۳۰ آذر ۱۳۹۴، ۱۴:۲۷
کد خبر: 81888083
T T
۰ نفر
فرماندار: كشت گياهان دارويي در ميبد با صرفه و كم آبخواه است

يزد - ايرنا - فرماندار ميبد ورود بهره برداران بخش كشاورزي اين شهرستان به كشت گياهان دارويي را نگاه جديدي خواند و گفت: با توجه به اينكه ميبد از جهت منابع آبي در وضعيت خوبي نيست كشت گياهان دارويي با صرفه است.

به گزارش ايرنا، حسين فلاح روز دوشنبه در حاشيه كارگاه آموزشي كشت گياهان دارويي در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: با توجه به اينكه شهرستان ميبد از جهت منابع آبي در وضعيت خوبي نيست و حدود 800 ليتر در ثانيه آب در بخش كشاوزي مصرف مي شود حركت به سمت كشت گياهان دارويي كه كم آب خواه و با صرفه هستند.
اين مسئول با اشاره به فراهم بودن زيرساخت هاي گياهان دارويي از جمله واحدهاي توليد دارو در ميبد خاطرنشان كرد: كشاورزان ما به جاي كشت يونجه و هندوانه كه بيشترين مصرف آب را دارند مي توانند در شرايطي كه كشورمان به سمت طب سنتي هم در حركت است به كشت گياهان دارويي بپردازند .
مدير هماهنگي ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي استان هم درحاشيه اين كارگاه آموزشي با اشاره به بحث كمبود آبي در استان و به تبع آن در شهرستان ميبد اضافه كرد: اصلاح الگوي مصرف از برنامه هايي است كه جهاد كشاورزي در نظرگرفته است تا كشت هايي را بكاريم كه هم آب كمتري را بخواهند و درآمد بيشتري داشته باشند.
يدالله جوادپور با بيان اينكه ما بصورت پايلوت در تمام استان برنامه ايي داريم كه كشت گياهان دارويي را انجام دهيم افزود: در شهرستان ميبد هم دو هكتار براي كشت گياهان دارويي در نظرگرفته شده است.
وي آموزش و تهيه گلخانه براي نهال را از برنامه هاي جهاد كشاورزي خواند و گفت: قرار است با آموزش كاشت، داشت، برداشت و بازاريابي مصرف محصولات كشاورز بتوانيم از آب و زمين بيشترين عملكرد را نصيب كشاورزان كنيم .
جوادپور خاطرنشان كرد: اين اراضي در روستاهاي حجت آباد، محمدآباد و ركن آباد است كه كشاورزان اعلام آمادگي كردند كه 10 رقم گياهان دارويي پيشنهادي مركز تحقيقات به استانها را كشت كنند كه به ليمو ، بادرنج بويه، نعنا فلفلي، زوفا ،سرخارگل و مريم گلي از گونه هايي هستند كه براي شهرستان ميبد توصيه شده است .
مدير هماهنگي ترويج كشاورزي استان با اشاره به حمايت هاي جهاد كشاورزي از بهره برداران بخش كشاورزي خاطرنشان كرد: جهاد كشاورزي در آموزش كشاورزان، تامين كود و سموم ، نهاده ها ، نهال و نشا از كشاورزان حمايت مي كند و همچنين هزينه هاي برگزاري كلاس ها ،آماده سازي زمين و حتي مسائل بازاريابي را جهاد كشاورزي پيگيري مي كند تا بتواند كمكي براي كشاورزان كرده باشد .
وي با بيان اينكه رشد گياهان دارويي در فصل گرماست و در شهرستان ميبد معمولا يك ماه قبل از عيد آغاز و تا پايان بهار ادامه مي يابد افزود: بحث آموزش شروع شده از اواخر امسال كه زمين آماده كشاورزي شد كشاورزان كشت گياهان دارويي را آغاز خواهند كرد .
جواد پور خاطرنشان كرد: كشت گياهان دارويي دو سال است كه در استان و در شهرستانهاي بافق، ابركو و خاتم شروع شده است و شهرستان ميبد چهارمين شهرستان پايلوت كشت گياهان دارويي در استان انتخاب شده است .
400 نفر از بهره برداران بخش كشاورزي روستاهاي بخش مركزي ميبد در كارگاه آموزشي كشت گياهان دارويي شركت و با انواع گونه هاي گياهي و شيوه كشت آن آشنا شدند.
اين كارگاه در حسينيه روستاي حجت آباد و با حضور فرماندار ميبد، مدير هماهنگي ترويج كشاورزي جهاد كشاورزي استان برگزار شد.7548/8068