۱۰ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۱۲
کد خبر: 81901291
T T
۰ نفر
شورای شهر سنندج حكم شهردار چهل و پنجم را به نام چه كسی می زند

سنندج- ایرنا- مردم سنندج منتظر معرفی و امضای حكم چهل و پنجمین شهردار شهرشان هستند تا سكان اداره شهر را در دست بگیرد، شهرداری كه هنوز انتخاب نشده اما سیل انتظارات و توقعات از وی روز به روز افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا اعضای شورای اسلامی شهر سنندج اردوان نوسودی، فرزین رحیمی، حشمت الله صیدی و منوچهر فخری را پس از رای گیری از میان حدود 15 گزینه پیشنهادی برای ارائه برنامه های خود در صحن شورا انتخاب كردند كه غیر از نوسودی سه گزینه دیگر برنامه های خود را ارائه دادند.
اعضای شورای اسلامی شهر سنندج پس از استیضاح و بركناری كامیاب شادمان در 24 آذر امسال و انتخاب لقمان حیدری به عنوان سرپرست شهرداری، از ششم دی با دعوت از گزینه های پیشنهادی پست شهرداری، تلاش خود را برای انتخاب شهردار جدید آغاز كردند.
ششم دی در اولین روز بررسی برنامه های گزینه های شهرداری، اعضای شورا میزبان فرزین رحیمی بودند و در روز هفتم دی نیز به برنامه های منوچهر فخری گوش سپردند و 9 دی ماه نیز نوبت به حشمت الله صیدی رسید.
اردوان نوسودی دیگر گزینه پیشنهادی شهرداری سنندج كه اكنون فرماندار پیرانشهر است به دلیل مشغله های كاری نتوانست در جلسه ارائه برنامه های خود شركت كند اما به گفته رئیس شورای اسلامی شهر سنندج نوسودی اعلام كرده با توجه به اینكه قبلا معاون عمرانی استاندار كردستان و شهردار سنندج بوده ام، سابقه، دیدگاه و نظراتم مشخصه و اگر از سوی اعضای شورا انتخاب شوم حاضرم به شهرم كمك كنم.
اردوان نوسودی از نیروهای بومی استان كردستان و اهل سنندج دارای مدرك كارشناسی ارشد علوم زراعت از تاریخ 14فروردین سال 74 تا 20 بهمن ماه سال 76 به صورت انتصابی شهردار سنندج بود.
او همچنین در تاریخ 20 دی ماه سال 89به عنوان سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار كردستان منصوب شد و بعد از مدتی نیز حكم معاونت او از سوی وزیر كشور صادر گردید و فعالیت او در این سمت تا اسفند سال 91 ادامه داشت.
نوسودی از مهر سال 93 به عنوان فرماندار پیرانشهر در استان آذربایجان غربی منصوب شد و اكنون در این پست خدمت می كند.
فرزین رحیمی دیگر گزینه پیشنهادی شهرداری سنندج ششم دی ماه در صحن علنی شورا حاضر شد و برنامه های خود را ارائه داد.
رحیمی از نیروهای بومی استان كردستان و اهل سنندج 51 سال سن دارد و دارای مدرك كارشناسی عمران و كارشناسی ارشد مدیریت آموزشی است و در كارنامه مدیریتی وی 22سال سابقه كار مدیریتی در سازمان نوسازی مدارس از جمله مدیركلی این سازمان در كردستان، مدیریت پروژه های مختلف در جزیره كیش و سنندج دیده می شود و اكنون نیز مدیر یكی از بخش های شركت پتروشیمی كردستان است.
رحیمی در این جلسه تاكید كرد برای رفع مسایل و مشكلات موجود در بدنه شهرداری باید ساختار شهرداری را اصلاح كنیم و معتقدم اصلاح تدریجی موثر است.
او چالش های شهرداری سنندج را عدم وجود برنامه های راهبردی و عملیاتی، عدم تناسب بین نیروی انسانی شهرداری و ماموریت های آن و ضعف در ساختار تشكیلاتی نیروی انسانی، مشكلات مالی و كاهش شدید درآمدهای شهرداری و همچنین كاهش روز افزون مشروعیت اجتماعی به دلیل كم بودن سلامت اداری و عملكردی ذكر كرد.
او تاكید كرد باید از شكل گیری فساد در سیستم شهرداری از طریق بررسی عوامل شكل گیری فساد جلوگیری كرد.
رحیمی یكی از ضعف های شهرداران سابق سنندج را نداشتن نگاه سیستمی به شهرداری دانست و گفت: شهرداران سابق دچار نوعی روزمرگی شده بودند.
او تاكید كرد با شناخت كامل از مشكلات شهر و شهرداری وارد عرصه شده ام و با توجه به تجارب مدیریتی فراوانی كه دارم و تعهد و دلسوزی به شهرم، می توانم در شهرداری مدیریت كنم.
رحیمی گفت: عشق و علاقه خدمت به شهر و همشهریان را دارم و به نظرم به پختگی لازم در حوزه مدیریت و اجرا رسیده ام و اكنون زمان آن رسیده كه تجارب خود را در خدمت به توسعه سنندج بگذارم.
اعضای شورای اسلامی شهر سنندج در روز هفتم دی نیز میزبان منوچهر فخری دیگر گزینه پیشنهادی شهرداری بودند تا برنامه های خود را ارائه كند.
فخری اهل كرمانشاه دارای مدرك كارشناسی ارشد و دانشجوی دكترای مدیریت(DBA) است او اكنون مدیركل امور شهری و شوراهای استانداری كرمانشاه است و در كارنامه مدیریتی وی مدیركل بازرسی استانداری كردستان، مدیركل اداری مالی استانداری كردستان، مشاور عمرانی استاندار و امور شهرداری های استان كردستان، شهردار كرمانشاه، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های استان كرمانشاه، شهردار جوانرود، شهردار سنقر و شهردار مناطق دو و شش كرمانشاه دیده می شود.
فخری در این نشست گفت: بنا به تقاضای دوستان به عنوان گزینه پیشنهادی شهرداری سنندج به این جلسه آمده ام و افتخار می كنم به عنوان یك كُرد به مردم فهیم و با فرهنگ سنندج خدمت كنم.
او به سوابق مدیریتی خود در شهرداری كرمانشاه و استانداری كردستان اشاره كرد و افزود: تجارب فراوانی در حوزه شهرداری و عمرانی دارم و به دلیل عشق و علاقه به كردستان و سنندج، مایلم این تجربیات را در راستای خدمت به این مردم فهیم بگذارم.
او با بیان اینكه سنندج نخبگان بسیار زیادی دارد كه می توانند شهر را اداره كنند گفت: به دعوت بزرگان شهر برای خدمت به مردم آمده ام و جدا از اینكه به عنوان شهردار انتخاب شوم یا نه، آمادگی دارم تجارب خود را برای توسعه و آبادانی شهر سنندج در اختیار شهردار منتخب شورا قرار دهم.
او شهردار را مجری برنامه های شورا دانست و گفت: این شورا است كه باید به شهردار برنامه دهد و شهردار نیز باید با مشورت اعضای شورا، نخبگان و صاحب نظران و دانشگاهیان این برنامه ها را اجرا كند.
او به برخی از مشكلات فعلی شهر سنندج از جمله به هرج و مرج بصری در سیما و منظر شهری اشاره كرد و گفت: در سیما و منظر شهری شاهد وحدت رویه در نمای بناها نیستیم و این مساله مشكلاتی فراوانی به وجود آورده است.
او از كردستان به عنوان استانی فرهنگی و با اصالت یاد كرد و گفت: در سنندج باید فرهنگسرا و سرای محلات ایجاد شود.
او یكی از مهمترین مشكلات اساسی شهرداری سنندج را مشكلات مالی دانست و افزود: ارتباط بسیار خوبی با مدیران استان دارم و از این طریق می توانم منابع مالی برای شهرداری جذب كنم.
روز نهم دی ماه اعضای شورای شهر سنندج میزبان حشمت الله صیدی دیگر گزینه پیشنهادی شهرداری سنندج بودند تا با دیدگاه و برنامه های او نیز آشنا شوند.
حشمت الله صیدی با 47 سال سن و مدرك كارشناسی مهندسی عمران و كارشناسی ارشد مدیریت اجرایی از نیروهای بومی استان كردستان و اهل سنندج، اكنون مدیركل دفتر فنی استانداری كردستان و دبیر شورای ترافیك استان است.
ناظر پروژه های عمرانی دفتر فنی استانداری و شهرداری های شهرستان قروه، سقز، سرناظر پروژه های عمرانی دفتر فنی استانداری و شهرداری های تابعه استان، معاون مدیركل دفتر فنی استانداری كردستان و نائب رئیس سازمان نظام مهندسی استان كردستان از دیگر سوابق اجرایی صیدی است.
صیدی در نشست ارایه برنامه های خود به سابقه 23 ساله فعالیت خود در استانداری كردستان اشاره كرد و افزود: با توجه به اینكه در حوزه فنی و عمرانی فعالیت كرده ام با مسائل و مشكلات شهر آشنایی كامل دارم و برای رفع این مشكلات با توكل به خدا و همكاری اعضای شورا و تعامل با مسوولان اجرایی استان خود را كاندیدای پست شهرداری سنندج كرده ام.
وی با بیان اینكه دنبال پست، شهرت و انتفاع مالی در پست شهرداری نیستم، گفت: سرمایه اجتماعی و تجارب و سوابق كاری خود را برای خدمت به همشهریانم می گذارم و از مسوولان اجرایی استان نیز قول همكاری گرفته ام.
او در این جلسه 15 صفحه برنامه كاری و رزومه شخصی خود را در اختیار اعضا جلسه قرار داد و اظهار كرد: برای رفع تمام مسائل و مشكلات شهر سنندج برنامه دارم و براساس تجارب و آشنایی نزدیك به مشكلات، برنامه هایم را تدوین كرده ام.
او مبارزه با فساد در شهرداری را یكی از مهمترین برنامه های خود دانست و گفت: برای این كار آماده ام و هزینه هم می دهم.
صیدی خودداری از تعریف هر گونه پروژه ای تا قبل از تامین اعتبار را از دیگر برنامه های خود دانست و افزود: تا اعتبار كافی در دست نباشد هیچ پروژه ای را اجرا نخواهم كرد.
صیدی خود را اهل تعامل، گفت و گو، استفاده از خرد جمعی و مشورت گرفتن از افراد صاحب نظر معرفی كرد و گفت: بنا دارم در شهرداری اتاق فكر كاربردی تشكیل دهم و از افراد صاحب نظر در تمام بخش های مربوط به مدیریت شهری استفاده كنم.
با اتمام ارائه برنامه گزینه های پیشنهادی شهرداری سنندج اكنون زمان انتخاب شهردار از سوی اعضای شورا فرا رسیده و قرار است شنبه 12دی ماه شهردار جدید انتخاب شود.
اعضای دور چهارم شورای اسلامی شهر سنندج برای انتخاب شهردار چهل و پنجم ابتكاری به خرج دادند و پس از رای گیری از میان 15گزینه پیشنهادی، چهار نفر را به صورت گزینه نهایی جهت ارائه برنامه به صحن شورا دعوت كردند كه كاری مبتكرانه و جدید است و این موضوع مورد استقبال طیف های مختلفی قرار گرفته است.
دیگر ابتكار اعضای شورا در روند انتخاب شهردار، برگزاری آن به صورت علنی و با حضور خبرنگاران در راستای شفاف سازی است و همچنین در این سه جلسه از معتمدان و متخصصان شهر سنندج نیز دعوت شد.
عبدالمومن مردوخ، علی اشرف زانیار، فریدون پور رضایی، شاهو كشاورزی، مسلم كاظمی، هیوا حسینی، محمد صدیق ثابتی و حامد قادرزاده از جمله افرادی بودند كه در جلسات بررسی برنامه های گزینه های پیشنهادی شهرداری حضور داشتند و به اظهار نظر و طرح پرسش از گزینه های پیشنهادی پرداختند.
اعضای شورای شهر سنندج پس از استماع برنامه های سه گزینه پیشنهادی و باتوجه به شناختی كه از دیدگاه اردوان نوسودی دیگر گزینه پست شهرداری دارند، قرار است پس از بررسی و بحث و تبادل نظر روز شنبه 12دی در جلسه ای علنی با حضور خبرنگاران چهل و پنجمین شهردار سنندج را انتخاب كنند و سكان شهر را به دست یكی از چهار گزینه پیشنهادی دهند.
انتخاب شهردار سنندج در آستانه انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی به یكی از مباحث داغ شهر به خصوص در شبكه های اجتماعی تبدیل شده و همه بی صبرانه منتظر اعلام نام شهردار جدید هستند.
بومی و غیربومی بودن شهردار موضوعی است كه این روزها در فضای مجازی بحث آن داغ شده و بسیاری معتقدند سكان شهر را باید در اختیار مدیری بومی قرار دهند اما برخی از اعضای شورا می گویند دنبال گزینه ای توانمند فارغ از بومی و غیربومی بودن آن هستند.
اما رئیس شورای اسلامی شهر سنندج انتخاب شهردار بومی را یكی از دغدغه های مردم می داند و معتقد است: این دغدغه به جا است اما شاخص های انتخاب شهردار نباید تنها مختص به این مورد شود بلكه توانمندی، سابقه، تجربه و فعالیت اجرایی بیشتر باید مدنظر باشد.
سید غریب سجادی افزود: اعضای شورای اسلامی شهر سنندج به دنبال گزینه ای برای شهرداری هستند كه بتواند مشكلات شهر را برطرف كند و ما از میان گزینه های پیشنهادی بر اساس رای گیری یكی از این افراد كه از توانمندی بیشتری برخوردار است را انتخاب می كنیم.
او با بیان اینكه برای انتخاب شهردار نیاز به هفت رای مثبت از مجموع 13رای اعضای شورا داریم گفت: تنها رئیس شورا مسوول انتخاب شهردار نیست بلكه تصمیمی است جمعی كه همه در آن نقش و تاثیر دارند.
او در ادامه از برخی افراد كه در جامعه شائبه ایجاد می كنند خواست از القای برخی مسائل در مورد انتخاب شهردار دست بردارند و بگذارند روند انتخاب شهردار براساس اصول علمی و بدون هرگونه احساس و هیجانی صورت گیرد.
شهر سنندج مركز استان كردستان اكنون حدود 500 هزار نفر جمعیت دارد و توسط سه منطقه و یك ناحیه شهرداری اداره می شود و چهار ناحیه منفصل شهری نیز زیر مجموعه خدمات رسانی آن است.
** گذری به تاریخ
در سال 1302شمسی مرحوم محمد باقرخان حبیبی (ملقب به سالار مفخم)كه قبلا رئیس شهربانی یا نظمیه كردستان بود به عنوان اولین رئیس بلدیه ایالت كردستان انتخاب و رسما شروع به كار نمود.
آن مرحوم تا سال 1308 شمسی مسئولیت اداره بلدیه استان كردستان را بر عهده داشت.
اما سكان شهرداری سنندج در نزدیكی های انقلاب در اختیار محمد اصولیان بود، او از اول آبان سال 54 تا 30آبان سال 57 شهردار سنندج و بعد از آن محمد توفیق زرینه كفش از اول آذرماه سال 57 به عنوان شهردار سنندج منصوب شد و تا 30 فروردین ماه سال 58 در این سمت باقی ماند.
بعد از این افراد سید نعیم صادقی، مرتضی زرین گل، سیدمجتبی هاشمی، موسی مرادیانی، حاج صادق خلیلی، عبدالكریم احمدنژاد (سرپرست)، سید احسن علوی، اردوان نوسودی و اسماعیل مشیرپناهی (سرپرست) در سمت شهرداری سنندج خدمت كردند.
با آغاز به كار شوراهای اسلامی شهر و روستا از سال 78 و انتخاب شهرداران از سوی اعضای شورا، فردین شاكری به عنوان اولین منتخب اعضای شورای دور اول و به عنوان چهلمین شهردار سنندج شروع به فعالیت كرد.
او 19 اردیبهشت سال 78 به این سمت انتخاب شد و تا سال 80 در این سمت باقی ماند.
اعضای شورای اسلامی سنندج در دومین انتخاب خود سكان شهرداری را به پیمان سنندجی دادند و او را در پنجم تیرماه سال 81 به عنوان شهردار انتخاب كردند. سنندجی شهردار منتخب اعضای دور اول و دوم شورا بود.
فریدون پور رضائی دیگر منتخب اعضای شورای اسلامی شهر سنندج در هفتم مردادماه سال 86 به عنوان چهل و دومین شهردار انتخاب شد و تا آبان ماه سال 89در این سمت باقی ماند.
چهل و سومین شهردار سنندج به انتخاب اعضای شورای اسلامی مهدی حسام شریعتی بود كه در 19 آبان ماه سال 89 به عنوان شهردار چهل و سوم انتخاب شد و تا شهریورماه سال 92 در این سمت ماند.
كامیاب شادمان در 12شهریورماه سال 92كه همزمان با اولین روز كاری اعضای شورای اسلامی دور چهارم بود به عنوان سرپرست شهرداری معرفی شد و در 18مهر سال 92با رای اعضای شورا به عنوان شهردار معرفی شد.
اعضای دور چهارم شورای اسلامی شهر سنندج پس از دو بار استیضاح و طرح سوالاتی از شادمان در نهایت 24آذر امسال( 94) تصمیم به بركناری و عزل او گرفتند و با 9 رای از مجموع 13رای اعضای شورای شهر، شادمان از سمت خود بركنار شد و شامگاه 24 آذر لقمان حیدری شهردار منطقه دو را به عنوان سرپرست معرفی كردند.
اكنون پس از 16روز از بركناری چهل و چهارمین شهردار سنندج اعضای شورای اسلامی پس از بررسی برنامه های گزینه های پیشنهادی قرار است 12دی ماه چهل و پنجمین شهردار سنندج را انتخاب كنند.
1904/3033
گزارش از فرزاد نویدی