به گزارش گروه علمي ايرنا ازستاد ويژه توسعه فناوري نانو،بهمن حاجي سامي رييس هيأت مديره اين شركت گفت: مقاوم سازي بناها در برابر زلزله به روشهاي مختلفي صورت ميگيرد وكاهش وزن سازه ساختماني يكي از راهكارهاي مناسب در اين زمينه به شمار ميرود، با توجه به اينكه بتن بخش عمدهاي ازبارمرده ساختمان را دربردارد، لذا استفاده از بتنهاي سبك سازهاي ومهندسي شده، راهكارمناسبي براي دستيابي به كاهش وزن بنا و مقاوم سازي آن در برابر آسيبهاي ناشي از زلزله خواهد بود.
وي بيان كرد: استفاده از اين محصول ميتواند وزن سازه را تا يك تن به ازاي هر متر مكعب بتن ريزي نسبت به بتنهاي معمولي، كاهش دهد، اين بدان معني است كه به ازاي هر متر مربع، وزن سازه بين 110 تا 140 كيلو گرم كاهش مييابد، به اين ترتيب براي يك سازه با زيربناي 1000 متر مربع، وزن سازه بين 110 تا 140 تن سبكتر خواهد شد.
وي افزود: از آنجا كه نيروي ناشي از زلزله، ارتباط مستقيم با وزن ساختمان دارد، لذا با كاهش چشمگير آن، مقاومت بنا به هنگام وقوع زلزله افزايش مييابد، اين مزيت علاوه بر افزايش ايمني ساختمانها، منجر به افزايش سرعت ساخت بنا نيز ميشود. وي حاجي سامي يادآور شد: علاوه بر اين با به كارگيري بتنهاي سبك و كاهش وزن ساختمان، ميزان استفاده از آهن آلات و آرماتورها كاهش مييابد، اين ويژگي نيز كاهش هزينه مصالح مصرفي را در پي دارد كه استفاده از اين محصول را مقرون به صرفهتر مينمايد.
وي گفت: اين محصول موفق به كسب تأييديه نانو مقياس از ستاد توسعهي فناوري نانو شده و همچنين اختراعي از آن با شماره 008653 و تحت عنوان «توليد بتن سبك با مقاومت زياد با استفاده از فناوري نانو» ثبت شده است.
به گفته رييس هيأت مديره اين شركت مهندسي ، اين شركت محصولات توليدي خود را به دو صورت، خشك و بستهبندي شده و نيز بتن تر عرضه ميكند.
وي در توضيح اثرگذاري نانوذرات بر ويژگي نهايي اين محصول بيان كرد: عمل گيرش بتن ناشي از تشكيل كريستالهايي است كه از تركيب آب و سيمان بوجود ميآيد. در توليد بتنهاي سبك سازهاي براي كاهش وزن مخصوص بتن، از سنگدانههاي سبك و مقاوم استفاده ميشود، اما اين سنگدانهها نسبت به ملات بتن از مقاومت كمتري برخوردار هستند. به همين دليل در بتنهاي سبك سازهاي بر خلاف بتنهاي عادي مشكل شكست و ايجاد ترك از سنگدانه آغاز ميشود، اين در حالي است كه در محصول توليدي شركت ونديداد، با به كارگيري نانوذرات سيليكا، تشكيل بلورها به جاي سطح سنگدانه از خلل و فرج داخلي آن آغاز شده و يك لايهي كريستالي بر روي سنگدانه ايجاد ميشود. اين مسأله در نهايت منجر به افزايش چشمگير مقاومت فشاري بتن ميگردد.
حاجي سامي افزود: در حال حاضر به منظور توسعه توليد و عرضهي محصول خود مشغول انجام رايزنيهايي با توزيع كنندگاني از كشورهاي هند و اندونزي هستيم، ولي هنوز به مرحله نهايي نرسيده است.
علمي (1) ** 9340**1440
افزايش مقاومت ساختمان دربرابر زلزله با نانو بتنهاي سبك محققان ايراني
۳۰ آذر ۱۳۹۴، ۹:۵۹
کد خبر:
81887528
تهران- ايرنا- محققان يك شركت مهندسي ايراني با به كارگيري نانوذرات درساخت بتنهاي سبك، موفق به توليد صنعتي محصولي با وزن مخصوص بسيارسبكتر ومقاومتراز بتنهاي معمولي شده كه استفاده از آن موجب افزايش مقاومت سازههاي ساختماني در برابر زلزله و آسيبهاي ناشي از آن مي شود.