به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه(سنا)، امير هاموني با بيان اينكه اين شركتها به لحاظ سهم، تقريبا 16 درصد «جي دي پي» - GDP - (توليد ناخالص داخلي ) را تشكيل ميدهند و 45 درصد اشتغال كشور نيز در شركتهاي «كوچك، متوسط، دانش بنيان و هايتك» استف افزود: اين آمار و ارقام، فرابورس را بر آن داشت كه در خصوص اين موضوع بيتفاوت نباشيم.
وي، سهم كنوني شركتهاي «كوچك، متوسط، دانش بنيان و هايتك» را در بازار سرمايه بسيار ناچيز دانست و گفت: اين در حاليست كه تعداد آنها به چند 10 هزار شركت ميرسد.
مديرعامل فرابورس ايران ادامه داد: يكي از مهمترين كارهايي كه شخصا پيگير آن هستم و ديگر همكاران فرابورس هم آن را پيگيري ميكنند، راهاندازي يك تابلوي ويژه براي شركتهاي «كوچك، متوسط، دانش بنيان و هايتك» است زيرا اين اقدام، فرآيند پذيرش اين شركتها را كاملا تسهيل و تقاضاي بسيار بالاي آنها را براي ورود به فرابورس آسان ميكند.
وي افزود: مطالعاتي را در كشورهاي مختلف از جمله در بورسهاي اروپا، آمريكا و آسياي شرقي و آسياي جنوب شرقي انجام داديم و مشخص شد كه اين مساله امروز براي همه بورسهاي مطرح جهان نيز مساله جديدي است و در كنفرانسهاي بين المللي، بحث روز آنهاست، از اين رو براي آن به شكل جدي در حال برنامهريزي هستند.
هاموني با بيان اينكه آنچه براي اين شركتها اهميت دارد حضور فعال و برند آنها در بازار سرمايه است، گفت: شركتهاي «كوچك، متوسط، دانش بنيان و هايتك» متقاضي ورود به فرابورساند، اما اينكه وارد چه بازاري(اول يا دوم) بشوند، شايد براي آنها تفاوت چنداني نداشته باشد و تعيين كننده اين مساله، هيات پذيرش و كميته عرضه است.
مديرعامل فرابورس ايران با بيان اينكه اكنون عليرغم وجود نوسان در بازار با صف شركتهاي متقاضي ورود به فرابورس مواجه هستيم، افزود: با راهاندازي بازار جديد، بطور قطع انرژي عظيمي از اقتصاد در بازار سرمايه كشور آزاد خواهد شد، ضمن آنكه ريسك چنين شركتهايي نسبت به شركتهاي موجود در بازار سرمايه بالاتر است بنابراين فقط سهامداران حرفهاي قادر به معامله در اين بازار خواهند بود.
وي، راه اندازي اين بازار را نيازمند آموزش شركتهاي كوچك و مديران آنها دانست و گفت: بسياري از اين شركتها واقعا صورتهاي مالي شفافي ندارند به همين منظور با هماهنگي مركز مالي ايران قرار است مديران اين شركتها، اعضاي هيات مديره، مدير مالي و مسئول امور سهام، قبل از ورود به بازار دورههاي آموزش بنيادي را دريافت كنند تا با آگاهي بيشتر وارد اين بازار شوند.
مدير عامل فرابورس ايران تصريح كرد: ايران در فدراسيون بورسهاي اروپايي و آسيايي(فياس) كارگروهي را تحت عنوان «اس ام اي پلات فورم» - SME platform - (چهارچوب شركتهاي كوچك و متوسط) ايجاد كرده كه البته پيشنهاد آن از سوي تركيه ارائه شده بود و در آن كارگروه قرار شد، بازار سرمايه، تركيه و قزاقستان بررسي هايي را انجام و يك پلت فرم بينالمللي براي «اس ام اي ماركت» - SME market - (بازار شركتهاي كوچك و متوسط) ايجاد شود.
به گفته هاموني، متقاضيان سرمايهگذاري خارجي كه وارد بازار ميشوند، بيشتر مايلند با شركتهايي كه واقعا خصوصي هستند سرمايهگذاري و شراكت كنند به دليل اينكه ساختار تصميمگيري و تصميمسازي آنها در بخش خصوصي بسيار چابكتر است و راحتتر ميتوانند با يكديگر كنار بيايند.
وي اطمينان داد، با توجه به اينكه پيشنهاد پلتفرم بينالمللي آن را داريم، اگر اين بازار راه بيافتد، طرح كسب و كار آن هم آماده خواهد شد، هرچند كه بين المللي شدن آن زمان ميبرد.
هاموني گفت: اكنون دستورالعمل پذيرش، معاملات، انضباطي و افشا در خصوص شركت هاي «كوچك، متوسط، دانش بنيان و هايتك» طراحي و به سازمان ارسال شده و قرار است طبق جلساتي كه با مسئولان سازمان بورس برگزار مي شود، اين بازار راه اندازي شود.
اقتصام(1) ** 9141 ** 1071
مدير عامل فرابورس خبر داد:
شركت هاي كوچك و متوسط در صف ورود به فرابورس
۱۳ آذر ۱۳۹۴، ۹:۲۵
کد خبر:
81864308
تهران - ايرنا - مدير عامل فرابورس ايران، از تشكيل صف شركتهاي «كوچك، متوسط، دانشبنيان و هايتك» خانوادگي براي ورود به فرابورس و راه اندازي يك تابلوي ويژه براي آنها در آينده نزديك خبر داد.