بهره برداری از سواحل مكران باید آگاهانه و اصولی باشد

چابهار- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بهره برداری از سواحل جنوب استان باید آگاهانه و مبتنی بر اصول علمی باشد.

به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی روز شنبه در كارگاه آموزشی آلودگی های دریایی و روش های كنترل آن در چابهار اظهار داشت: سواحل مكران و دریای عمان اهمیت زیادی برای ایران اسلامی دارد و همه باید برای جلوگیری از آلودگی آن تلاش كنند و راهكارهای لازم برای كنترل آلودگی های زیست محیطی را به قشرهای مختلف آموزش دهند.
وی تاكید كرد: سازمان های غیردولتی باید توسط محیط زیست و فرمانداران شكل گیرد تا از آسیب رسیدن بیشتر به سواحل جنوب استان جلوگیری كنند.
وی با بیان اینكه بهره برداری از دریا باید آگاهانه و مبتنی بر اصول علمی باشد، تصریح كرد: برگزاری این كارگاه آموزشی می تواند نقش مثبتی را در عملكرد مدیران منطقه ای در رابطه با محیط زیست ایفا كند.
وی گفت: با توجه به خشكسالی ها و كمبود نزولات جوی در كشور، آینده از آن استان سیستان و بلوچستان خواهد بود زیرا به آب های آزاد و دریای عمان متصل است.
وی بیان كرد: وجود چند كیلومتر ساحل دریا برای هر كشوری سرمایه ملی به حساب می آید اما ایران از پنج هزار و 700 كیلومتر ساحل خود نتوانسته استفاده لازم را انجام دهد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: بیش از 300 هزار نفر در 29 سونامی اتفاق افتاده در كشور كشته شدند كه این زنگ خطری برای ایران اسلامی است.
هاشمی خواستار آمادگی تمامی دستگاههای اجرایی استان برای مقابله با حوادث و خطرات شد.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی كشور نیز با تشریح اهداف برگزاری این كارگاه آموزشی اظهار داشت: دریاها و سواحل نقاط مختلف دنیا از جمله سواحل ایران با مساله آلودگی ناشی از فعالیت های شهری، كشاورزی، صنعتی و انسانی روبرو هستند كه این آلودگی ها، محیط زیست دریاها و بهره برداری از آنها را با خطر جدی مواجه كرده است.
ناصر حاجی زاده ذاكر افزود: ضرورت دارد مسئولان مناطق ساحلی و دریایی با نحوه اثركرد این آلودگی ها و راهكارهای مقابله با آنها آشنایی پیدا كنند.
وی ادامه داد: بر همین اساس كارگاه دو روزه ای با همكاری محیط زیست، دانشگاه تهران، منطقه آزاد چابهار، شورای مناطق آزاد كشور، استانداری، سازمان بنادر و شیلات در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی بندر چابهار آغاز به كار كرده است.
وی بیان كرد: هدف اصلی از برگزاری این كارگاه آشنایی مدیران چابهار با مساله آلودگی دریایی و اثرات آن بر محیط زیست و راهكارهای مقابله با این آلودگی هاست.
حسین نگارستان رئیس مركز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند نیز گفت: این مركز در سال 1385 تاسیس شده است و به عنوان یكی از مركز وابسته به پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در زمینی به مساحت هفت هزار و 200 مترمربع در ساحل دریای چابهار قرار دارد.
كارگاه دو روزه آموزش آلودگی های دریایی و روش های كنترل آن با حضور استاندار سیستان و بلوچستان و شماری از مدیران و مسئولان محلی از امروز در مركز اقیانوس شناسی چابهار آغاز به كار كرده است.
در این كارگاه آموزشی سخنرانان مطالبی با موضوعات آلودگی های نفتی و اثرات محیط زیستی، آشنایی با اكوسیستم های دریایی، گروه بندی آلاینده های دریایی، بررسی وضعیت محیط زیستی خلیج فارس و دریای عمان، كنوانسیون های مرتبط با آلودگی های دریایی، آلاینده های مغذی گیاهان و تغذیه گرایی ارائه كردند.
بندر چابهار در 700 كیلومتری جنوب زاهدان مركز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
3043/3042/6081