به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی كشور، مرتضی رحمانی موحد شامگاه چهارشنبه در جمع فعالان صنعت گردشگری استان كرمان در هتل پارس این شهر افزود: برگزاری دو نمایشگاه در كشورهای اسپانیا و آلمان پیش روی ما قرار دارد كه كرمان می تواند با حضور در این نمایشگاه ها، به معرفی آثار و پتانسیل های موجود در این استان بپردازد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی كشور با اشاره به سه اثر ثبت جهانی در كرمان تصریح كرد: دو پرونده بیابان های لوت و قنوات این استان برای ثبت جهانی آماده شده و امیدواریم تیرماه سال آینده در اجلاس یونسكو این دو اثر به ثبت جهانی برسند تا به این دلیل استان كرمان در دنیا جزء مناطق بی نظیر باشد.
وی به راه اندازی كمپین گردشگری به منظور معرفی ظرفیت های گردشگری استان كرمان اشاره كرد و گفت: نظر گردشگران و علاقمندان به گردشگری باید طی یك بازاریابی جلب شود كه در این راستا سازمان میراث فرهنگی، حمایت های لازم را انجام خواهد داد.
رحمانی موحد افزود: لابی و جریان گردشگری كرمان در دیگر استان های كشور و تهران بسیار قوی است بنابراین باید از این فرصت استفاده كرد و به اهداف عالی در زمینه جذب گردشگران برسد.
وی با بیان اینكه متاسفانه با یك پیچیدگی و درهم ریختگی از مقررات حاكمیتی و گردشگری در كشور روبرو هستیم كه متاسفانه تاكنون تعیین تكلیف نشده است، ادامه داد: نداشتن شفافیت در قوانین موجب ایجاد مشكلاتی بین سازمان میراث فرهنگی و اتاق اصناف شده است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی كشور با بیان اینكه در دو سال گذشته به دنبال رفع این مشكل بوده ایم تصریح كرد: اینكه گردشگری یك صنعت است در قانون آمده ولی هیچ سنخیتی با قانون نظام صنفی ندارد.
وی گفت: دستگاه های متولی باید ابتدا نظارت و تذكرات را به اماكن بدهند و پس از اعلام به نیروی انتظامی، حق ورود به این موضوع را دارند.
رحمانی موحد با بیان اینكه نیازمند ایجاد تشكل های قوی، یكپارچه و قانونی در حوزه گردشگری در كشور هستیم گفت: نباید تشكل های ما اسمی باشند بلكه باید كاری كنیم كه در درون خودمان به یك وفاق برسیم تا بتوانیم جراحی و اصلاحات لازم را در حوزه گردشگری كشور ایجاد كنیم.
وی با تاكید بر اینكه محیط و فعالیت های گردشگری نباید به محیط های سیاسی تبدیل شود اظهار كرد: گردشگری با سیاست هیچ سنخیتی ندارد و نباید مسئولان گردشگری را وارد مقولات سیاسی كنند و این موضوع نیز از تاكیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه درباره تعیین تكلیف برگزاری و اجرای گروه های موسیقی در هتل ها، مهانپذیرها، رستوران ها و سایر اماكن نیز گفت: جلسه ای را با معاون هنری وزیر ارشاد و دبیر شورای فرهنگی عمومی كشور در این زمینه برگزار كردیم كه دبیر شورای فرهنگی با صراحت اعلام كرد كه این موضوع هیچ ربطی به این شورا ندارد و مجوز برگزاری این واحدهای موسیقی تنها برعهده وزارت ارشاد است و بخشنامه ای در این راستا در هفته آینده به كل كشور ابلاغ خواهد شد.
رحمانی موحد همچنین درباره راهاندازی تاكسی گردشگری نیز بیان كرد: مكاتباتی با صندوق امید داشته ایم و تاكسی گردشگری را به صورت پایلوت در كرمان اجرایی خواهیم كرد ضمن آنكه باید به افراد مورد نظر برای انجام این كار نیز آموزش های لازم داده شود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی كشور در بخش دیگر سخنان خود افزود: وزارت بهداشت، وضعیت حاد و خاصی برای استان كرمان پیش بینی نكرده است.
رحمانی موحد افزود: دستگاه های متولی بهداشت هم اكنون وضعیت حاد و خاصی برای استان كرمان پیش بینی نكرده اند بنابراین این وضعیت باید به حالت عادی برگردد.
وی با بیان اینكه كرمان استانی پر استعداد در زمینه جذب گردشگران است، اظهار كرد: در دو سال گذشته درباره بازگشت چهره واقعی و ارتقاء كرمان به عنوان یك مقصد گردشگری در دنیا طرح های مختلفی را مطرح كردیم اما همچنان جای سئوال است كه چرا قفل گردشگری این استان به صورت ریشهای باز نشده است.
وی ادامه داد: این مشكل تنها مربوط به استان كرمان نیست و سایر استان ها نیز به گونه ای دیگر با چنین مشكلاتی روبرو هستند.
وی با بیان اینكه كرمان دارای ظرفیت های بالفعل و بالقوه خوبی است كه باید در راستای شكوفایی آن تلاش و همت مشتركی در استان بوجود آید، تصریح كرد: جای سئوال است كه چرا با شیوع یك بیماری در استان باید شاهد تاثیرات بر امور جاری و حتی رفت و آمدها باشیم.
رحمانی موحد با اشاره به اینكه دستگاه های متولی بهداشت هم اكنون وضعیت حاد و خاصی برای استان كرمان پیش بینی نكرده اند تاكید كرد: این وضعیت باید به حالت عادی برگردد و باید جو و حالت ایجاد شده برای استان كرمان در زمینه عدم حضور گردشگر در پی شیوع آنفلوانزا را خنثی كرد.
وی افزود: در این رابطه نقش صدا و سیمای این استان بسیار تاثیر گذار است به صورتی كه گزارشات تصویری و خبری از وضعیت بهبود یافته استان تهیه و به عموم مردم ایران اعلام شود.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان هم در این دیدار گفت: به یمن حضور معاون گردشگری كشور، چند اتفاق خوب در شهرستان سیرجان و بردسیر به وقوع پیوست كه در رونق صنعت گردشگری استان بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
محمود وفایی با اشاره به كلنگ زنی بزرگترین مجموعه تفریحی و گردشگری سیرجان، اظهار كرد: پیشنهاد راه اندازی موزه بزرگ سیرجان در این مجموعه بزرگ گردشگری داده شده كه امیدواریم به زودی اجرایی شود.
وی با بیان اینكه بیش از هفت هزار اثر تاریخی در استان كرمان شناسایی شده است، افزود: از این تعداد تنها 700 اثر ثبت ملی شده اند و سه اثر مانند باغ شاهزاده ماهان، ارگ بم و روستای تاریخی دست كند میمند به ثبت جهانی رسیده اند كه در این زمینه در ردیف های نخست كشوری قرار داریم.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح كرد: در سال آینده نیز كویر لوت و قنوات استان به ثبت جهانی خواهند رسید و استان كرمان با پنج اثر جهانی در رتبه نخست كشور و همچنین در سطح بین المللی جایگاه ارزشمندی را كسب خواهد كرد.
وی با بیان اینكه استان كرمان، ایران كوچك است، ادامه داد: علی رغم همه ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در استان كرمان، متاسفانه هنوز نتوانستیم به جایگاه حقیقی استان كرمان دست پیدا كنیم و مصمم هستیم تا كرمان را به جایگاه واقعی و اصلی خود در بحث جذب گردشگر برسانیم.
وفایی با اشاره به اینكه صنعت گردشگری كشور در هشت سال گذشته متحمل ضربات سنگینی شده است، تصریح كرد: خوشبختانه دولت تدبیر و امید، صنعت گردشگری ایران را بار دیگر به مسیر اصلی خود بازگرداند.
وی گفت: افق روشن و خوبی برای صنعت گردشگری استان كرمان پیش بینی می كنیم و معتقدم این صنعت در حال نزدیك شدن به منزلگاه خوب خود است.
مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به ایجاد فضای خوب گردشگری در استان كرمان با اقدامات استاندار كرمان اظهار كرد: باید بپذیریم كه با مدیریت خوب علیرضا رزم حسینی فضای مودت آمیزی در استان كرمان بوجود آمده بطوریكه در دو سال اخیر شاهد اتفاقات خوبی در حوزه میراث فرهنگی در این استان بوده ایم.
وی تاكید كرد: استاندار كرمان وقت قابل توجهی را صرف حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان كرمان كرده است.
عملیات ساخت بزرگترین مجموعه گردشگری سیرجان با حضور معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور و استاندار كرمان روز گذشته چهارشنبه دوم دی آغاز شد.
استان كرمان با 23 شهرستان بیش از هفت هزار اثر تاریخی دارد كه از این تعداد 700 اثر ثبت ملی و سه اثر ارگ تاریخی بم، باغ شاهزاده ماهان و روستای صخره ای میمند ثبت جهانی هستند.
این استان دارای محوطه های متعدد تاریخی و باستانی و محورهای گردشگری است.
7437/3029
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی:
كرمان مقصد گردشگری تورهای بین المللی قرار گیرد
۳ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۲۵
کد خبر:
81892344
كرمان - ایرنا - معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی كشور گفت: كرمان باید به عنوان مقصد گردشگری در تورهای بین المللی قرار گیرد.