محمدسعيد ايزدي يكشنبه شب در آئين گراميداشت روز جهاني شهرسازي در تبريز با اشاره به نقش تاريخي ميدانهاي شهري گفت: بازخواني نقشه تبريز در دوره قاجار نشان ميدهد كه ميدانهاي اين شهر، در بر گيرنده بخش عمدهاي از فعاليتهاي ارتباطي و شهري از قبيل كاركردهاي عمومي، نظامي و محلي بوده است.
وي اضافه كرد: ميدان تاريخي صاحبالامر تبريز از اولين فضاهاي شهري ايران است كه امروز، نياز به باز زندهسازي دارد؛ با احياي اين ميدان مهم كشورمان، ميتوانيم تاريخ افتخارآميز شهر تبريز را به آيندگان انتقال دهيم.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به نامگذاري مناسبتهاي مرتبط با شهر و شهرسازي از قبيل روز جهاني اسكان بشر، روز شهرهاي جهاني و روز جهاني شهرسازي گفت: واژه كليدي و مشترك اين مناسبتها، دو مفهوم مهم بازآفريني شهري و فضاهاي عمومي است؛ در واقع اين مناسبتها، بهانههايي براي هماهنگي سياست گروههاي مختلف فعال در حوزههاي شهري هستند.
وي اضافه كرد: انتخاب اين دو واژه، بايد حساسيت ما را در مفهوم و جايگاه برنامههاي شهري بيشتر كند.
ايزدي با اشاره به اهميت فضاهاي عمومي در شهرها گفت: فضاهاي عمومي، عرصههايي براي تعامل و پيوند اجتماعي افراد است؛ در واقع، رخدادهاي شهر و عملكردهاي مذهبي و سياسي آن، همواره در فضاهاي عمومي شهرها، بررسي و تبيين ميشوند و افزايش ارزش املاك، ارتقاي فعاليتهاي خرده فروشي و بهبود ايمني و امنيت از دستاوردهاي مهم توجه به فضاهاي عمومي خواهد بود.
معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اين كه متاسفانه فضاهاي شهري ما تا حدود زيادي از اين مفهوم اجتماعي فاصله گرفتهاند، گفت: اين نقص مهم ايجاب ميكند رويههاي شهرسازي در راستاي احيا و باز زندهسازي ميادين مهم و ايجاد فضاهاي جديد، تدوين شوند.
ويف 'ميدان' را مهمترين نمود فضاهاي عمومي شهرها خواند و گفت: در مجموعه فضاهاي عمومي، ميدان نقش ويژه و حساسي دارد؛ ميدان يك شهر، نقش ويژه در روح و روان انسان دارد و همه خصوصيات مهم شهر را در برگرفته است.
معاون وزير راه و شهرسازي يادآور شد: از دموكراسي يونان گرفته تا تاريخ ايرانيان و حتي رخدادهاي سالهاي اخير كشورهاي عربي، همواره كانون تحولات تاريخي بوده است.
هشتم آذر ماه، روزجهاني شهرسازي نامگذاري شده است و به اين مناسبت، برنامه هاي متنوعي در حوزه شهر و شهرسازي در شهرهاي مختلف كشورمان برگزار مي شود.
518/1352
تبريز -ايرنا- معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه فضاي شهري محرك توسعه است، گفت: تبريز پيشتاز طراحي ميدانهاي مهم ايران بود و در دوره معاصر نيز محدودههاي تربيت و وليعصر از اولين محورهاي پياده شهري بودهاند كه نقش تعيينكننده در حيات اجتماعي شهر داشته اند.