ضرغام صادقی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در مورد روند بررسی تحقیق و تفحص ها در مجلس اظهار داشت: به دلیل آن كه در كل روند بررسی تحقیق و تفحص ها در مجلس طولانی است و همچنین ما به انتهای مجلس نهم نزدیك می شویم، هیات رئیسه مجلس تصمیم گرفت كه دیگر تحقیق و تفحص جدیدی را از سوی نمایندگان نپذیرد.
وی افزود: درست است كه تحقیق و تفحص اهرم نظارتی مجلس است، ولی نمایندگان در این راستا به جای تحقیق و تفحص می توانند از طریق ماده 236 آیین نامه داخلی عمل كنند؛ بدین شكل كه موضوع مطروحه را در كمیسیون تخصصی مطرح كرده و سپس گزارش آن در جلسه علنی مجلس قرائت شود.
این عضو كمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: تفاوت این نوع گزارش با تحقیق و تفحص در این است كه این گزارش پروسه كوتاه تری را برای قرائت در صحن مجلس طی می كند و جمع بندی آن راحت تر است.
بر اساس ماده 236 آیین نامه داخلی مجلس، هرگاه حداقل 10نفر از نمایندگان و یا هركدام از كمیسیون ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنكاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس جمهور، یا وزیر و یا مسئولان دستگاه های زیرمجموعه آنان را اعلام كنند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به كمیسیون ذیربط ارجاع می شود.
كمیسیون حداكثر ظرف 10 روز موضوع را رسیدگی و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأترئیسه به مجلس ارائه میدهد.
در تبصره 1 ماده 236 آمده است: چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذیصلاح ارسال میشود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی كنند.
بر اساس تبصره 2 ماده 236، درصورتی كه مجلس در مورد رئیسجمهور یا هریك از وزیران سه نوبت رأی به وارد بودن گزارش بدهد، طرح استیضاح درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم(89) قانون اساسی در دستوركار مجلس قرار خواهد گرفت.
سیام**9121**1429
صادقی در گفت وگو با ایرنا:
هیات رئیسه مجلس طرح تحقیق و تفحص جدیدی را نمی پذیرد
۹ آذر ۱۳۹۴، ۱۳:۳۴
کد خبر:
81860187
تهران-ایرنا-عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: هیات رئیسه مجلس به دلیل آن كه ممكن است مجلس نتواند طرح تحقیق و تفحص جدیدی را تا پایان دوره نهم بررسی كند، طرح تحقیق و تفحص جدیدی را از سوی كمیسیون ها قبول نمی كند.