به گزارش آسوشیتدپرس ازپاریس ، طبق این سند مهم كه قرار است جایگزین «پیمان كیوتو» شود ، برای اولین بارتقریبا تمامی كشورهای جهان متعهد به كاهش گازهای آلاینده می شوند.
پیش از این در روز شنبه لوران فابیوس وزیرامور خارجه فرانسه پیش نویس این توافقنامه كه به گفته او«بلندپروازانه ، متوازن ومنصفانه» است را به نمایندگان كشورهای حاضر در اجلاس ارائه داده بود.
هدف ازاین توافق آب وهوایی تغییر اقتصاد برمبنای سوخت فسیلی جهان درچند دهه آینده و كُند كردن آهنگ گرم شدن زمین است.
این سند جهانی موسوم به «توافق پاریس» در پی آن است كه افزایش دمایی كره زمین را تا سال 2100 نسبت به دوران پیش از صنعتی شدن تا سقف حداكثر 2 درجه سانتیگراد محدود كند.
این سند در عین حال هدف بلند پروازانه تر محدود شدن افزایش دما به 1.5 درجه سانتیگراد را نیز در نظر دارد. این امر بخصوص مورد درخواست برخی كشورهای كوچك جزیره ای است كه بالا رفتن سطح آب دریاها آنها را تهدید می كند.
متن نهایی این توافق كه پس از حدود دو هفته بحث و گفت وگو ارائه شد ، همچنین متضمن كمك مالی كشورهای ثروتمند وتوسعه یافته به كشورهای درحال توسعه برای اعمال تغییرات لازم به منظور كاهش انتشار گازهای آلاینده است.
براین اساس قراراست ازسال 2020 كشورهای ثروتمند هرسال 100 میلیارد دلار به كشورهای در حال توسعه به این منظور كمك كنند.
كاربرد سوخت های فسیلی مانند نفت وگاز دلیل اصلی انتشار گازهای گلخانه ای وگرم شدن زمین شناخته شده است.
اكنون با تصویب این سند دركنفرانس COP21 تمركز كار برتصویب آن درمجالس كشورها قرار می گیرد. بنا برمتن این سند ، تصویب نهایی واجرایی شدن توافق پاریس مستلزم تایید آن درمجالس دستكم 55 كشور منتشر كننده 55 درصد ازگازهای آلاینده جهان تا پیش ازسال 2020 است.
دانشمندان هشدار داده اند كه اگر روند گرم شدن زمین به همین شكل باقی بماند سیاره زمین در آینده دچار آشفتگی های شدید آب وهوایی می شود وگونه های گیاهی وجانوری بسیاری منقرض خواهند شد.
بیست ویكمین كنفرانس اعضای كنوانسیون تغییرات آب وهوایی سازمان ملل متحد (CCNUCC ) ویازدهمین نشست اعضای پیمان كیوتو (CMP-11) با عنوان كنفرانس آب و هوایی پاریس از 30 نوامبر (9 آذر) آغاز به كار كرده بود.
**1078**/1859
تهران- ایرنا - توافقنامه آب وهوایی سازمان ملل روز شنبه پس از دوهفته مذاكرات در پاریس به تایید نمایندگان 195 كشور جهان رسید،هدف تغییر اقتصاد برمبنای سوخت فسیلی وكُند كردن آهنگ گرم شدن زمین است .