۷ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۳۰
کد خبر: 81897864
T T
۰ نفر
سه افسر پليس اندونزي در درگيري با جدايي طلبان پاپوا كشته شدند

كوالالامپور – ايرنا – افراد مسلح جدايي طلب با يورش به يك پست پليس اندونزي در استان پاپوآ سه افسر را به ضرب گلوله كشته و سلاح و مهمات آن ها به سرقت بردند.

به گزارش ايرنا، 'بدرالدين هائيتي' رئيس پليس ملي اندونزي روز دوشنبه با تاييد اين خبر، گفت: اين حمله روز گذشته در منطقه 'پونكاك' پاپوآ اتفاق افتاد.
جدايي طلبان پاپوا از سال 1961 خواستار استقلال از اندونزي هستند.
براساس گزارش رئيس پليس اندونزي، سه افسر پليس در اين ايستگاه كشته و يك نفر ديگر زخمي شدند.
چند مهاجم مسلح جدايي طلب پس از شكست حمله به زرادخانه ستاد فرماندهي، برخي از مهمات اين ايستگاه را سرقت كردند.
به نوشته تارنماي 'جاكارتا گلوب'، مهاجمان پس از ورود ده ها نظامي براي مقابله با آنها متواري شدند.
اين حمله پيش از سفرروز سه شنبه 'جوكو ويدودو' رئيس جمهور اندونزي به استان پاپوآ انجام شد.
گروهي از حاميان جدايي طلبان پاپوا اندونزي نيز ماه گذشته در جاكارتا پايتخت اين كشور تظاهرات كردند كه پليس بيش از 100 نفر از آنها را بازداشت كرد.
استان پاپوآ به عنوان پهناورترين استان اندونزي در بخش غربي جزيره گينه نو بزرگترين جزيره جهان پس از استراليا قرار دارد.
بخش شرقي جزيره كه زماني مستعمره مشترك آلمان و انگليس و پس از آن منطقه تحت الحمايه استراليا بود، در سال 1975 ميلادي تحت عنوان پاپوا گينه نو استقلال خود را به دست آورد.
جدايي طلبان پاپوآ از سال 1961 خواستار استقلال از اندونزي هستند. پس از استقلال اندونزي دولت هلند همچنان گينه نو غربي را به عنوان مستعمره خود حفظ كرد، اما سرانجام تحت فشار اندونزي و با حمايت آمريكا در سال 1962 از اين مستعمره خارج شد.
دولت هلند قبل از خروج از گينه تدابيري را براي استقلال نهايي گينه غربي شامل تشكيل شوراي گينه نو، اتخاذ كرد كه در انتظار كسب استقلال، پرچم خاصي را هم براي كشور مورد نظر خود - پاپوا غربي - طراحي كرده بود.
دولت اندونزي در سال 1963 توانست توافق سازمان ملل را براي تفويض مسئوليت نظارت بر روند نظرخواهي از مردم پاپوا در مورد آينده سرزمين خود به دست آورد و شوراي تصميم گيري پاپوا را تاسيس كرد.
اين شورا در سال 1969 تمايل مردم پاپوا را براي الحاق به اندونزي اعلام كرد و خواستار تشكيل كشور مستقلي نشد.
استان پاپوا سه دهه بعد شاهد مقاومت مسلحانه گروه هاي استقلال طلب، مقابله نيروهاي ارتش اندونزي با آنان و كشته شدن هزاران نفر بود.
دولت اندونزي در سال هاي گذشته با اتخاذ تدابيري تلاش دارد به شورش جدايي طلبان پاپوا پايان دهد، اما عمليات مسلحانه جدايي طلبان همچنان ادامه دارد. اندونزي در سال 2001 به پاپوا خودمختاري داد و 'جوكو ويدودو' رئيس جمهور اندونزي اخيرا از تدابير امنيتي منطقه كاسته و يكي از فعالان استقلال طلب پاپوا را پس از بيش از يك دهه از زندان آزاد كرد.
آساق**1611