۸ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۱۳
کد خبر: 81858182
T T
۰ نفر
علت شيوع سردرهاي ميگرني دراستان بوشهر مصرف قليان است

بوشهر-ايرنا- پزشك متخصص مغز و اعصاب و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي بوشهر گفت: علت شيوع سردردهاي ميگرني در اين استان مصرف زياد قليان است.

به گزارش ايرنا، روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي بوشهر روز يكشبنه به نقل دكتر هومان سليمي پور افزود: با استعمال قليان مونوكسيد كربن موجود در زغال وارد خون و مانع جذب اكسيژن شده كه در پي آن سردردها ايجاد و ميگرن نيز تشديد خواهد شد.
وي اضافه كرد: سردردهاي عصبي بيشترين شيوع در بين انواع سردردها را دارد كه در بانوان به دليل مسايل هورموني نسبت به آقايان بيشتر است.
اين پزشك متخصص مغز و اعصاب بيان كرد: سردردها به دو گروه سردردهاي اوليه مانند سردردهاي‌ ميگرني، خوشه‌اي، عصبي و سردردهاي ثانويه مانند سردرد بر اثر خونريزي مغزي و سينوزيت، تومور و مننژيت كه داراي اهميت بيشتري نسبت به نوع اول هستند تقسيم مي‌شوند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي بوشهر ادامه داد: سردردهاي ناگهاني و براي نخستين بار، تاري ديد، سردردهايي كه فرد را از خواب بيدار مي‌كند و پس از بيدار شدن از خواب دچار فرد مي‌شود از جمله هشدارهايي است كه بايد آنرا جدي گرفت.
وي اظهار كرد: ميگرن نوعي سردرد است كه به دليل انقباض عروق ايجاد شده و با علايمي مانند تعريق، درد چشم، تاري ديد، حالت تهوع، استفراغ و دل درد همراه است.
سليمي پور گفت: عصبانيت، خستگي، مصرف بعضي از انواع غذاها، بي خوابي، گرسنگي، بوي تحريك كننده و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب از جمله عوامل محيطي و بيروني سردردهاي ميگرني هستند كه نخستين گام در درمان آن پرهيز از عوامل تشديد كننده است.
اين پزك متخصص تأكيد كرد: استفاده از عينك آفتابي، قرار نگرفتن در معرض نور آفتاب، كاهش مصرف بعضي از غذاها ازجمله انواع كنسروها، سوسيس و كالباس، پنيرهاي فرآوري شده به دليل وجود نيترات، فلفل قرمز و دلمه، كاكائو، بادمجان، غذاهاي دريايي و دخانيات از تشديد سردرهاي ميگرني جلوگيري مي‌كند. ك/1
6043