به گزارش خبرنگار ايرنا، عوامل مخرب طبيعي و انساني هر ساله 16 هزار هكتار جنگل و مراتع كشور را فقير و بياباني مي كند.
روند تخريب در كشور كه پنجمين نقطه بياباني جهان است متوليان منابع طبيعي را بر آن داشته كه با اجراي طرح هاي مشاركتي پوشش سبز جنگلها و مراتع را در مناطقي آسيب ديده احيا كنند.
با توجه به اينكه ميزان فرسايش خاك در ايران پنج برابر ميانگين جهاني است ايجاد طرحهاي بادام كاري نقش مهمي در جلوگيري از فرسايش خاك خواهد داشت.
براساس آمار تاكنون با مشاركت مردم بيش از يكصد هزار هكتار جنگل بادام در كشور كشت شده كه 31 هزارو 500 هكتار ازاين ميزان در عرصه هاي منابع طبيعي با مشاركت مردم انجام گرفته است .
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري كهگيلويه با اشاره به لزوم احياي منابع ملي و توسعه درختكاري، در اين باره مي گويد: بادام از گونه مقاومي است كه بر اساس سازگاري با شرايط خاك هاي ضعيف در لايه هاي گچي نيز رشد مي كند.
هدايت الله آويزش در گفت وگو باخبرنگار ايرنا، مهار فرسايش خاك را از ديگر دستاوردهاي طرح بادام كاري نام برده و مي افزايد: اين طرح علاوه بر كاربرد اقتصادي براي خانوارها مزيت صنعتي نيز دارد.
وي تثبيت مالكيت، تقويت پوشش سبز جنگلي و گياهي، ايجاد شغل و رونق اقتصادي و تعليف دام را از ديگر مزاياي اين طرح اعلام كرد.
آويزش سطح زير كشت بادام كاري در شهرستان كهگيلويه را هشت هزار هكتار ذكر كرد و گفت: در هر هكتار سالانه 400 كيلو گرم بادام خشك برداشت مي شود.
وي هزينه فروش هر كيلوگرم بادام را 70 هزار ريال ذكر كرد و گفت: طرحهاي بادام كاري علاوه بر درآمدزايي و احياي جنگلها به اشتغالزايي خانواده ها نيز كمك مي كند.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري كهگيلويه وبويراحمد طرح ملي توسعه بادام را از جمله اقدامات اثر بخش متوليان منابع طبيعي اين استان در حفاظت از پوشش جنگلي و مرتعي ذكر كرد و گفت: اين استان در زمينه طرح بادام كاري در كشور مقاوم اول را دارد.
عزت الله بهشتي با اشاره به اينكه سال گذشته 9 هزار هكتار از اراضي اين استان زير كشت انواع گونه هاي گياهي رفته است، گفت: هفت هزار و 500 هكتار از اين اراضي به كشت بادام و مابقي به كشت ساير بوته هاي گياهي مثل كنار و بلوط اختصاص يافت.
وي با بيان اينكه اين استان با كاشت پنج هزار هكتار درخت بادام رتبه ي نخست را در كشور دارد افزود: با برنامه ريزي هاي انجام شده طي پنج سال آينده اين ميزان به 50 هزار هكتار افزايش خواهد يافت.
معاون سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور پيشتر نيز در بازديد از طرحهاي بادام كاري كهگيلويه با اشاره به اينكه ديگر جنگل كاري دولتي در سطح كشور انجام نمي شود، گفت: سياست اصلي اين سازمان در سال جاري جنگل كاري مشاركتي و اقتصادي خواهد بود.
فريبرز غيبي، تامين بذر، قلمه و نهاده مورد نياز مردم در قالب اين طرح را ياد آورشد و افزود: مراحل كشت ، داشت و بهره برداري برعهده جوامع محلي خواهد بود.
وي اظهاركرد: با اين سياست علاوه بر درآمدزايي و ارزآوري براي كشور جنگل پايدار نيز در سطح كشور ايجاد خواهد شد.
غيبي تصريح كرد: با توجه به درآمد زايي طرح هاي بادام كاري توسعه اين گونه طرح ها در جنگلهاي كشور يك اولويت است.
وي كهگيلويه و بويراحمد را استان برتر در زمينه طرحهاي مشاركتي بادام كاري ذكر كرد و گفت: در سال گذشته بيشترين ميزان اعتبارها به اين استان اختصاص داده شد.
غيبي با اشاره به سياست سازمان جنگلها براي توسعه كشت بادام در سطح كشور ابراز داشت: در سال جاري 100 هزار هكتار بادام كاري با مشاركت مردم انجام خواهد شد.
وي عنوان كرد: الگوهاي برتر در زمينه كاشت طرح هاي بادام كاري در كهگيلويه و بويراحمد در ديگر استانها اجرا خواهد شد.
غيبي ميزان اعتبار طرحهاي جنگل كاري در سطح كشور را در سال جاري 700 ميليارد ريال اعلام كرد.
كهگيلويه و بويراحمد داراي 997 هزار و 100 هكتار جنگل و بيش از 724 هزار هكتار مرتع است.
88 درصد وسعت كهگيلويه وبويراحمد پوشيده از جنگل و مرتع است.
كهگيلويه و بويراحمد 12 درصد از مراتع زاگرس را دارد كه 20 درصد اين مراتع خوب، 30 درصد متوسط و 50 درصد ضعيف است.
7531/6162 /1596
ايجاد طرحهاي مشاركتي، راهكاري براي احياي جنگلها و مراتع آسيب ديده
۲۳ آذر ۱۳۹۴، ۱۵:۱۰
کد خبر:
81877449
ياسوج - ايرنا- توسعه طرح هاي بادام كاري با مشاركت مردم علاوه بر كاربرد اقتصادي بهترين راهكار براي احياي پوشش سبز جنگلها و مراتع آسيب ديده است.