ورود مدرنيته و پسا مدرنيته و تبعات بي توجهي به فرهنگ و ضرورت هاي آن

مشهد - ايرنا - دو عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد و دانشگاه تهران عصر يكشنبه در كرسي آزاد انديشي با عنوان 'مدرنيته و دانشجو' به بررسي مدرنيته و پسا مدرنيته و تبعات بي توجهي به ايجاد فرهنگ و ضرورت هاي آن پرداختند.

به گزارش ايرنا، عضو هيات علمي دانشگاه تهران در اين جلسه گفت: امروز در عصر مدرنيته جامعه به معناي شهر بسته وجود ندارد و گروه هاي اجتماعي كه اساس جامعه است نيز چون گذشته وجود ندارند.
ابراهيم فياض افزود: در اين شرايط مرزها باطل مي شود و گروه ها و مذهب ها ساختار جهاني مي يابند.
وي اظهار كرد: امروز پست مدرن در حال شكل گيري است و ديگر نمي توان بسته عمل كرد و درونگرا بود.
وي گفت: آينده پيش رو بايد مبتني بر حكمت، منطق و اسلام فقهي باشد و بر اين اساس بايد شهرها، دانشگاهها و تمام ساختارهاي خود را باز تعريف كنيم زيرا اگر اينگونه نشود با ساختارهاي كوتاه راه به جايي نمي بريم.
اين استاد دانشگاه افزود: در برابر مدرنيسم و مدرنيته دچار عقب ماندگي تاريخي هستيم بطوريكه مدرنيسم را درك نكرديم و فقط مدرنيته كه تكنولوژي مدرنيسم است وارد كشور شد اما فرهنگ آن را نياموختيم.
وي اظهار كرد: نمونه آن خودرو است كه سوار مي شويم اما فرهنگ آن را نياموختيم كه در نتيجه آن 20 هزار كشته و سه برابر اين تعداد معلول حوادث جاده اي داريم يا تلفن همراه كه وارد شد اما فرهنگ استفاده از آن را فرانگرفتيم.
وي ادامه داد: امروز هم وارد فضاي پست مدرن شده ايم و پسا مدرنيته هم از راه مي رسد، فضاي مجازي و نوعي خاص از آموزش ها تقويت مي شود كه اگر براي آن برنامه ريزي نشود دچار سردرگمي خواهيم شد.
فياض تنها راهكار را آگاهي دانست و گفت: تا آگاه نشويم پست مدرن و پسا مدرنيته خود را تحميل مي كند.
عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد هم گفت: مدرنيسم مكتب و سازوكاري است كه مدرنتيه را اجرايي مي كند اما مدرنيته واژه اي عميق تر و دستاوردهاي عظيم علمي است.
مهدي نجف زاده افزود: زماني كه بشر توانست در طبيعت دست ببرد مدرنيته آغاز شد كه مفهوم آن تسلط انسان بر طبيعت است.
وي اظهار كرد: مدرنيته متعلق به غرب نيست و پديده اي سيال مي باشد كه همه دنيا را مبتلا كرده، متعلق به همه بشريت است و همه در درون آن هستند.
وي ادامه داد: واكنش ما نسبت به مدرنيته بسيار خشن بوده و در دوره هاي تاريخي در عين آنكه به آن مبتلا شديم به شدت نسبت به آن پس خوردگي داشته و در مقابل آن مقاومت كرديم.
اين استاد دانشگاه با اشاره به چند بدفهمي در جامعه نسبت به مدرنيته گفت: بايد دانست كه مدرنيته به مرحله اي رسيده است كه قابل بازگشت نيست.
وي افزود: مدرنيته مساوي با غرب نيست، هرچند غرب مادر و مهد مدرنيته است اما مدرنيته افكار بسياري از متفكران ايراني، آفريقايي و آسيايي و امثال آن را تفسير مي كند و همه آنچه در مدرنيته است غربي نمي باشد.
وي اظهار كرد: از سوي ديگر در برابر مدرنيته حق انتخاب نداريم و دست و پا زدن ها براي محدود كردن و ممانعت استفاده از قاشق، چنگال، تلويزيون، ماهواره و موبايل بي فايده است لذا بايد فرهنگ استفاده مناسب از آن را ايجاد كرد.
نجف زاده با تاكيد بر اينكه در عصر مدرنيته و پسا مدرنيته نبايد در زمينه فضاهاي مجازي و قوت يافتن آنها خيلي بزرگ نمايي شود گفت: محور دنياي امروز همچنان ارتباطات رو در رو است و مدرنيته و ابزارهاي آن براي حذف حواشي و زوايد از زندگي انسان است تا بتوان از زندگي لذت بيشتري برد.
1906 / 6053 شبد** 1095
۰ نفر