به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حسن حدادپور در آئینی كه برای معارفه وی به عنوان رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در محل پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، افزود: بحث پایگاه فضایی به عنوان اولویت فضایی كشور مطرح و این پژوهشگاه آن را دنبال خواهد كرد، برای پرتاب و بهره برداری از ماهواره نیاز به پایگاه فضایی داریم و باید ایستگاه های فضایی را در كشور به تعداد مناسب توسعه دهیم و بهره برداری مناسب را از آنها انجام دهیم.
وی بیان كرد: از سال 82 تا 89 سازمان فضایی ذیل وزارت مخابرات و از سال 89 تا 93 مجموعه سازمان فضایی ذیل ریاست جمهوری قرار داشت و امروز سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ذیل وزارت ارتباطات فعالیت می كنند.
حدادپور بیان كرد: ماموریت این پژوهشگاه و مجموعه های فضایی دنیا، توسعه فناوری بومی مورد نیاز برای استفاده صلح آمیز فضایی و بهبود زندگی بشر است.
وی گفت: در سند 10 ساله فضایی كشور تا سال 1404 رسیدن به جایگاه برتر در منطقه و دستاوردهای هوایی و فضایی دیده شده است.
حدادپور افزود: طراحی، ساخت و پرتاب و بهره برداری از ماهواره های سنجشی از جمله برنامه هایی است كه در سند چشم انداز فضایی دیده شده است.
وی یادآور شد: در سند چشم انداز 1404 این طور دیده شده است كه اولین ماهواره ایران در مدار ژئو قرار گرفته تا در عرصه مخابراتی مورد استفاده قرار گیرد، توسعه زیرساخت ها و طراحی ساخت ماهواره سنجش از دور از برنامه هایی است كه در پژوهشگاه فضایی با كمك پژوهشكده های استانی برای رسیدن به این امر دنبال خواهد شد.
رییس پژوهشگاه فضایی ادامه داد: در نقشه راه ترسیم شده در سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی مقرر شده است كه ماهواره «ناهید یك» در سال 95 در مدار زمین قرار گیرد. سال آینده ماهواره «ناهید یك» به عنوان اولین محصول ماهواره ای از سوی پژوهشگاه فضایی ایران تحویل داده خواهد شد.
حدادپور در خصوص همكاری های فضایی در دوران پساتحریم نیز افزود: به همكاری های خارجی در دوران پساتحریم در حوزه فضایی زیاد خوشبین نیستم زیرا تجربه 30 سال گذشته این امر را نشان می دهد، اگر توانمندی هایمان را در حوزه داخل جمع كنیم بیشتر موفق خواهیم بود.
** تجهیز و راه اندازی فاز دو آزمایشگاه سیستمی
وی افزود: توسعه سامانه تعیین مدار در ماموریت های فضایی، تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه پروازی و تجهیز و راه اندازی فاز دو آزمایشگاه سیستمی از اولویت های پژوهشگاه فضایی ایران است.
به گفته حدادپور، بازنگری نقشه راه پژوهشگاه نیز از اولویت های آن است و براساس شرایط پساتحریم، نقشه راه پژوهشگاه با اصلاح جزئی بازنگری خواهد شد، این نقشه به صورت سالانه مورد بازنگری قرار می گیرد.
وی یادآور شد: سعی داریم در پژوهشگاه در پایان برنامه ششم ماهواره عملیاتی سنجشی بومی را بهره برداری كنیم و ماهواره مخابراتی با همكاری بین المللی در مدار زمین قرار دهیم.
در آئین معارفه رئیس جدید پژوهشگاه، حسن حدادپور از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان رئیس پژوهشگاه فضایی ایران معرفی شد و از حسن كریمی مزرعه شاهی كه چهار سال ریاست این مركز را به عهده داشت، تقدیر شد.
كریمی مزرعه شاهی نیز در این آئین گفت: انتشار 120 مقاله ISI از جمله كارهایی است كه برای تثبیت فعالیت های فضایی كشور از سوی این پژوهشگاه در چهار سال گذشته انجام شده است.
وی افزود: در مدت زمان چهار سال خدمت اینجانب در پژوهشگاه فضایی 120 مقاله ISI ، 21 مقاله در نشریه خارجی و 61 مقاله در نشریه داخلی به چاپ رسید و همچنین 192 همایش بین المللی و 230 همایش داخلی برگزار شد.
وی افزود: همچنین تعداد 9 عنوان كتاب در حوزه فضایی منتشر شده است.
كریمی افزود: كارهای بسیار خوبی در حوزه فضایی كشور انجام شده اما اینكه این فعالیت ها كاربردی شود و از جمله استفاده در پایش محصولات كشاورزی، سیل، زلزله، حمل و نقل، آلودگی هوا مورد استفاده قرار گیرد، نیازمند حمایت های داخلی و كمك های بین المللی است.
رئیس پیشین پژوهشگاه فضایی ایران اظهار كرد: پرتاب دو موجود زنده به فضا و انجام پروژه های نرم افزاری در حوزه طراحی از جمله كارهایی است كه توسط پژوهشكده سامانه های فضانوردی انجام شده است.
وی یادآور شد: انجام فعالیت هایی در حوزه انرژی و باتری توسط پژوهشكده مكانیك شیراز و نیز انجام فعالیت هایی درخصوص ساندویچ پنل ها توسط پژوهشكده مواد و انرژی اصفهان از جمله كارهایی است كه در حوزه فضایی كشور انجام شده است.
كریمی ادامه داد: تشكیل فاز نخست آزمایشگاه و مركز یكپارچه سازی پژوهشگاه فضایی از سوی پژوهشگاه فضایی به عنوان مرجعی كه تمام دانشگاه ها بتوانند از آن در حوزه فضایی استفاده كنند در پژوهشگاه انجام شد و در این یكپارچه سازی، 9 آزمایشگاه و یك كارگاه فعال است.
رئیس پیشین پژوهشگاه فضایی ایران یادآور شد: طراحی و ساخت ریز ماهواره ناهید نیز از سوی پژوهشگاه فضایی ایران انجام شد و قرار بر این بود كه تا پایان سال 94 این پروژه به پایان برسد.
علمی**9340**3061**2017
طراحی و اجرای فاز اول پایگاه پرتاب چابهار تا 1404، اولویت پژوهشگاه فضایی
۹ دی ۱۳۹۴، ۱۷:۱۷
کد خبر:
81900333
تهران- ایرنا- رئیس جدید پژوهشگاه فضایی ایران گفت: طراحی و اجرای فاز اول پایگاه پرتاب چابهار تا 1404 به عنوان یكی از برنامه ها و اولویت های فضایی كشور است كه از سوی پژوهشگاه فضایی دنبال می شود.