۵ دی ۱۳۹۴، ۹:۲۹
کد خبر: 81894249
T T
۰ نفر
برای پیروزی باید بارها شكست خورد

تهران - ایرنا - دانشمند مسلمان برگزیده اولین دوره جایزه مصطفی (ص) تاكید كرد: همیشه به دانشجویان و همكارانم توصیه می كنم كه باید آنقدر شكست بخورند تا راهی برای رسیدن به موفقیت پیدا كنند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، پروفسور 'عمر یاغی' شامگاه جمعه به عنوان برگزیده طرح برتر علمی در بخش علوم و فناوری نانو اولین دوره جایزه مصطفی (ص) در محل تالار وحدت معرفی و تجلیل شد.
وی كسب نشان جایزه مصطفی (ص) را افتخار بزرگی برای خود دانست و گفت: من در اردن، رشته شیمی را انتخاب كردم و در 10 سالگی با ساختار مولكول آشنا شدم و كارم را به طور جدی در این حوزه آغاز كردم.
یاغی همچنین از دست اندركاران و برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) برای اعطای این نشان عالی و همچنین انتخاب او به عنوان دانشمند برگزیده در نخستین دوره برگزاری آن تشكر كرد.
اولین دوره جایزه مصطفی (ص) دو برنده داشت كه جایزه بخش علوم و فناوری زیستی و پزشكی نیز به پروفسور 'جكی ای - رو یینگ' از كشور سنگاپور تعلق گرفت.
جایزه دو دانشمند برگزیده اولین دوره جایزه مصطفی (ص) با حضور 'عبدالسلام المجالی' رئیس آكادمی علوم جهان اسلام، 'سورنا ستاری' معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) و 'علیرضا مرندی' رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران به آنان اعطا شد.
در این مراسم همچنین 'علیرضا صالحی' رئیس سازمان انرژی اتمی، اعضای فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و حدود 60 دانشمند مسلمان از 28 كشور حضور داشتند.
جایزه مصطفی (ص)، جایزه عالی علم و فناوری است كه هر دو سال یك بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اعطا می شود.
این جایزه به احترام نام پیامبر اعظم اسلام (ص) و به دلیل تاكید بسیار آن حضرت به علم آموزی، به نام یكی از القاب ایشان 'مصطفی' به معنای برگزیده نام گذاری شده است.
اعطای این جایزه با هدف ترویج و تشویق علم آموزی و پژوهش در كشورهای عضو سازمان همكاری های اسلامی (OIC) صورت می گیرد.
جایزه مصطفی (ص) پیشگام توسعه روابط نهادهای علمی و فناوری در كشورهای عضو OIC است و با تقویت ارتباط میان دانشمندان و پژوهشگران به تعالی علمی این كشورها كمك خواهد كرد.
برگزیدگان جایزه مصطفی، مبلغ نیم میلیون دلار جایزه ویژه دریافت می كنند كه مبلغ آن از محل موقوفات جایزه تأمین می شود.
شورای سیاستگذاری جایزه، متشكل از استادان دانشگاه ها و مراكز علمی بزرگ ایران و 57 كشور عضو سازمان همكاری های اسلامی، بر روند اعطای این جایزه نظارت داشته است.
این جایزه به طرح هایی تعلق می گیرد كه زمینه ساز بهبود زندگی بشر بوده و در آن ها محققان دست به نوآوری های مشهود در مرزهای دانش و فناوری زده یا روش های علمی جدیدی ارائه كرده باشند.

زندگی نامه و سوابق تحقیقاتی عمر یاغی :
پروفسور عمر یاغی اردنی به خاطر سهم بی نظیر این دانشمند مسلمان در طراحی و تولید طبقاتی از تركیبات با عنوان قالب های فلزی و ارگانیك، قالب های زیولایت ایمادو زالایت (ZIF) و قالب های ارگانیك كووالانسی برای دریافت جایزه مصطفی (ص) در بخش علوم و فناوری نانو واجد شرایط شناخته شد.
پروفسور یاغی توانست برای اولین بار موادی بسازد كه از تركیب دو واحد ارگانیك و غیرارگانیك باشد كه با پیوند سخت در قالب مواد بلوری محكم با نام قالب های غیر متخلخل ساخته شوند.
این مواد دوگانه در مخازن گاز (هیدروژن، متان و دی اكسید كربن)، جدا سازی هیدروكربن، كاتالیز و اخیرا در الكترونیك كاربرد دارد.
ساخت مواد از طریق طراحی یكی از اهداف دیرینه علم شیمی است كه همواره با چالش روبرو بوده است زیرا ایجاد واحدهای ارتباطی در ابعاد گسترده به مواد بی شكل منجر می شود كه طرح پذیر نیستند اما اختراع یاغی این رویا را به واقعیت تبدیل كرد و نوعی شیمی را ابداع كرده كه منجر به تولید گسترده ترین نوع مواد تاكنون شده است.
توانایی شكل دهی به این مواد به دلخواه بر اهمیت آن افزوده و كاربردهای گسترده ای را ایجاد كرده است كه تاكنون در بیش از یك هزار آزمایشگاه دانشگاهی و صنعتی به اجرا در آمده است.
پروفسور عمر یاغی دانشمند آمریكایی – اردنی است كه در سال 1966 در امان اردن متولد شد.
او مدرك لیسانس خود را در رشته شیمی از دانشگاه نیویورك در سال 1985 دریافت كرد و مدرك دكتری را از دانشگاه ایلینویز در سال 1990 دریافت كرد و سپس برای تحصیل در مقطع فوق دكتری وارد دانشگاه هاروارد شد.
یاغی از سال 1992 به مدت 5 سال در دانشگاه آریزونا و از سال 1998 به مدت هفت سال در دانشگاه میشیگان و از سال 2006 تا 2011 در دانشگاه یو سی ال ای در مقام استادی مشغول به فعالیت بود و در حال حاضر استاد رشته شیمی در دانشگاه بركلی است.
وی تاكنون جوایز بیشماری به دلیل تلاش های گسترده در طراحی مواد كسب كرده كه از آن جمله می توان جایزه مدال ساكونی از جامعه شیمی ایتالیا، جایزه پژوهش و تولید برنامه هیدروژن در سال 2007، جایزه ACS در زمینه جایزه شیمی مواد و كسب جایزه بین المللی شاه فیصل در سال 2015 به طور مشترك با پروفسور مایكل گراتزل از سوییس اشاره كرد.
او دارای كرسی استادی بیش از 10 دانشگاه در كشورهای چین، كره جنوبی، ویتنام، عربستان سعودی و امارات عربی است.
علمی**1055**1440
۰ نفر