۱۰ دی ۱۳۹۴، ۱۸:۲۱
کد خبر: 81901615
T T
۰ نفر
بهای سنگینی كه عربستان بابت اشباع بازار جهانی نفت می‌پردازد

لندن - ایرنا - روزنامه تایمز روز پنجشنبه در گزارشی با اشاره كسری بودجه بی‌سابقه عربستان سعودی نوشت: این بهای سنگینی است كه بابت اشباع كردن بازار جهانی با نفت خام كه سبب كاهش شدید بهای آن شده است، می‌پردازد.

به گزارش ایرنا، تایمز به اشاره اینكه بهای نفت خام دریای برنت به پایین‌تر حد در طی یازده سال گذشته رسیده است، نوشت: كاهش درآمدهای نفتی عربستان سعودی سبب شده است كه كسری بودجه این كشور در سال 2015 میلادی به 98 میلیارد دلار (66 میلیارد پوند) برسد كه معادل 15 درصد از تولید ناخالص داخلی آن است.
این روزنامه نوشت: در سال 2014 میلادی میزان كسری بودجه عربستان سعودی، 38 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است.
تایمز افزود: عربستان سعودی به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدكننده نفت خام جهان، به‌رغم وجود شواهد از عدم تعادل میان عرضه و تقاضا و اشباع بازار و سقوط بهای نفت خام از 125 دلار هر بشكه در سال 2012 میلادی به 37 دلار كنونی، همچنان بر عدم كاهش عرضه تأكید دارد.
این روزنامه افزود: بهای نفت خام دریای برنت در روز چهارشنبه گذشته به دنبال انتشار داده‌ها اقتصادی چین و بروز نگرانی از كاهش رشد اقتصادی این كشور به 36.78 دلار در هر بشكه رسید
تایمز افزود: عربستان سعودی در حال حاضر سهمیه تولیدی اش را رها كرده و مشغول سرازیر كردن نفت خام به بازار است و این مساله سبب شده است كه تولید شیل نفت آمریكا را غیراقتصادی شود.
این روزنامه افزود: بودجه سال مالی 2015 میلادی عربستان سعودی كه اولین بودجه تحت پادشاهی ملك سلمان است، نشان‌دهنده بهای سنگینی است كه این كشور بابت اشباع بازار نفت پرداخت كرده است.
تایمز نوشت: درآمد نفتی عربستان در حال حاضر به 118 میلیارد دلار رسیده است كه نسبت به سال مالی گذشته میلادی، 23 درصد كاهش نشان می‌دهد .
این روزنامه افزود: این در حالی است كه هزینه های نظامی و طرح های امنیتی عربستان به دنبال تجاوز به كشور یمن و همچنین اقداماتش در سوریه، در سال مالی جاری به 5 میلیارد دلار رسیده است.
تایمز افزود: دولت عربستان سعودی برای ایجاد تعادل در هزینه هایش، قرار است در سال مالی 2015 میلادی، این هزینه ها تا 14.5 درصد كاهش دهد .
به نوشته این روزنامه، طرح ریاضتی عربستان سعودی شامل ارایه مالیات ارزش افزوده، افزایش مالیات بر روی نوشابه ها و تنباكو و نیز حذف سوبسید بر روی آب و برق در پنج سال آینده خواهد بود.
تایمز افزود: دولت عربستان سعودی همچنین درصدد اجرای یكسری اصلاحات اقتصادی ازجمله خصوصی‌سازی برخی از بخش‌های اقتصادی است.
این روزنامه نوشت: دولت عربستان اقداماتش را برای كاستن از وابستگی به درآمدهای نفتی شروع كرده و در سال 2015 میلادی قصد دارد كه درآمدهای غیرنفتی‌اش را با 29 درصد افزایش به 45 میلیارد دلار برساند.
تایمز نوشت: پیش‌بینی می‌شود كه كسری بودجه عربستان سعودی در سال آینده میلادی به 87 میلیارد دلار برسد .
به گزارش منابع انگلیسی، كسری بودجه اعلام ‌شده بالاترین رقم در تاریخ عربستان سعودی- بزرگ‌ترین صادركننده نفت در جهان- است.
درآمد تقریبی این كشور 162 میلیارد دلار بوده است كه پائین تر از پیش‌بینی‌ها و درآمد این كشور در سال 2014 بوده است.
این در حالی است كه هزینه‌های جاری عربستان در سالی كه گذشت 260 میلیارد دلار بود است.
پیش از اعلام رسمی وزارت اقتصاد عربستان، صندوق بین‌المللی پول كسری بودجه عربستان در سال 2015 را در حدود 130 میلیارد دلار پیش‌بینی كرده بود.
اروپام**5**1552
http://www.thetimes.co.uk/tto/business/economics/article4651309.ece