به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، سیدحسن هاشمی روز سه شنبه در نشست كمیته راهبردی گایدلاین های درمانی(راهنمای بالینی) در وزارت بهداشت افزود: وزارت بهداشت تا امروز حدود 400 گایدلاین درمانی را برای ساماندهی خدمات درمانی تبیین كرده اما این راهنماهای بالینی سالهاست كه در قفسه های بیمه ها و مراكز درمانی معطل مانده و خاك می خورد.
وی افزود: این كه چرا این راهنماهای بالینی تا كنون اجرا نشده دلایل مشخصی دارد و نگاه های سیاسی آلوده به اغراض شخصی در اجرا نشدن این راهنماها موثر بوده است.
وزیر بهداشت گفت: تنها راه اصلاح نظام سلامت اجرای گایدلاین ها با همكاری بیمه ها است و هیچ راه دیگری برای اجرای گایدلاین ها بدون همكاری دستگاهی كه پول در اختیارش است نمی شناسم.
وزیر بهداشت ادامه داد: تنها راه اجرای گایدلاین ها نیز توانمند شدن بیمه ها است و برای این كار باید حداقل 7500 میلیاردتومان به اعتبارات بیمه ها از سال آینده اضافه شود.
هاشمی گفت: برای رسیدن به این هدف اولا باید برخورد با تخلفات پزشكان از طریق سازمان نظام پزشكی جدی تر شود و مهم تر از آن این است كه بیمه ها را توانمند كنیم و اقدام بعدی این است كه با آموزش، رفتار پزشكان و ارائه دهندگان خدمات سلامت و همچنین مردم را به عنوان دریافت كنندگان خدمات اصلاح كنیم.
وزیر بهداشت افزود: در ابتدای طرح تحول سلامت با بیمه ها برای اجرای این طرح توافق كردیم اما منابع بیمه ها تامین نشد و اكنون در تامین این منابع مشكل داریم اما وزارت بهداشت متعهد است با 70 درصد رقمی كه در ابتدای این طرح اعلام كرده طرح تحول سلامت را بطور تضمینی تا آخر ادامه می دهد.
هاشمی گفت: مشكل اساسی این است كه آن كسی كه باید خدمات را ارائه كند و تولیت را در اختیار دارد منابع را در اختیار ندارد، نمی توانیم اجازه دهیم كه مثلا یك پزشك روزانه صد تا سونوگرافی تجویز كند و بیمه ها هم همه پول آن را بپردازند اگر این مسیر را ادامه دهیم روز به روز اوضاع بدتر می شود.
وزیر بهداشت از تشكیل ستاد راهبردی صرفه جویی منابع در دانشگاه های علوم پزشكی برای اجرای گایدلاین های درمانی خبر داد و افزود: در این ساختار جدید نمایندگان سازمان های بیمه گر، نظام پزشكی و مسئولان تجهیزات پزشكی و هر فرد دیگری كه لازم باشد عضو می شوند و تلاش می كنیم از طریق این كمیته ها با اجرای گایدلاین ها، بیمارستان هایی را كه در زمینه منابع صرفه جویی می كنند تشویق كنیم.
هاشمی گفت: صرفه جویی در منابع نظام سلامت با همكاری جامعه پزشكی میسر است، به عنوان مثال توانستیم طی سال های گذشته با آموزش پزشكان تعداد اقلام دارویی را در هر نسخه از 4.5 قلم دارو به 3.1 قلم برسانیم و هدف نهایی ما رسیدن به 2.5 قلم دارو در هر نسخه است.
وزیر بهداشت ادامه داد: برای صرفه جویی در منابع نظام سلامت كافی است دو یا سه داروی گرانقیمت، دو یا سه نوع خدمات پاراكلینیكی (مانند «ام آر آی» و «سی تی اسكن») و دو یا سه آزمایش گرانقیمت را تحت پوشش محدودیت تجویز قرار دهیم تا از تجوزیزهای بی جا و غیرضروری جلوگیری شود.
وی گفت: اگر صرفه جویی در نظام سلامت را در نظام سلامت اجرا نكنیم همه ما را ولخرجی متهم می كنند و می گویند نظام سلامت چاه ویل است و پول ها را هدر می دهد و این اطلاعات نادرست بر روی تصمیمات و قضاوت های نمایندگان مجلس، مسوولان دولت و مردم تاثیر می گذارد و نمی توانیم براساس این قضاوت ها وظایف حاكمیتی را انجام دهیم.
وزیر بهداشت همچنین بر ایجاد پرونده الكترونیك سلامت و «آی تی» - IT - برای جلوگیری از اسراف و صرفه جویی منابع تاكید كرد.
اجتمام ** 3063 ** 9132 ** 1071
وزیر بهداشت:
ستادهای صرفه جویی در دانشگاه های علوم پزشكی تشكیل می شود/اصلاح بیمه ها تنها راه تحول نظام سلامت است
۱ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۳۴
کد خبر:
81889511
تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از تشكیل ستادهای صرفه جویی در دانشگاه های علوم پزشكی خبر داد و گفت: تنها راه تحول در نظام سلامت اصلاح و تجمیع بیمه ها است.