دكتر جعفرصادق تبريزي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه فصل سرما زمان آغاز شيوع بيماري آنفلوانزاست، افزود: امسال نيز همچون سال هاي گذشته با آغاز فصل سرما بيماري آنفلوانزاي فصلي در جامعه شيوع پيدا كرده است.
وي با تاكيد براينكه نوع ويروس آنفلوانزا با سال هاي گذشته يكي است، ادامه داد: هيچ اتفاق غيرمعمولي رخ نداده و بيماري همچون سال هاي گذشته در استان گزارش شده و تنها تفاوت آن با سال گذشته شيوع زودهنگام آن از آذر ماه بوده است.
دكتر تبريزي با اشاره به اينكه اين بيماري در گروه هاي سني بالاي 60 سال و كودكان و افرادي كه بيماري زمينه اي دارند فراگيرتر است، گفت: امسال نيز همچون سال هاي گذشته افراد در معرض خطر بيشتر دچار بيماري شده اند و تفاوتي در گروه هاي سني مبتلا نسبت به گذشته ديده نمي شود.
وي اظهار كرد: به افرادي كه دچار نارسايي هاي قلبي، كليوي و بيماري ريوي هستند و همچنين كودكان و سالمندان و كساني كه سيستم ايمني ضعيفي برخودار هستند، توصيه مي شود در ماه هاي شهريور و مهر هر سال اقدام به تزريق واكسن آنفلوانزا كنند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تبريز افزود: آموزش هاي لازم در مورد آنفلوانزا در تمامي مراكز درماني و بهداشتي، بخش هاي دولتي و خصوصي، مدارس و دانشگاه هاي آذربايجان شرقي ارائه شده است.
وي اظهاركرد: در حوزه درمان نيز آمادگي كامل براي مقابله و درمان اين بيماري وجود دارد و بيمارستان هاي مرجع مشخص و با آزمايشگاه هاي استان هماهنگي هاي لازم انجام شده است.
دكتر تبريزي گفت: همچنين دراين خصوص دارو به مقداركافي و حتي بيش از نياز خريداري و در تمامي بيمارستان ها و داروخانه هاي استان توزيع شده است.
وي بر ضرورت شستن دست ها با آب و صابون بطور مكرر تاكيد كرد و گفت: شهروندان در ديد و بازديدهاي خود از دست دادن و روبوسي خودداري كنند.
رئيس مركز بهداشت آذربايجان شرقي با بيان اينكه احتمال همه گيري در مدارس، دانشگاه ها و پادگان ها بالاست، افزود: رعايت نكات بهداشتي و حفظ فاصله يك متري بين فرد بيمار و سالم بسيار ضروري است.
وي تاكيد كرد: در صورت ابتلا به بيماري آنفلوانزا ضروري است غذا، بشقاب و وسايل شخصي فرد بيمار از ديگر افراد جداسازي شود.
دكتر تبريزي علايم ابتلا به بيماري آنفلوانزا را علايمي همچون سرماخوردگي عنوان كرد و گفت: درد عمومي بدن، سردرد همراه با تهوع، استفراغ، اسهال به ويژه در كودكان و تب بالاي 38 درجه از جمله علايم هشدار دهنده اين بيماري است.
وي تاكيد كرد: فردي كه دچار بيماري آنفلوانزا شده است اگر پس از گذشت دوهفته از مراجعه به پزشك علايم بيماري بهبود نيافت و بيماري پيشرونده باشد، ضروري است به مراكز درماني مراجعه كند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تبريز در خصوص بستري بيماران مبتلا به آنفلوانزا در بيمارستان ها افزود: اين بيماران در بخش عفوني بيمارستان هاي امام رضا (ع) و سينا تبريز در اتاقي جدا از ساير بيماران بستري مي شوند و در صورت نياز به دستگاه هاي حمايتي و تنفسي به بخش آي سي يو منتقل مي شوند.
6120/518
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تبريز خبر داد:
كاهش آمار ابتلا به بيماري آنفلوانزا در آذربايجان شرقي
۱۰ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۴۷
کد خبر:
81901048
تبريز- ايرنا- معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تبريز و رئيس مركز بهداشت آذربايجان شرقي اعلام كرد: آمار مبتلايان به بيماري آنفلوانزا و فوتي هاي ناشي از آن در استان امسال نسبت به سال گذشته كاهش يافته است.