«آرش كردی» مدیرعامل شركت مادرتخصصی توانیر، در این مراسم گفت: تجدید ساختار صنعت برق كشور از موضوع های مهم و حساس مورد توجه سیاستگذاران و نمایندگان مجلس در 15 سال گذشته بوده است.
به گفته كردی، وزارت نیرو بر پایه اصل چهل و چهارم قانون اساسی و برنامه پنج ساله توسعه باید برای خارج كردن انحصار تولید و توزیع برق از دست دولت بكوشد تا فعالان بخش خصوصی در عرضه و تقاضای برق تعادل ایجاد كنند.
مدیرعامل شركت مادرتخصصی توانیر افزود: امروز در بسیاری كشورها، خرده فروشان متعدد برق خانگی را تامین می كنند و می توان برای تولیدكنندگان و مصرف كنندگان بزرگ هم این شیوه را اجرا كرد.
این مقام مسئول ادامه داد: خصوصی سازی در مقوله تولید صنعت برق كشور، طی یك دهه گذشته به شكل مطلوبی انجام شده است، به طوری كه امروز بیش از 50 درصد برق نیروگاه های كشور از سوی بخش خصوصی تولید می شود و بتازگی برق نیز در بورس انرژی مورد خرید و فروش قرار می گیرد.
وی تصریح كرد: حضور بخش خصوصی در عرضه و مصرف برق باید آگاهانه، هوشمندانه و با در نظر گرفتن بازخوردهای مختلف این كار انجام شود، زیرا برق صنعتی ویژه است كه نباید هیچ وقفه ای در خدمات رسانی و عرضه آن به مصرف كنندگان ایجاد شود.
كردی خاطرنشان كرد: تجدید ساختار در بخش مصرف برق با انعقاد قراردادهای دوجانبه تدبیر شده است و امروز نخستین قرارداد از این دست بین نیروگاه شهید منتظری اصفهان (به عنوان عرضه كننده برق) و شركت فولاد مباركه اصفهان (به عنوان متقاضی برق) تا سقف 200 مگاوات امضا شد.
** 32 درصد برق كشور در بخش صنعت مصرف می شود
مدیرعامل شركت مادرتخصصی توانیر ابراز امیدواری كرد با انعقاد این قرارداد، مانع ها و مشكل های آن شناسایی و كم كم به سوی شفاف سازی قیمت ها گام برداشته شود.
وی با اعلام مصرف 32 درصدی برق تولیدی كشور در بخش صنعت گفت: شبكه انتقال برق به عنوان شبكه ملی و زیرساختی كشور در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد تا بتواند برق مورد نیاز خود را ترانزیت كند.
** هزینه عبور برق از شبكه سراسری: 49 هزار و 500 ریال به ازای هر كیلووات ساعت برق
«رضا ریاحی» سرپرست مدیریت شبكه برق ایران، نیز در این مراسم گفت: شورای اقتصاد از سال دوم اجرای برنامه پنج ساله پنجم كشور، دستورالعمل خرید و فروش برق را اعلام كرد كه فرایند آن از سال 1392 آغاز و تاكنون حجم خرید و فروش های برق 6 برابر شده است.
ریاحی افزود: امروز در بورس انرژی شرایط برای ارتباط مستقیم بین مصرف كنندگان و تولیدكنندگان با انعقاد قراردادهای دوجانبه فراهم شده است.
به گفته این مسئول، آنچه در این قرارداد مورد توجه قرار گرفته، خرید و فروش برق بین مصرف كنندگان بزرگ بخش صنعت و معدن و نیروگاه های بخش خصوصی است تا همه یا بخشی از برق خود را تامین كنند.
وی ادامه داد: وزارت نیرو در این قرارداد نقش ترانزیت كننده برق را بر عهده دارد و به عنوان هزینه عبور برق از شبكه سراسری، در ماه از دو طرف 49 هزار و 500 ریال به ازای هر كیلووات ساعت برق گرفته می شود.
ریاحی اضافه كرد: مصرف كننده اختیار دارد همه یا بخشی از برق مورد نیاز خود را از نیروگاه بخش خصوصی تامین كرده و بقیه آن را مطابق تعرفه های موجود از برق های منطقه ای خریداری كند.
وی گفت: در این قراردادها مبلغ تعیین شده بین خریدار و فروشنده اختیاری و توافقی است.
مصرف برق شركت فولاد مباركه اصفهان 1400 مگاوات است كه با انعقاد این قرارداد، 200 مگاوات آن از نیروگاه شهید منتظری این شهر تامین می شود.
ایران با داشتن بیش از 70 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق، از این نظر در خاورمیانه رتبه نخست را از آن خود كرده است.
اقتصام (3) 3065 **9314**1961
نخستین قرارداد فروش مستقیم برق بین تولیدكننده و مصرف كننده خصوصی امضا شد
۲۳ آذر ۱۳۹۴، ۱۴:۰۰
کد خبر:
81877271
تهران- ایرنا- نخستین قرارداد دوجانبه فروش مستقیم برق میان دو بخش های خصوصی امروز (دوشنبه) بین نیروگاه شهید منتظری و شركت فولاد مباركه اصفهان در محل شركت توانیر امضا شد.