به گزارش ایرنا، 'باراك اوباما' رئیس جمهور آمریكا ماه گذشته میلادی با سفر به مانیل و كوالالامپور از سران 10 كشور عضو اتحادیه آ.سه.آن دعوت كرد با سفر به واشنگتن در این كشور اجلاسی را برگزار كنند كه می تواند نشانه تلاش بیشتر كاخ سفید برای نفوذ در این منطقه آسیا در مقابل افزایش نفوذ چین باشد.
دعوت اوباما از سران آ.سه.آن برای سفر به آمریكا در نیمه نخست سال آینده میلادی را می توان در چارچوب راهبرد نظامی رئیس جمهور آمریكا دید كه سه سال پیش تحت عنوان بازبینی راهبرد دفاعی اعلام شد.
این راهبرد تا حد زیادی بر حضور هر چه بیشتر نظامی آمریكا در كشورهای جنوب شرق آسیا متمركز است كه نشان می دهد كاخ سفید و متحدان این كشور در آسیا مانند فیلیپین از تغییر موازنه قدرت به سود چین در هراس هستند، هر چند برخی كشورهای آ.سه.آن همچنان به چین وابسته اند و تلاش دارند موازنه را برقرار كنند.
با توجه به این سیاست، اوباما از سران آ.سه.آن دعوت كرده است در آمریكا حضور یابند و 'نینا هاچیگیان' سفیر این كشور در اتحادیه جنوب شرق آسیا قرار است طی هفته های آینده زمان دقیق و دستور كار نخستین اجلاس تاریخی رهبران آ.سه.آن و آمریكا در خاك آمریكا را اعلام كند.
وی در سنگاپور و در گفت وگو با خبرنگاران ، این اجلاس را نشانه 'سطح پایه جدید از تشدید فعالیت در آسیا' دانست و گفت كه كاخ سفید 'سطح بالایی از تعهد سیاسی' را نسبت به آ.سه.آن دارد و سفر اوباما، 'جان كری' وزیر امور خارجه و 'اشتون كارتر' وزیر دفاع آمریكا به منطقه در سال جاری نشان دهنده این موضوع است.
سفیر آمریكا در آ.سه.آن نیز انتظار دارد مذاكرات اجلاس آینده این كشور و سران اتحادیه كشورهای جنوب شرق آسیا حول محور اختلافات ارضی در دریای جنوبی چین و بحث های اخیر در مالزی و فیلیپین باشد.
اوباما در سفر به منطقه بار دیگر محور سخنان خود را به چین اختصاص داد و گفت: مدعیان باید 'احیای زمین و ساخت وساز مراكز نظامی در مناطق مورد مناقشه' را متوقف كنند كه اشاره اش به اختلاف پكن و چند كشور منطقه از جمله فیلیپین، ویتنام، مالزی و برونئی است.
آمریكا به دلیل رایزنی های چین نتوانست از این اجلاس ها در دو ماه گذشته بیانیه ای در محكومیت پكن بدست آورد و در بیانیه ها به توصیه های خنثی بسنده شد، اما پیش بینی می شود اجلاس آمریكا با فشار كاخ سفید شاهد بیانیه ای تندتر نسبت به عملكرد چین باشد.
آمریكا تلاش دارد با برگزاری این نشست ها در خاك خود و جذب كشورهای این منطقه آسیا كه وابستگی زیادی به اقتصاد چین دارند، مانع بیشتر خیزش چین به عنوان قدرت جدید اقتصادی و نظامی شود.
ورود تدریجی این كشورها به توافقنامه مشاركت دو سوی اقیانوس آرام بدون حضور چین نیز به منظور كاهش وابستگی اقتصادی اعضای آ.سه.آن به پكن صورت می گیرد. سنگاپور، مالزی، فیلیپین و برونئی اكنون این توافقنامه را امضا كرده اند و تایلند و اندونزی نیز آمادگی خود را برای حضور در آن اعلام كرده اند.
چین برای اینكه این پیمان نتیجه ندهد اكنون توافقنامه دیگری را مطرح كرده است كه شامل اعضای آ.سه.آن و چند كشور امضا كننده توافقنامه مشاركت دو سوی اقیانوس آرام می شود.
ناظران و تحلیلگران پیش بینی می كنند منطقه جنوب شرق آسیا در آینده، مركزی برای قدرت نمایی بیشتر چین و آمریكا شود و این منطقه به خاورمیانه ای دیگر در سیاست كاخ سفید تبدیل خواهد شد.
آساق**1611
چرا سران آ.سه.آن به آمریكا می روند؟/ راهبرد نظامی كاخ سفید و مقابله با چین
۱۱ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۴۷
کد خبر:
81862794
كوالالامپور – ایرنا – رهبران 10 كشور جنوب شرقی آسیا طی چند ماه آینده به آمریكا می روند تا نخستین نشست سران اتحادیه كشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) و آمریكا را خارج از كشورهای عضو این اتحادیه برگزار كنند.