دكتر داوود عطاران روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سرفه های طولانی مدت، خس خس سینه و تنگی نفس از مهم ترین علائم بیماری آسم به شمار می روند.
وی خاطر نشان كرد: در مطالعه ای كه در شهر تهران در سالهای اخیر انجام شد، شیوع آسم در كودكان تهرانی بین 15 تا 20 درصد گزارش شد.
مدیر گروه بیماریهای داخلی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: آلودگی هوا، زمینه ژنتیكی، آلرژی، ریزگردها، ابتلا به عفونت های تنفسی مكرر و در معرض دود سیگار بودن از فاكتورهای خطر در بروز آسم بویژه در بین كودكان و نوجوانان شناخته شده است.
به گفته وی، ریزگردها در بروز بیماریهای تنفسی و آسم به ویژه در شهرستان های جنوبی خراسان رضوی كه در معرض گرد وخاك قرار دارند، نقش دارند.
عطاران با بیان اینكه كشورهای نیوزلند، استرالیا و انگلستان بالاترین شیوع بیماری آسم را در جهان دارند، افزود: در این كشورها شیوع بیماری آسم 25 درصد افراد جامعه را شامل می شود.
وی خاطر نشان كرد: بر اساسا تحقیقات انجام شده كودكانی كه در شرایط بسیار بهداشتی بزرگ می شوند و یا تك فرزند بوده و تعداد خواهر و برادر كمتری دارند، بیشتر در معرض شیوع آلرژی و آسم قرار دارند.
این پزشك فوق تخصص بیماریهای ریوی گفت: با تشخیص و درمان زودرس آسم، می توان از عوارض دیررس و غیر قابل برگشت كه همان بیماریهای مزمن انسداد ریوی است، پیشگیری كرد.
آسم یك بیماری مزمن است كه فرد مبتلا به آن حملات راجعه تنگی نفس و خس خس سینه را تجربه می كند. در جریان این حملات كه شدت و تكرر آن در افراد مختلف متفاوت است، پوشش راه های هوایی متورم و باعث می شود كه راه های هوایی باریك شده و جریان عبور هوا در داخل و خارج ریه ها محدود شود.
3027/1211
مشهد-ایرنا- استاد فوق تخصص بیماریهای ریوی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: متاسفانه هم اكنون 10 تا 15 درصد كودكان در خراسان رضوی به بیماری آسم مبتلا هستند.