به گزارش ایرنا، 'الیزابت تروس' وزیر محیط زیست، غذا و مناطق روستایی انگلیس به نمایندگان پارلمان گفت كه تغییرات آب و هوایی ازجمله گرم شدن زمین نقش مهمی در بروز سیل در شمال غرب این كشور بهویژه در كامبریا داشته است.
وی اضافه كرد: دولت انگلیس سیلهای دیگر را برای آینده پیشبینی كرده و لازم است كه از هماكنون تدابیر لازم برای مقابله با آنها پیشبینی شود.
در این میان، روزنامه تایمز روز سهشنبه با اشاره به اظهارات معاون وزیر محیطزیست انگلیس نوشت: یك استاد دانشگاه آكسفورد گفته است كه به دولت انگلیس پنج سال پیش خطر بارشهای سنگین در این منطقه كه ناشی از تغییرات آب و هوایی است، هشدار داده بودند.
این روزنامه افزود: جرمی كوربین رهبر حزب كارگر نیز در این میان از دولت انگلیس به دلیل كاهش 14 درصدی هزینههای حوادث غیرمترقبه از جمله مقابله با سیل در سال گذشته میلادی، انتقاد كرده است.
تایمز نوشت: محققان دانشگاه آكسفورد و تحلیل گران یك شركت خصوصی در سال 2010 میلادی دریافته بودند كه میزان بارش باران در شمال غرب انگلیس حداقل ظرف پنج دهه حداقل 20 درصد افزایش خواهد یافت.
این روزنامه به نقل از 'پاتریك مك شاری' یك تحلیلگر مسایل زیستمحیطی نوشت: محاسبات سازمان محیطزیست انگلیس ممكن است كاملا بهروز نباشد هر چند كه خیلی از افراد شاغل در آن ،نگران تغییرات آب و هوایی هستند.
تایمز افزود: پرفسور 'دیوید بالمفورث' از متخصصان مقابله با سیل در انگلیس میگوید: در شرایط كنونی نیاز است تدابیر دیگری از جمله افزایش ارتفاع ساختمان ها از سطح زمین بهمنظور با مقابله با سیلهای در پیش رو در نظر گرفته شود.
دولت انگلیس به دلیل وخامت اوضاع مناطق سیلزده در بخشهای وسیعی از شمال غربی این كشور، ضمن برگزاری نشست اضطراری كابینه موسوم به كبرا، اقدام به گسیل نیروهای نظامی برای كمك به سیلزدگان كرده است.
دیوید كامرون نخستوزیر انگلیس روز دوشنبه گذشته پس از برگزاری نشست اضطراری كابینه موسوم به كبرا كه به منظور بررسی آخرین وضعیت مناطق سیلزده برگزار گردید، به همراه 'الیزابت تروس' وزیر محیطزیست، راهی این مناطق شد .
كامرون كه ریاست نشست كبرا را بر عهده داشت، در پیامی در صفحه توئیترش وعده داد كه هرگونه اقدامی برای كمك به مناطق آسیبدیده از توفان دزموند صورت خواهد گرفت.
منطقه كامبریا واقع در حدود 500 كیلومتری شمال لندن، به دلیل بارش نزدیك به 400 میلیمتری به دنبال وقوع توفان دزموند و طغیان رودخانه های نزدیك آن، بیش از سایر نقاط سیل زده دستخوش آسیب و خرابی شده است.
سازمان هواشناسی انگلیس ظرف سه روز گذشته بیش از 100 هشدار سیل صادر و برای مناطق شمال غرب این كشور از جمله كامبریا بارها اعلام وضعیت قرمز كرده است.
براساس گزارش های منتشر شده حداقل 2 هزار و 100 خانه بر اثر سیل آسیب دیده اند و هم اینك نزدیك به 2 هزار خانه همچنان بدون برق هستند.
این گزارش ها حاكی است كه تا شب گذشته نزدیك به 50 هزار خانه در مناطق سیل زدن بدون برق بودند.
در حال حاضر مدارس و بیمارستان ها در بخش هایی از مناطق شمالی انگلیس همچنان بسته هستند و نیروهای امدادی در تلاش هستند كه آسیب های وارد شده را به منطقه تحت كنترل درآورند.
تخلیه مردم از مناطق سیل زده از جمله كامبریا با كمك نیروهای نظامی، از جمله تدابیری بوده كه برای جلوگیری از گسترش تلفات انسانی در این مناطق در پیش گرفته شده است.
گزارش های منتشرشده حاكی از آن است كه تاكنون یك مرد مسن سال براثر جاری شدن سیل جان خود را ازدست داده است.
به گزارش منابع خبری، توفان شدید دزموند، تاكنون ضمن ایجاد رانش زمین و آب گرفتگی گسترده، سبب تخریب و بسته شدن برخی از جاده ها، و خطوط راه آهن در مناطق سیل زده شده است.
براساس برآورد اولیه شركت های بیمه خسارت وارد شده ناشی از سیل در شمال غرب انگلیس بین 400 تا 500 میلیون پوند بوده است.
اروپام**4**1552
لندن - ایرنا - در حالی كه ساكنان شمال غرب انگلیس همچنان با سیل دستوپنجه نرم میكنند و منتقدین كاهش هزینههای حوادث غیرمترقبه را عامل وقوع این حادثه طبیعی میخوانند، یك مقام ارشد دولت دیوید كامرون گرم شدن زمین را عامل وقوع سیل مهیب در این كشور دانست.