آخرین مواضع مخالفان وموافقان نامزدی فرنجیه/وفاداری حزب الله،رقبا را به تحسین واداشت

بیروت – ایرنا – سجعان قزی وزیر كار دولت لبنان ، از مقامات ارشد حزب الكتائب و از رقبای سیاسی حزب الله، وفاداری این حزب به ژنرال میشل عون رئیس فراكسیون تغییر و اصلاح در مجلس لبنان در انتخابات ریاست جمهوری را تحسین كرد.

به گزارش ایرنا، سجعان قزی كه حزب متبوعش از اعضای گروه 14 مارس است، درگفت وگویی تلویزیونی تصریح كرد: به ژنرال عون به خاطر داشتن همپیمانی همچون حزب الله تبریك می گویم.
وی افزود: به حزب الله هم تبریك می گویم كه بر موضعش در حمایت از ژنرال عون همپیمان خود وفادار باقی ماند.
لبنان بیش ازیك سال ونیم است كه رئیس جمهوری ندارد.
حزب الله لبنان كه تاكنون نسبت به اعلام غیررسمی نامزدی سلیمان فرنجیه رئیس حزب جریان المرده ازسوی سعدالحریری رئیس حزب جریان المستقبل و ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه سكوت نموده، بارها اعلام كرده است تا زمانی كه ژنرال میشل عون شخصا از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری لبنان عقب نشینی نكرده باشد، از وی حمایت می كند.
ناظران معتقدند كه حزب الله با اتخاذ سیاستی مدبرانه و واقع بینانه درصدد است تا ائتلاف گروه 8 مارس و دو همپیمان اصلی خود یعنی سلیمان فرنجیه و میشل عون را حفظ كند.
حزب الله همچنین خاطرنشان كرده است كه حق سلیمان فرنجیه در نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را نفی نمی كند اما همزمان به او توصیه كرده است تا با رعایت همه جوانب و با آرامش و درایت نسبت به اهداف مترتب بر پیشنهاد غیررسمی نامزدی او در انتخابات ریاست جمهوری اقدام كند.
سجعان قزی همچنین با بیان این كه رایزنی ها بین دو حزب الكتائب و حزب جریان المرده در خصوص تضمین های مكتوب برقرار است، از گروه های مسیحی خواست تا درنشستی مشترك دو نامزد را كه مانعی نیست یكی از آنها سلیمان فرنجیه باشد، انتخاب و آنها را به مسلمانان ارائه كنند.
وی گفت: حزب الكتائب ، حزب «نیروهای لبنانی» و حزب جریان آزاد ملی نمی توانند نام سلیمان فرنجیه را وتو كنند تا زمانی كه او را یكی از چهار ركن اصلی و قوی مسیحیان مارونی لبنان می دانند.
عضو حزب الكتائب با دعوت از فرنجیه برای بیان واضح رویكردهای خود ، احتمال داد كه لبنانی ها تا قبل از عید میلاد مسیحی و شروع سال جدید در باره رئیس جمهوری سیزدهم به توافق می رسند.
به گزارش ایرنا، گفته می شود سعدالحریری با كسب موافقت ریاض و پاریس قصد دارد در روزهای آینده برای اعلام رسمی نامزدی سلیمان فرنجیه وارد بیروت شود.
براساس این گزارش ، ناظران معتقدند، این سخنان سجعان قزی طعنه ای به رئیس حزب جریان المستقبل هم می باشد كه از نامزدهای بالفعل و بالقوه گروه 14 مارس درانتخابات ریاست جمهوری همچون امین الجمیل رئیس جمهور اسبق و رئیس سابق حزب الكتائب و سمیر جعجع رئیس حزب « نیروهای لبنانی» عبور كرده است.
الحریری در اقدامی كه برخی ناظران آن را با هدف ایجاد شكاف و بحران در گروه 8 مارس ارزیابی كرده اند، سلیمان فرنجیه رئیس حزب جریان المرده لبنان، عضو گروه 8 مارس، همپیمان نزدیك حزب الله و جریان آزاد ملی و از نزدیك ترین دوستان لبنانی بشار اسد رئیس جمهور سوریه را به طور غیررسمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری لبنان كرده است.
ناظران معتقدند كه این اقدام الحریری تاكنون بیش از گروه 8 مارس در گروه 14 مارس تنش و بحران ایجاد كرده و زمزمه های مخالفت شدید با او شنیده می شود.

** آخرین مواضع سیاستمداران لبنانی
به نظر می رسد اعلام رسمی نامزدی سلیمان فرنجیه همچنان در هاله ابهام قرار دارد و از نادرترین دوران تاریخ لبنان است كه تقریبا همه لبنانی ها بر عنصر داخلی در موفقیت حل وفصل مشكل انتخاب رئیس جمهور دل بسته اند و این در حالی است كه سكوت بزرگ حزب الله، خشم «نیروهای لبنانی»، احتیاط نبیه بری رئیس مجلس و شك و تردید ولید جنبلاط ادامه دارد.
روزنامه السفیر نوشت: ولید جنبلاط از آنجا كه نتوانسته موضع حمایتی حزب الله از ابتكار سعدالحریری را تاكنون به دست آورد و از سوی دیگر الحریری و سعودی ها هنوز نتوانسته اند پاسخی برای اعتراض های اركان مسیحی گروه 14 مارس پیدا كنند، دچار شك و تردید شده است.
ولید جنبلاط رئیس حزب دروزی سوسیالیست ترقی خواه گفته است كه باید منتظر اعلام رسمی نامزدی سلیمان فرنجیه از سوی سعدالحریری و مهمتر از آن تایید و یا مخالفت حزب الله با نامزدی فرنجیه ماند.

** ادامه سكوت امكان پذیر نیست
روزنامه السفیر نوشت: نبیه بری رئیس مجلس لبنان حمایتش از فرنجیه را مخفی نمی كند اما می ترسد امكان دستیابی به توافقی بزرگ در داخل جبهه همپیمانان و جبهه مقابل آنها فراهم نباشد.
از نبیه بری نقل شده است كه جواب و یا موضعی در خصوص نامزدی فرنجیه از حزب الله دریافت نكرده اما حزب الله با این ایده كه فرنجیه و ژنرال عون هر دوهمپیمان اصلی هستند، موافق است و مسئله به وقت و بررسی بیشتر نیاز دارد.
نبیه بری در گفت وگو با كسانی كه با او ملاقات كرده اند، گفته است این ادعا كه گفته می شود یك طرف اسلامی قصد دارد نام رئیس جمهور مارونی را بر مسیحیان تحمیل كند، اتهامی باطل و مردود است.
وی خاطرنشان كرد كه در چند روز گذشته نسبت به ابتكار پیشنهادی الحریری سكوت كرده اما تشویش حقایق به حدی رسیده كه تحمل آن امكان پذیر نیست.
نبیه بری با بیان این كه مسیحیان مارونی چهار قطب اصلی خود ( امین الجمیل، سمیر جعجع ، میشل عون و سلیمان فرنجیه » را شایسته احراز منصب ریاست جمهوری دانسته اند، گفت كه ما هم از بین آنها یكی را برای نشستن بر كرسی ریاست جمهوری برتر دانسته ایم و این به معنای تحمیل نیست.
رئیس مجلس لبنان افزود: پیشتر سید حسن نصرالله دبیركل حزب الله از نامزدی ژنرال عون و سعدالحریری رئیس حزب جریان المستقبل از نامزدی سمیر جعجع حمایت كرده اند و امروز هم نام فرنجیه مطرح شده است.
وی به سعدالحریری توصیه كرد كه واقعیت ها را در نظر بگیرد و اگر قصد دارد به طور رسمی نامزدی فرنجیه را اعلام كند، اقدام نماید تا جلوی تحریف ها و انحراف ها گرفته شود.
نبیه بری با طرح این سئوال،« چه می خواهید، آیا مطلوب این است كه مسیحیان بدون موافقت مسلمانان رئیس جمهور را انتخاب كنند ویا برعكس؟»، تصریح كرد: همه می دانیم كه این دو گزینه قابل پذیرش نیست بنابراین باید در خصوص نام رئیس جمهور به توافق برسیم.
ایوب حمید عضو فراكسیون آزادسازی و توسعه به ریاست نبیه بری رئیس مجلس و رئیس جنبش امل هم گفته است كه «جنبش امل همواره خواستار حل مشكل خلاء ریاست جمهوری در سریعترین زمان بر مبنای قوانین به ویژه قانون اساسی است».

** نمی توانیم تسلیم خط نظام سوریه شویم
ایلی محفوض عضو دبیرخانه گروه 14 مارس و رئیس حزب جنبش تغییر با صدور بیانیه ای اعلام كرد: نشستن یك مسیحی مارونی عضو گروه 8 مارس بر كرسی ریاست جمهوری نگران كننده و بسیار سئوال برانگیز است.
وی گفت: تا زمانی كه لبنان به دو گروه سیاسی مخالف تقسیم شده نمی توان تسلیم خط نظام سوریه و یك طرفدار سیاست های ایران در منطقه شد.
محفوض افزود:با آنچه كه با اصول ما موافق نباشد بدون تردید مخالفت می كنیم و در ساعات آینده مواضع صاحبنظران در خصوص این پرونده اعلام خواهد شد.

** میان فرنجیه و عون ، به عون رای می دهیم
آنطوان زهرا عضو فراكسیون « نیروهای لبنانی» درمجلس لبنان گفت: اگر چه می گوییم انتخاب رئیس جمهور لبنان یك موضوع مسیحی صرف نیست و یك پرونده ملی است اما هدف ما این نیست كه یك طرف اسلامی باید رئیس جمهور را برگزیند و به مسیحیان ابلاغ كند.
وی افزود:سعد الحریری نخست وزیر اسبق با ما و دیگران در زمینه اعلام نامزدی سلیمان فرنجیه مشورت نكرده است
آنطوان زهرا در گفت وگو با شبكه (OTV) وابسته به حزب جریان آزاد ملی ، اضافه كرد:سمیر جعجع قرار نیست برای گفت وگو با احدی به جائی برود زیرا انتخاب رئیس جمهور یك پرونده لبنانی است و لبنانی ها باید در باره آن گفت وگو كنند.
وی خاطرنشان كرد: منظور ما جلوگیری از ریاست جمهوری سلیمان فرنجیه رئیس حزب جریان المرده نیست اما اگر زمان انتخاب برسد ، ژنرال میشل عون رئیس فراكسیون تغییر و اصلاح در مجلس لبنان در اولویت قرار دارد.

** جعجع جرئت ندارد
اما جمیل السید مدیركل سابق امنیت عمومی لبنان تاكید كرد: سمیر جعجع رئیس حزب « نیروهای لبنانی» جزات ندارد با همپمانان خود مخالفت و به طور رسمی و علنی از نامزدی میشل عون حمایت كند زیرا این اقدام برای او به منزله خودكشی سیاسی است.
وی خاطرنشان كرد:اطلاعات و اخبار درز كرده از حزب « نیروهای لبنانی» درخصوص حمایت جعجع از نامزدی ژنرال عون در انتخابات ریاست جمهوری در مقابل اعلام نامزدی سلیمان فرنجیه از سوی سعدالحریری جدی نیست و فقط یك مانور سیاسی برای كسب وقت و ایجاد اختلاف بین عون و فرنجیه است.
جمیل السید با اشاره به اینكه جعجع مدعی شده اصلا در جریان اعلام نامزدی فرنجیه قرار نداشته است، گفت كه یك هدف دیگر، ترغیب كردن سعودی ها به دعوت از جعجع و مذاكره با او در خصوص ضمانت ها و قیمت سیاسی است كه باید به او پرداخت شود.
مدیركل سابق امنیت عمومی لبنان افزود: سرنوشت سیاسی، امنیت ، امكانات و اموال جعجع به جریان المستقبل و كشورهای عربی وغربی حامی او بستگی دارد، بنابراین خارج شدن از جرگه همپیمانانش در خصوص انتخابات ریاست جمهوری برای او و حزبش به منزله خودكشی سیاسی است ، او نمی تواند بدون یك چتر سیاسی داخلی و خارجی به حیات سیاسی خود ادامه دهد.
وی اظهارداشت: گروه 8 مارس و همپیمانان آن امروز باید جلوی مشوش شدن اوضاع و تلاش ها برای ایجاد فتنه بین اركان خود را بگیرند و باید در گفت وگوهایی عمیق گزینه های ریاست جمهوری را كه تحقق آنها ممكن و یا غیرممكن است، مشخص كنند تا این كه مجبور نشوند به طرف مقابل در خصوص گزینه های راهبردی ، ائتلاف ها، دولت آینده و قانون انتخابات امتیاز بدهند.

** المستقبل نام كسی را وتو نمی كند
در همین چارچوب، احمد الحریری دبیركل حزب جریان المستقبل گفت كه سعد الحریری قصد دارد ابتكارعملی را برای پایان دوره خلاء ریاست جمهوری اعلام كند و این یك ابتكار ملی مبتنی بر توافق است.
وی خاطرنشان كرد كه سید حسن نصرالله دبیركل حزب الله بعداز انفجارهای تروریستی انتحاری در منطقه برج البراجنه ضاحیه جنوبی بیروت خواستار حل وفصل مشكلات لبنان تحت سقف توافق طایف ( توافقی كه در طایف عریستان امضا به جنگ داخلی لبنان پایان داد) شد.
احمد الحریری افزود: المستقبل نام هیچ یك از چهار قطب مسیحیت مارونی لبنان در انتخابات ریاست جمهوری یعنی میشل عون، سمیر جعجع، سلیمان فرنجیه و امین الجمیل را وتو نمی كنیم و انتظار داریم آنها هم بین خود، نام یك قطب را كه فرصتی جدی برای انتخاب به عنوان رئیس جمهوری دارد، وتو نكنند تا بیش از این لبنان تعطیل و بدون رئیس جمهور نماند.
دبیركل حزب المستقبل گفت: زمان اعلام رسمی نامزدی سلیمان فرنجیه را سعدالحریری با توجه به شرایط و نتایج تماس ها انتخاب می كند تا احتمال موفقیت آن زیاد باشد.

** نامزدی فرنجیه فرصتی برای حل وفصل مشكلات لبنان
وائل ابوفاعور وزیر بهداشت و از نزدیكان ولید جنبلاط رئیس حزب دروزی سوسیالیست ترقیخواه هم نامزدی سلیمان فرنجیه در انتخابات ریاست جمهوری را فرصتی برای حل و فصل سیاسی و ملی مشكلات و رسیدن لبنان به ساحل امنیت قانونی ، سیاسی و امنیتی دانست.
ابوفاعور گفت كه بخشی بزرگ از گروه 14 مارس و گروهای سیاسی خارج از گروه 8 مارس و ما می گوییم ، ریاست جمهوری سلیمان فرنجیه را تائید می كنیم و بخشی از گروه 8 مارس هم می گویند كه با نخست وزیری سعدالحریری در دولت وحدت ملی موافق هستند.

** ابتكار سعدالحریری را جدی بگیریم
اما كاردینال بشاره راعی رهبر مسیحیان مارونی لبنان هم از سیاستمداران لبنانی خواستار بررسی و رایزنی های جدی در خصوص ابتكار سعدالحریری برای نامزدی سلیمان فرنجیه در انتخابات ریاست جمهوری لبنان شد.
وی گفت: این ابتكار جدی به طور ناگهانی از آسمان نیامده است بلكه برای طرح آن بسیار زمینه سازی و مقدمه چینی شده است و همه لبنانی ها باید این فرصت را مغتنم بشمارند تا یك رئیس جمهور مورد حمایت همه انتخاب شود.
كاردینال راعی افزود: حتی اگر یك رئیس جمهوری قوی باشد تنها زمانی می تواند حكومت كند كه همه لبنانی ها و گروه های سیاسی خواستار او باشند.
رهبر مسیحیان مارونی لبنان همچنین خواستار برگزاری جلسه های گفت وگو و رایزنی ها برای حل ابهام ها و پاسخ به سئوالات شد تا زمینه انتخاب رئیس جمهور جدید بر مبنای این ابتكار فراهم شود.
وی گفت: قهرمان كسی است كه برای ایجاد راه حل ها اقدام می كند نه كسی كه جلوی اقدام ها را می گیرد.

** نشست الحریری با اعضای المستقبل در ریاض
در این زمینه روزنامه العربی الجدید نوشت كه سعدالحریری به زودی در ریاض در یك نشست جدید با اعضای ارشد حزب جریان المستقبل اعم از وزیران و نمایندگان پارلمان ملاقات خواهد كرد تا آنان را در جریان ملاقات سه هفته قبل خود در پاریس با سلیمان فرنجیه همپیمان بشار اسد قرار دهد.
این روزنامه افزود: به زودی الحریری با تاكید به تصمیمش برای اعلام نامزدی رئیس حزب جریان المرده و همپیمان بشار اسد به عنوان رئیس جمهور لبنان از مستقبلی ها خواهد خواست تا برای اعلام رسمی این تصمیم كه آمریكا، فرانسه و سعودی ها هم با آن موافق هستند، زمینه را در داخل لبنان فراهم كنند.

** امتیازهای پیشنهادی به ژنرال عون
العربی الجدید خاطرنشان كرد كه مقامات جریان المستقبل فهرستی از امتیازها را برای ارائه به ژنرال عون آماده كرده اند تا شاید بتوانند او را به ریاست جمهوری فرنجیه ترغیب كنند و مهمترین این امتیازها وزارت جبران باسیل و شامل روكز(دفاع) و یك وزارتخانه اصلی دیگر است و همچنین موافقت با تصویب قانون جدید پارلمانی كه امنیت سیاسی ژنرال عون را تامین می كند.
این روزنامه لبنانی افزود: جریان المستقبل تلاش دارد شرایط انتخاب فرنجیه به عنوان رئیس جمهور جدید تا قبل از سی و سومین جلسه ویژه پارلمان ( 10 روز دیگر) فراهم شود.

** تهدید احمد الحریری و پاسخ ایلی الفرزلی
العربی الجدید نوشت: احمد الحریری دبیركل حزب جریان المستقبل گفته است كه اگر ابتكار الحریری برای انتخاب رئیس جمهور به نتیجه نرسد و خلاء ریاست جمهوری یك ماه دیگر ادامه یابد، رئیس جمهور هرگز در فضای آتش سرد انتخاب نخواهد شد بلكه با خون ریزی همراه خواهد بود و آیا ما می خواهیم كه جنگ دوم خانگی تكرار شود؟
این روزنامه به نقل از«ایلی الفرزلی» معاون سابق رئیس مجلس و از نزدیكان ژنرال عون هم نوشت:میشل عون نامزد انتخابات ریاست جمهوری باقی می ماند و موضع خود را تغییر نمی دهد و مانند یك نظامی وارد میدان نبرد مبارزات انتخاباتی می شود و تنها در این میدان می توان او را ساقط كرد.
** پذیرش نامزدی فرنجیه اعلام شكست گروه 14 مارس است
ندیم الجمیل عضو حزب الكتائب نیز گفت كه پذیرش نامزدی سلیمان فرنجیه ، شخصی كه دارای ارتباطی قوی با نظام سوریه و در اردوگاه آن است در انتخابات ریاست جمهوری به معنای پذیرش شكست گروه 14 مارس است و گویی آنچه را كه در سال های گذشته انجام داده ایم، هیچ ارزشی نداشته است.
وی افزود: سلیمان فرنجیه اگر می خواهد با كمك ما پیروز شود باید اصول و مبانی ما را بپذیرد ، اما ما این را بعید می دانیم ، بنابر این نباید با نامزدی هیچ یك از اعضای گروه 8 مارس در انتخابات ریاست جمهوری موافقت كرد.

** فرنجیه باید خود را ثابت كند
احمد فتفت نماینده مجلس لبنان هم با بیان این كه لبنانی ها ابتكار سعدالحریری برای انتخاب رئیس جمهور را مورد اهتمام جدی قرار دهند، گفت: در جریان المستقبل دو موضع وجود ندارد و همه ما خواستار انتخاب رئیس جمهوری توافقی هستیم و هیچ طرفی از مواضع خود كوتاه نیامده است.
وی افزود: اگر از من بخواهند كه سلیمان فرنجیه را به عنوان رئیس جمهور انتخاب كنم به روشنی می گویم هنوز زود است ، فرنجیه باید ثابت كند در یك فاصله از هم ایستاده و به قطعنامه های بین المللی از جمله همه بندهای قطعنامه 1701 ، قطعنامه 1757 ویژه دادگاه بین المللی و همچنین به سیاست بی طرفی و خویشتنداری لبنان نسبت به بحران سوریه پایبند است و رئیس جمهور همه لبنانی ها نه یك طرف خاص خواهد بود.
فتفت اضافه كرد: ما منتظر هستیم تا همه مسائل در روزها و هفته های آینده در سطح داخلی متبلور شود، باید به برخی اشاره های مثبتی كه فرنجیه ابراز كرده است، اذعان كرد اما ما به توضیحات و تضمین های بیشتر از جانب او نیاز داریم.

** 15 روز دیگر احتمال انتخاب رئیس جمهور لبنان
روزنامه لبنانی النهار نوشت كه با وجود همه تلاش های صورت گرفته، اما نشانه ای قوی از فراهم بودن شرایط برای انتخاب رئیس جمهور در نشست ویژه پارلمان در ده روز دیگر فراهم است، تاكنون دیده نشده به ویژه این كه احمد الحریری دبیركل حزب المستقبل گفته شروط موفقیت ابتكار سعدالحریری هنوز كامل نشده است.
النهار به نقل از منابع آگاه نوشت كه اگر موانع بر سر راه انتخاب فرنجیه به عنوان رئیس جمهور بزرگ نباشد و امكان توافق بر سر یك سبد كامل از تفاهم ها فراهم باشد احتمالا 22 ماه جاری میلادی ( 15 روز دیگر) به عنوان سی و چهارمین و آخرین جلسه ویژه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری تعیین خواهد شد.

** ادعای الجمهوریه
الجمهوریه دیگر روزنامه لبنانی هم ادعا كرد: به نظر می رسد سید حسن نصرالله دبیركل حزب الله كه به تازگی ابتكار مبادله امتیازدادن ها را در قالب یك سبد كامل برای حل و فصل مشكلات لبنان ارائه كرده است، قصد دارد تا بین بازگشت سعدالحریری به كرسی نخست وزیری با تصویب قانون جدید انتخابات پارلمان و توافق قبلی در خصوص شكل دولت و توزیع كرسی های وزارتی كه متضمن « یك سوم تضمین كننده برای گروه 8 مارس باشد»، درج بند « ارتش ، ملت و مقاومت » در بیانیه وزارتی دولت آینده و پایان هرگونه درخواست از حزب الله برای خروج از سوریه معامله ای صورت گیرد.

** لبنان را منفعت طلبان نمی توانند بسازند
جبران باسیل وزیر امور خارجه و رئیس حزب جریان آزاد ملی تاكید كرد: قربانی شدن برای منافع عمومی واجب است اما قربانی شدن برای منافع دیگران خیانت و دست كشیدن از طرح ها است.
وی گفت: ما خواستار ایفای كامل نقش حقیقی خود در لبنان و برای لبنان هستیم و نتیجه نقش آفرینی و احیای سیاسی گروه هایی را كه نقش آنها را در گذشته و در شایط سخت و دردناك لبنان دیده ایم، نمی پذیریم.
وزیر خارجه لبنان افزود: لبنان را ، لبنانی های ملی گرا و سیاسیون واقعی و نه منفعت طلبان می سازند، آنها كه روزی به خود لقب حاكمان می دادند، امروز می بینیم برای تامین منافعشان كه اولویت آنها است، به صحنه بازمی گردند.
رئیس حزب جریان آزاد ملی خاطرنشان كرد: آنها از سال 1990 تا 2005 میلادی به حساب ما و حساب ملت لبنان منافع خود را كسب كردند و امروز هم می خواهند موقعیت خود را برای كسب منافع بیشتر تقویت كنند اما ما با درس گرفتن از تجربه های گذشته اجازه تكرار آن را نمی دهیم.
جبران باسیل تصریح كرد: اجازه نمی دهیم در كشور خود، تبعید و زندانی باشیم ، لبنان متعلق به همه مردم آن است و تقسیم و توزیع نقش ها را كه در برخی نشست ها صورت گرفته، به بار نخواهند نشست.
وی گفت: لبنانی ها خواستار قانون انتخاباتی هستند كه حق آنها را تضمین و برای رایشان ارزش قائل باشد و رئیس جمهوری بزرگ و قوی می خواهند كه برآیند رایشان باشد زیرا به نفع لبنان و لبنانی ها خواهد بود.
وزیر خارجه لبنان افزود:ما تنها یك رئیس جمهوری قوی را می پذیریم زیرا ما وارد باشگاه قدرتمندان شده ایم و از آن عقب نشینی نمی كنیم، ما باید بیشتر مقاومت و پایداری كینم و این حق ما است كه باید رئیس جمهوری قوی داشتیم.

** آخرین موضع سلیمان فرنجیه
سلیمان فرنجیه رئیس حزب جریان المرده كه به نظر می رسد در یك دوراهی سخت برای تصمیم گیری گرفتار شده، همواره اعلام كرده است، تا زمانی كه ژنرال عون از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری عقب نشینی نكرده باشد، وارد معركه انتخابات نمی شود.
وی در جدیدترین اعلام موضع خود هم روز یكشنبه در توئیتر نوشت كه « هركجا باشیم هرگز با ژنرال عون مخالفت نمی كنیم».
تماس ها روزانه بین جبران باسیل و سلیمان فرنجیه برقرار و فضا دوستانه است.
فرنجیه همچنان تماس های محلی ، منطقه ای و خارجی را ادامه داده و بر گفت وگوی مستقیم با حزب الله و ژنرال عون متمركز است.
السفیر نوشت: طلال ارسلان رئیس حزب دموكراتیك كه هفته گذشته در دمشق با بشار اسد رئیس جمهور سوریه ملاقات كرده ، این موضع را از او شنیده است: همه اطلاعات پرونده نزد سیدحسن نصرالله است باید نزد او بروید و با وی توافق كنید.
درهر صورت همه نگاه ها به دیدار قریب الوقوع سلیمان فرنجیه و ژنرال عون و از آن بالاتر اعلام موضع سید حسن نصرالله دبیركل حزب الله دوخته شده است.
خاورم ** 1324