۸ آذر ۱۳۹۴، ۱۳:۵۸
کد خبر: 81858617
T T
۰ نفر
كلینیك های تخصصی زخم های مزمن در كشور ایجاد شود

تهران- ایرنا- مدیر مركز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشكی تهران با تاكید بر لزوم ایجاد كلینیك های تخصصی زخم های مزمن در كشور، گفت: درحال حاضر مراكز بیمارستانی خدمات لازم را به مبتلایان به زخم های مزمن ارایه می دهند و كلینیك تخصصی در این زمینه در كشور وجود ندارد.

دكتر غلامرضا اسماعیلی جاوید روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: افراد مبتلا به زخم های مزمن برای مداوا در بیمارستان های دولتی و خصوصی بستری می شوند و این درحالی است كه خدمات درمانی در مراكز درمانی خصوصی بسیار گران است و قشر خاصی امكان استفاده از آن را دارند.
وی اظهار كرد: متولیان حوزه سلامت باید به دنبال راه اندازی مراكز درمانی تخصصی سرپایی برای ترمیم زخم مزمن به خصوص زخم پای دیابتی باشند كه در حال حاضر اینگونه مراكز در كشور وجود ندارد.
جاوید به تاسیس كلینیك ها یا مراكز تخصصی زخم مزمن در كشورهای پیشرفته اشاره كرد و گفت: در این مراكز، متخصصان رشته های مختلف پزشكی، مشغول ارایه خدمات درمانی به بیماران زخم مزمن هستند.
وی، مراقبت از زخم، ارایه آموزش های لازم و درمان این عارضه را از جمله خدمات این مراكز درمانی عنوان كرد و افزود: در این مراكز از هر فناوری كه بتواند دوره ترمیم زخم را كوتاه كند، استفاده می شود.

** نبود ساختاری مشخص برای درمان زخم های مزمن در نظام سلامت
مدیر مركز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشكی تهران اظهار كرد: در معاونت درمان دانشگاه های علوم پزشكی و همچنین وزارت بهداشت، ساختار مشخصی برای مقابله با عارضه زخم های مزمن و ارایه خدمات مناسب به این بیماران دیده نشده است.
وی با اشاره به اینكه ارایه خدمات مناسب به بیماران زخم مزمن نیازمند كار تیمی است، بیان كرد: گروه پزشكی مانند غدد، عفونی، ارتوپدی، توان بخشی و كادر پرستاری مجرب در قالب یك تیم می تواند خدمات درمانی جامع را به این افراد ارایه كند.
جاوید گفت: در حال حاضر اغلب خدمات درمانی به این افراد توسط بیمارستان های دولتی ارایه می شود كه با توجه به ظرفیت محدود این مراكز درمانی در برخی از موارد این بیماران برای بستری و درمان خود با مشكلات زیادی مواجه می شوند.
مدیر مركز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشكی تهران گفت: با ادامه این روند بر مشكلات بیماران زخم های مزمن افزوده می شود و شاهد افزایش موارد قطع عضو خواهیم بود.

** ارایه لارو درمانی تنها در مركز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی
وی گفت: در حال حاضر مركز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی تنها مركزی است كه با شیوه لارو درمانی در حال ارایه خدمت به بیماران زخم های مزمن از جمله زخم پای دیابتی است.
جاوید با اشاره به اینكه لارو درمانی در ترمیم بسیاری از زخم های مزمن می تواند موثر باشد، گفت: لارو درمانی در زخم های مزمن و زخم های صعب العلاج كمك می كند و كاهش هزینه ها و كم شدن دوره درمان از ویژگی های این شیوه درمانی است.
وی به افزایش زخم های مزمن در كشور اشاره كرد و افزود: با توجه به شیوع بالای دیابت و افزایش تصادفات رانندگی، تعداد مبتلایان به زخم های مزمن در حال افزایش است.
علمی (4) ** 1201 **1834
۰ نفر