سال گذشته در چنين روزي (25 آذر)، گروهي از تروريست ها با حمله به يك مدرسه متعلق به فرزندان پرسنل ارتش در شهر پيشاور، 144 نفر از دانش آموزان و كاركنان اين مدرسه را قتل عام كردند. بيش از 130 نفر از اين قربانيان، دانش آموزان اين مدرسه بودند.
محمد نواز شريف نخست وزير، ژنرال راحيل شريف فرمانده ارتش، سروزيران ايالت هاي مختلف پاكستان و تعدادي از وزيران دولت و اعضاي پارلمان اين كشور همراه با اعضاي خانواده هاي قربانيان اين حمله تروريستي مراسم نخستين سالگرد اين حادثه حضور يافتند.
مدارس سراسر پاكستان امروز براي اداي احترام به قربانيان مدرسه پيشاور، تعطيل اعلام شده است.
نخست وزير پاكستان دستور داده است تا نام هركدام از مدارس پايتخت اين كشور به نام يكي از قربانيان مدرسه پيشاور تغيير كند.
اين حادثه تروريستي كه طالبان پاكستان مسئوليت آن را برعهده گرفت و آن را اقدامي تلافي جويانه در مقابل حمله نيروهاي ارتش به مواضع شبه نظاميان طالبان در مناطق شمال غرب اين كشور اعلام كرد، نه تنها پاكستان بلكه تمام جهان را به شدت مات و مبهوت كرد.
حمله تروريستي به مدرسه پيشاور، شوك شديد به پاكستان و جامعه جهاني وارد كرد و بازتاب هاي فراوان و واكنش هاي گسترده اي را به دنبال داشت. تحليل هاي گوناگون و فراواني درباره دلايل بروز اين فاجعه و انگيزه هاي اصلي عوامل آن مطرح شد و حتي برخي تحليل ها حكايت از آن داشت كه طالبان نقشي در ارتكاب اين جنايت هولناك نداشته است.
بعد از اين فاجعه بود كه دولت و ارتش پاكستان با تشكيل چندين نشست مشترك و جداگانه، تصميم هاي جديد و سخت گيرانه اي براي مبارزه با تروريسم در اين كشور اتخاذ كردند كه تشكيل دادگاه هاي نظامي ويژه محاكمه موثر و سريع تروريست ها، لغو قانون ممنوعيت اعدام در اين كشور و تصويب طرحي ملي با عنوان طرح ملي مبارزه با تروريسم، بخشي از تصميم ها و اقدامات دولت و ارتش بعد از فاجعه مدرسه پيشاور محسوب مي شود.
با وجود اينكه دولت و ارتش پاكستان بعد از حادثه تروريستي پيشاور اعلام كردند اقدام هاي به مراتب سخت گيرانه تري را عليه تروريسم در اين كشور به كار خواهند گرفت، اما اين پديده شوم در اين كشور ناآرام همچنان قرباني مي گيرد و اقليت هاي مذهبي از جمله شيعيان، از عمده ترين اهداف تروريست ها در اين كشور هستند.
چند روز پيش انفجار بمب در شهر شيعه نشين پاراچنار در شمال غربي پاكستان، منجر به شهادت دست كم 25 نفر از شيعيان و مجروح شدن دهها نفر ديگر شد.
بروز اين گونه حوادث تروريستي عمده يك سال بعد از حادثه مدرسه پيشاور، حكايت از آن دارد كه پاكستان در مسير مبارزه با تروريسم به ويژه در زمينه كنترل كردن حملات تروريستي عليه اقليت هاي قومي و مذهبي، چندان موفق عمل نكرده است.
آساق**1723
نخستين سالگرد حمله تروريستي مرگبار به مدرسه پيشاور پاكستان برگزار شد
۲۵ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۰۷
کد خبر:
81880366
اسلام آباد - ايرنا - نخستين سالگرد حمله تروريستي مرگبار طالبان پاكستان به مدرسه اي در شهر پيشاور كه به كشته شدن 144 نفر از دانش آموزان و كاركنان اين مدرسه انجاميد، با حضور عالي ترين مقام هاي دولتي، نظامي و ايالتي اين كشور، در محل مدرسه ياد شده در شهر پيشاور برگزار شد.