختر شينا» از 19 فصل تشكيل شده و از روايت كودكي قدم خير آغاز ميشود؛ از زماني كه نامش را به خاطر قدم خوشي كه داشت «قدم خير» گذاشتند تا زماني كه حماسه زندگياش را در پشت جبههها رقم زد.
**كتاب دريا خانم، شامل خاطرات آذر علامهزاده از سالهاي جنگ تحميلي عراق عليه ايران بوده و با تدوين قاسم ياحسيني چاپ شده است .
'دريا خانم' بيانكننده سرگردانيها و رنجهاي زني تنها در سالهاي جنگ است كه توپهاي صدام زندگياش را متلاشي كردهاند.
آذر علامهزاده، در سن 16 سالگي براي كاري به بوشهر ميرود ولي سرنوشت وي را براي هميشه پايبند اين شهر ميكند. همسرش، رضا جليلوند، از اعضاي نيروي دريايي سپاه پاسداران و اهل اروميه بود كه سوم خرداد سال 1361 به شهادت رسيد.
**نامههاي فهيمه، شامل نامههاي «فهيمه بابائيان پور» به شهيد غلامرضا صادق زاده و عليرضا صادق زاده بوده كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي روي كاغذ آورده و در قالب كتاب منتشر شده است.
كتاب «نامههاي فهيمه» به كوشش عليرضا كمري در بخش هاي سرآغاز نامه، يادداشتها، نامهها و ضميمهها گردآوري شده است.
در سرآغاز نامه ميخوانيم؛ «فهيمه بابائيان پور در فروردين ١٣٤٣ در خانوادهاي كه سنت و رسم، انديشه و ارزش آن در اسلام بود به دنيا آمد و در هفت فروردين ١٣٦٧ در حادثهاي ناگهاني درگذشت.» در فصل يادداشتها گزيدهاي از يادداشتهاي آن مرحوم را به عنوان مدخل بخش نامهها ميخوانيم و از طريق اين يادداشتها خواننده با نظرگاه آن مرحوم آشنا ميگردد. در بخش نامهها كه در حقيقت موضوع و محتواي اصلي اين كتاب است.
نخست نامههاي نهگانه مرحوم فهيمه به همسرش شهيد غلامرضا و سپس نامههاي غلامرضا به فهيمه آورده شده است و پس از شهادت غلامرضا و ازدواج فهيمه با عليرضا (برادر غلامرضا) و عزيمت وي به جبهه جنگ مجموعاً فهيمه ١٨ نامه به وي نوشته كه در بخش ٢ نامهها، گزيدهاي از آن را ميخوانيم كه بيانگر انديشه و نقش مرحوم فهيمه در طول زندگي پر فراز و نشيب او در جنگ است. همچنين وصيت نامه فهيمه به همراه نمونهاي از نامهها و تصاوير در بخش پاياني كتاب ضميمه شده است.
**كتاب يك دريا ستاره كه سيدقاسم ياحسيني آن را تاليف كرده، شامل مصاحبه با زهرا تعجب، همسر شهيد مسعود خلعتي است.
ياحسيني اين كتاب را در 12 فصل جمع كرده و در 152 صفحه، حوادث جنگ در جنوب و عشق ميان اين دو را به گونه اي باورپذير منتقل كرده است. در اين كتاب، زهرا مبارزه را از دبيرستان آغاز مي كند. بعد از انقلاب به كميته زنان انقلابي مي پيوندد و مسعود را مي بيند...
متن خاطرات، عكس ها و تصويري كه از نامه شهيد مسعود خلعتي به همسرش در اين كتاب درج شده، ميزان عشق و علاقه زهرا تعجب و همسر شهيدش به يكديگر را به خوبي نشان مي دهد.
خاطرات اين نسل از انقلاب كه ابتدا درگير حوادث انقلاب شدند، سپس درگير جنگ و در اين ميان عاشق هم بودند، واقعا خواندني است. امتياز چنين كتابهايي اين است كه فرصت نگاه كردن به زنان و مردان جنگ را از زاويهاي ديگر به ما ميدهد؛ زاويهاي كه در آن علاوه بر جنگ و درگيري، عشقهايي پاك ديده مي شوند.
**كتاب خاطرات فاطمه آباد، همسر شهيد علي بينا را از آشنايي تا زمان شهادت وي، روايت ميكند و در زمره كتابهاي موفق اين عرصه به شمار مي رود.
اين كتاب حاوي خاطراتي است از آغاز جنگ تحميلي، چگونگي آشنايي آباد با شهيد بينا، خاطرات سه سال زندگي با اين شهيد و چگونگي شهادت علي بينا. «خاطرات فاطمه آباد» تصويري دوگانه از چهره يك شهيد را نمايش ميدهد؛ چهرهاي سرسخت و جسور در هنگام مقابله با دشمن و انساني فداكار و مهربان در برخورد با خانواده و آشنايان.
نويسنده اين كتاب، محمدرضا محمدي پاشاك است كه درباره روند نگارش آن ميگويد: حدود سال 75 بود كه قرار شد براي شهداي كرمان بزرگداشتي برگزار شود و زندگينامه شهدا در قالب كتاب به چاپ برسد.
بر همين اساس يكي از كساني كه ميتوانست اطلاعاتي درباره شهيد علي بينا بدهد، همسرش بود. در نتيجه با وي درباره زندگي اين شهيد به گفتوگو پرداختم. اين نياز وجود دارد كه اطلاعات خانوادههاي جنگ به طور عام ثبت شود؛ چراكه اين كار، دستاوردهاي متنوع فرهنگي، هنري، تاريخي، سياسي و اجتماعي را با خود به همراه ميآورد.
فراهنگ **9022 ** 1569
تهران - ايرنا- كتاب هاي دختر شينا، دريا خانم ،نامه هاي فهيمه ،يك دريا ستاره و خاطرات فاطمه آباد با موضوع روايت خاطرات همسر شهدا از سوي نشر سوره مهر عرضه شده است .