۲۶ آذر ۱۳۹۴، ۱۸:۰۴
کد خبر: 81882820
T T
۰ نفر
برگزاری گردهمایی بزرگداشت آیت الله محمد هادی هادوی در بیرجند

بیرجند - ایرنا - نخستین گردهمایی بزرگداشت آیت الله شیخ محمد هادی هادوی از علمای وارسته، فقهای برجسته و از واقفان بزرگ، روز پنجشنبه با حضور شماری از مسئولان خراسان جنوبی و جمعی از علما و روحانیون استان در بیرجند برگزار شد.

مدیركل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در این گردهمایی افزود: در جهان امروز رسم است افرادی كه كارهای شاخص انجام می دهند با روش های مختلف در دوران حیات و بعد از فوت از آنها تجلیل و به جامعه معرفی می شوند.
حجت الاسلام محمدطاهر گرایلی، از آیت الله هادوی به عنوان پدر خیرات و مبرات استان یاد كرد و اظهار كرد: وی یكی از چهار نفر علمای طراز اول ایران بود كه از طرف مراجع تقلید برای نظارت بر متمم قانون اساسی زمان مشروطیت تعیین شد اما كمتر به جامعه معرفی شده است و نسل جوان امروز با خدمات این عالم وارسته در مورد مشروطیت و وقف زیاد آشنا نیستند.
وی به نقش آیت الله هادوی در گسترش فرهنگ وقف در منطقه اشاره كرد و افزود: ارزش موقوفه های وی به قیمت روز حدود 50 میلیارد ریال است كه با نیت عزاداری، كمك به طلاب و نیازمندان وقف شده است.
وی معتقد است با وجود خدمات شایسته این شیخ بزرگ در منطقه اهتمام لازم برای معرفی این فقیه انجام نشد، در این اداره كل برای برگزاری بزرگداشت این عالم به شكل كشوری اقدام كرد اما همكاری كافی انجام نشد و به شكل استانی برگزار شد تا جرقه ای برای معرفی این عالم وارسته باشد.
گرایلی یادآور شد: خراسان جنوبی به ویژه بیرجند به دلیل داشتن علمای برجسته ‌ای از جمله آیت‎ الله هادوی، آیت ‎الله سعیدی، آیت‎ الله عارفی و آیت ‎الله تهامی و غیره به شهر و استان فرهنگی معروف است، بزرگداشت چنین فرهیختگانی به معرفی بیشتر آنها كمك خواهد كرد.
وی با بیان اینكه 20 مقاله به دبیرخانه همایش رسید، بیان كرد: معرفی و شناخت این عالم ربانی، روحانیت وقف و اقتصاد مقاومتی، نقش وقف در شكل گیری و تداوم حیات مدرسه علمیه از جمله موضوع مقاله های رسیده است.
آیت الله هادوی در سال 1277در بیرجند به دنیا آمد در منابع از فضل و دانش و كمال نفسانی و اخلاقی شیخ هادی ستایش بسیار شده است.
وی علاوه بر مراتب علمی و فقهی، ادیب و شاعر هم بود،. دیوان او شامل سه هزار بیت، همراه با مقدمه ای مفصل (120ص ) در شرح احوال خود و ترجمه بخشی از خطبه حضرت زهرا (ع) در سال 1314 (ش) به طبع رسیده است.
وی سرانجام در سال 1326 در بیرجند دار فانی را وداع گفت.
2047/7557