۱۰ آذر ۱۳۹۴، ۱۷:۲۰
کد خبر: 81862278
T T
۰ نفر

260 ميليارد تومان براي 600 طرح پژوهشي كشور مصوب شد

۱۰ آذر ۱۳۹۴، ۱۷:۲۰
کد خبر: 81862278
260 ميليارد تومان براي 600 طرح پژوهشي كشور مصوب شد

ياسوج - ايرنا - مشاور رييس هيات عامل صندوق نوآوري و شكوفايي كشور گفت: اعتباري افزون بر 260 ميليارد تومان براي پرداخت به 600 طرح تحقيقاتي، پژوهشي، فناوري و علمي ارائه شده از سوي شركت ها و موسسه هاي دانش بنيان بخش خصوصي به تصويب رسيده كه به زودي اختصاص مي يابد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمدحسين صادقي روز سه شنبه در نشست شوراي پژوهش، فناوري و نوآوري كهگيلويه و بويراحمد افزود: هم اكنون يك هزار و 900 شركت و موسسه دانش بنيان بخش خصوصي در كشور وجود دارد كه اين تعداد از ابتداي امسال تاكنون يك هزار و 400 طرح علمي، فناوري، پژوهشي و تحقيقاتي به صندوق نوآوري و شكوفايي ارسال كرده اند.
وي بيان كرد: از مجموع اين يك هزار و 400 طرح تحقيقاتي، پژوهشي، فناوري و علمي 980 مورد بررسي و تعيين تكليف شد كه از اين تعداد نيز 600 مورد پذيرفته و به تصويب رسيد.
صادقي اظهار كرد: حوزه هاي سلامت، بهداشت، پزشكي، دارو و فناوري زيستي به دليل ارائه طرح هاي تحقيقاتي و پژوهشي كارآمد يك سوم از اين 260 ميليارد تومان اعتبار مصوب معادل حدود 86 ميليارد تومان را به خود اختصاص داده اند.
وي عنوان كرد: يك هزار و 200 شركت و موسسه دانش بنيان بخش خصوصي كشور معادل حدود 65 درصد كل شركت ها و موسسه هاي دانش بنيان بخش خصوصي نوپا و تازه تاسيس هستند كه مورد حمايت همه جانبه صندوق نوآوري و شكوفايي قرار دارند.
صادقي ابراز داشت: قانون حمايت از شركت ها و موسسه هاي دانش بنيان كشور در سال 89 تصويب و در همين راستا نيز صندوق نوآوري و شكوفايي آذر 92 راه اندازي و فعاليت خود را آغاز كرد.
مشاور رييس هيات عامل صندوق نوآوري و شكوفايي كشور افزود: اين صندوق زير نظر رياست جمهوري فعاليت مي كند و اعضاي هيات امناي آن نيز شامل وزير علوم، تحقيقات و فناوري، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، وزير صنعت، معدن و تجارت، وزير اقتصاد، معاونان برنامه ريزي و علمي و فناوري رياست جمهوري هستند.
صادقي گفت: بر اساس قانون بايد در سه سال نخست تاسيس و راه اندازي صندوق نوآوري و شكوفايي كشور هر سال اعتباري افزون بر 10 هزار ميليارد ريال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملي به آن اختصاص داده مي شود.
وي بيان كرد: رويكرد و ماموريت اصلي صندوق نوآوري و شكوفايي كشور توسعه فناوري و سوق يافتن توليدات به سمت تجاري سازي بر اساس اقتصاد دانش بنيان است و يكي از مهمترين اهداف آن نيز حمايت، تقويت و توانمندسازي شركت ها و موسسه هاي دانش بنيان بخش خصوصي خواهد بود.
صادقي اظهار كرد: براي كاهش مشكلات اقتصادي كشور، ايجاد اشتغال مولد و پايدار، رونق توليد، پرهيز از خام فروشي، افزايش ارزش افزوده و ثروت افزايي چاره اي جز تبديل اقتصاد سنتي به اقتصاد دانش بنيان نيست.
وي افزود: بخش هاي مختلف اقتصادي كشور از قبيل صنايع، كشاورزي و معادن بايد با كسب علم، دانش و فناوري روز دنيا محصولات رقابت پذير و قابل عرضه در بازارهاي منطقه خاورميانه و بين المللي توليد كنند.
صادقي ابراز داشت: دولت يازدهم بايد شرايط، امكانات و زيرساخت هاي لازم براي تحقق اين امر مهم را تا حد امكان فراهم كند.
مشاور رييس هيات عامل صندوق نوآوري و شكوفايي كشور افزود: اين صندوق براي نمونه سازي صنعتي يافته هاي علمي تا سقف سه ميليارد ريال وام قرض الحسنه با سود چهار درصد و براي توليد انبوه محصولات دانش بنيان نيز از 10 تا 100 ميليارد ريال وام با سود 14 درصد پرداخت مي كند.
صادقي گفت: كهگيلويه و بويراحمد به لحاظ داشتن شركت ها و موسسه هاي دانش بنيان بخش خصوصي عقب است و با توجه به برخورداري از يك درصد جمعيت كشور بايد حداقل يك درصد از كل شركت ها و موسسه هاي دانش بنيان بخش خصوصي كشور معادل 19 مورد را داشته باشد در حالي كه سهم استان تنها دو مورد است.
وي بيان كرد: مهمترين دلايل اين امر شامل نبود پارك علم و فناوري، مراكز رشد، صندوق پژوهش و فناوري و شوراي فناوري استاني با مشاركت بخش خصوصي است.
صادقي اظهار كرد: نبود پارك علم و فناوري و مراكز رشد در كهگيلويه و بويراحمد موجب برخوردار نشدن اين استان از اعتبارات كلان بخش تحقيق، پژوهش و فناوري مي شود و به همين دليل نيز بايد در كمترين زمان ممكن تاسيس و راه اندازي شود.
وي خواستار ايجاد و راه اندازي مراكز رشد تخصصي در كهگيلويه و بويراحمد با توجه به ظرفيت ها و مزيت هاي اين استان از جمله در زمينه گياهان دارويي شد.
صادقي عنوان كرد: تشكيل و فعال شدن صندوق پژوهش و فناوري در كهگيلويه و بويراحمد ضروري است زيرا سودآور بوده و مي تواند به توسعه اقتصاد دانش بنيان در اين استان و رونق روزافزون اقتصادي آن كمك بسزايي كند.
وي ابراز داشت: اعضاي شوراي پژوهش، فناوري و نوآوري كهگيلويه و بويراحمد طرح ها و يافته هاي علمي تحول آفرين اين استان كه قابليت ايجاد ارزش افزوده و ثروت افزايي داشته باشند را شناسايي و به صندوق نوآوري و شكوفايي كشور اعلام كنند تا نسبت به بررسي و سرمايه گذاري بر روي آنها در راستاي تجاري سازي و توليد انبوه اقدام شود.
7535/6162/ 1257
۰ نفر