سید مصطفی سرمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آلودگی آب سد ماملو پس تصفیه ای كه شركت آب منطقه ای تهران بر روی آن انجام می دهد كاملا رفع می شود و مصرف آن هیچگونه ضرری برای سلامتی انسان ها ندارد.
وی گفت: محیط زیست وظیفه دارد كلیه واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی حوزه آبریز را نظارت، پایش و نسبت به بررسی وضعیت مجوزها و كنترل آلودگی این واحدها از جمله تصفیه خانه فاضلاب اقدام كند.
سرمدی افزود: شركت آب و فاضلاب استان تهران باید برای شهر جدید بومهن، پردیس و رودهن تصفیه خانه فاضلاب ایجاد كند و شركت آب و فاضلاب روستاییی استان تهران نیز باید برای كلیه روستاها شبكه و تصفیه خانه فاضلاب ایجاد كند.
وی گفت: در حال حاضر فاضلاب های ساكنان شهر پردیس به حوزه آبریز سد ماملو می ریزد كه با پیگیری های مستمر اداره كل حفاظت محیط زیست استان تهران، شركت آب و فاضلاب در حال تكمیل فاز یك سیستم تصفیه خانه فاضلاب این شهر است.
* فعالیت حدود شش هزار واحد صنعتی در حوزه آبریز سد ماملو
معاون فنی محیط زیست استان تهران گفت: حدود شش هزار صنایع تولیدی در حوزه آبریز سد ماملو فعال است كه بیشتر آنها غیر مجاز هستند.
سرمدی افزود: براساس آخرین اطلاعات موجود 61 واحد آبكاری در حوزه آبریز ماملو توسط محیط زیست شناسایی شد كه از این تعداد 34 واحد مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب، 16 واحد جمع آوری و به خارج از محدوده حوزه آبریز منتقل شدند، هفت واحد پلمب و چهار واحد اخطاریه زیست محیطی دریافت كرده اند.
وی خاطرنشان كرد: برخی از واحدهای آبكاری صنعتی بعد از پلمب به صورت زیرزمینی در جایی دیگر به فعالیت خود ادامه می دهند و ممكن است تا مدت ها شناسایی نشوند و آلایندگی های آنها وارد حوزه آبریز سد ماملو شود.
سرمدی گفت: این امر به معنای این نیست كه سازمان محیط زیست و وزارت نیرو به وظایف خود در خصوص كنترل آلودگی واحدهای صنعتی و خدماتی و احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری و روستایی عمل نمی كنند.
تهرام/7364//1348
تهران- ایرنا- معاون فنی محیط زیست استان تهران گفت: براساس آخرین سنجشی كه آزمایشگاه این اداره بر روی كیفیت آب ورودی سد ماملو انجام داده این آب به هیچ یك از آلایندهای صنعتی آلود نیست ولی به علت ورود فاضلاب های خانگی دارای بار میكروبی است.