۲ دی ۱۳۹۴، ۱۶:۲۷
کد خبر: 81891437
T T
۰ نفر
بيماري لثه با افزايش احتمال ابتلا به سرطان سينه ارتباط دارد

تهران- ايرنا- نتايج يك مطالعه جديد نشان مي دهد خطر ابتلا به سرطان سينه در زنان يائسه اي كه بيماري لثه دارند، افزايش مي يابد و در صورتي كه اين زنان سابقه سيگار كشيدن نيز داشته باشند، خطر بيشتر مي شود.

به گزارش گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، مطالعات قبلي ارتباط ميان بيماري لثه با ابتلا به بيماري قلبي، سكته مغزي، ديابت و سرطان هاي مري، سر، گردن، پانكراس و ريه را ثابت كرده بود و از اين رو، پژوهشگران درصدد برآمدند ارتباط احتمالي آن را با سرطان سينه هم مورد بررسي قرار دهند، به ويژه از اين جهت كه مطالعات قبلي چنين ارتباطي را در صورت بروز يك التهاب مزمن محتمل دانسته بود.
براساس اين گزارش، عوامل ژنتيكي، سيگار كشيدن و تغييرات هورموني در دختران و زنان از فاكتورهاي خطر براي ابتلا به بيماري لثه هستند.
افزون بر اين، افرادي كه به دليل ابتلا به بيماري هايي همچون ديابت و يا درمان سرطان توانايي كمتري براي مبارزه با عفونت دارند، از افراد مستعد براي ابتلا به بيماري لثه هستند و داروهايي نيز كه جريان بزاق دهان را محدود مي كند، دهان را در برابر عفونت آسيب پذير مي كنند.
محققان به رياست 'جو.ال فرودنهيم' استاد دانشگاه بوفالو در امريكا در راستاي بررسي ارتباط ميان بيماري لثه و سرطان سينه، سوابق بهداشتي 73 هزار و 737زن را كه سرطان سينه نداشتند، بررسي كردند و متوجه شدند كه 26.1 درصد از اين زنان گرفتار بيماري لثه هستند.
بعد از يك پيگيري 6.7 ساله، دو هزار و 124 نفر از اين زنان به سرطان سينه مبتلا شده بودند و محققان براساس يافته هاي مطالعه، نتيجه گيري كردند كه خطر سرطان سينه در ميان زناني كه بيماري لثه داشتند، 14 درصد بيشتر است.
از سوي ديگر، مطالعات قبلي نشان داده بود كه سيگار كشيدن نيز در ابتلا به بيماري لثه تاثير دارد، بنابراين محققان عامل سيگار كشيدن را نيز مد نظر قرار دادند و متوجه شدند زنان مبتلا به بيماري لثه كه هرگز سيگار نكشيده بودند و يا بيش از 20 سال قبل از اين مطالعه، سيگار كشيدن را ترك كرده بودند، با افزايش خطر به ترتيب شش و هشت درصدي براي ابتلا به سرطان سينه روبرو بودند.
محققان مي گويند: مي دانيم كه باكتري موجود در دهان افراد سيگاري و يا افرادي كه سابقا سيگار مي كشيدند، اما به تازگي سيگار كشيدن را ترك كرده اند، متفاوت از باكتري موجود در دهان افراد غير سيگاري است.
يك توضيح احتمالي براي ارتباط ميان بيماري لثه و سرطان سينه، اين است كه باكتري وارد چرخه خون بدن مي شود و نهايتا بر باقت سينه تاثير مي گذارد، هر چند براي اثبات وجود رابطه علت و معلولي به مطالعات بيشتر نياز است.
اين مطالعه در نشريه Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention منتشر شده است.
علمي**2038**2017
۰ نفر