به گزارش ایرنا، برنامه های فضایی چین در دو دهه گذشته با پیشرفت های علمی و فنی همراه بود و این كشور تلاش دارد رویای دیرینه خود كه همانا تسلط بر فن آوری فضایی است، تحقق بخشید.
داده های شركت علوم و فنون هوا و فضای چین نشان می دهد كه این كشور در سال 2015 میلادی 19 راكت حامل پرتاب كرده است.
بیشتر این راكت ها از نوع لانگ مارچ (راهپیمایی طویل) است كه در انواع مختلف و برای حمل ماهواره هایی با وزن ها و وظایف متنوع پرتاب می شود.
آمارها نشان می دهد كه چین برای انجام ماموریت های فضایی خود از جمله پرتاب سفینه های بدون سرنشین از راكت های حامل «لانگ مارچ» تاكنون 222 بار استفاده كرده است.
در سال 2015 میلادی این كشور توانست در كنار پرتاب 19 راكت حامل 43 ماهواره نیز پرتاب كند كه آخرین آن از مدل «گایو فن» برای ارسال تصاویر با كیفیت و وضوح بالا بود.
در مجموع در سال 2015 میلادی در سراسر دنیا 86 پرتاب فضایی از جمله 29 پرتاب در روسیه و 17 پرتاب در آمریكا صورت گرفت و دو پرتاب نیز به دلیل مشكلات فنی و حوادثی كه رخ داد ناموفق بود.
یكی از پیشرفته ترین اقدامات چین در این سال استفاده از راكت حامل «لانگ مارچ ـ 6» بود كه قابلیت های بالایی دارد.
این راكت شهریور ماه امسال در حالی كه 20 ماهواره كوچك را به فضا می برد پرتاب شد كه انجام این ماموریت با این تعداد ماهواره خود یك ركورد در پیشرفت های فضایی دنیا محسوب می شود.
تصاویری كه در آن زمان منتشر شد، نشان می داد این راكت حامل از مركز ماهواره ای «تای یوان» در استان «شانسی» در شمال چین پرتاب شده است.
در همان زمان چین یك اقدام فضایی دیگر انجام داد كه پرتاب راكت حامل «لانگ مارچ ـ 11» با چهار ماهواره از پایگاه «جیو چوان» در استان «گانسو» واقع در شمال غرب این كشور بود.
چین آزمایش های زمینی راكت های بزرگ حامل «لانگ مارچ ـ 5» و «لانگ مارچ ـ 7» را نیز به پایان رسانده است كه پرتاب های آنها از مركز ماهواره ای «های نن» در جنوب چین برای سال 2016 میلادی برنامه ریزی شده است.
راكت حامل «لانگ مارچ آ ـ 3» چین كه راكت طلایی نامیده می شود یكی از موفق ترین دستاوردهای فضایی چین به حساب می آید كه در سال 2015 توسط آن 10 ماهواره در مدار زمین قرار گرفت.
خدمات موقعیت سنجی موسوم به «بایدو» در چین هم در حال گسترش است و در ارتباط با برنامه راه ابریشم تا سال 2025 میلادی 35 ماهواره موقعیت سنجی بایدو برای چین فعال خواهد بود.
این سامانه كه یك سیستم جهت یاب و موقعیت سنجی است از سال 1994 میلادی پس از سامانه «جی پی اس» آمریكا فعالیت خود را آغاز كرد.
این كشور در عین حال در سال 2015 میلادی پنج ماهواره مخابراتی رابرای انتقال فركانس ها و داده های تلویزیون و رادیو و دریافت اطلاعات مخابراتی برای كاربران داخلی و مشتركان خارجی خود در مدار زمین قرار داد.
آساق*231*1597
پكن - ایرنا - اطلاعات مربوط به برنامه های فضایی چین نشان می دهد كه این كشور سال 2015 میلادی را كه پایان دوازدهمین برنامه پنجساله این كشور بود با موفقیت هایی در این عرصه به پایان رسانده است.