۱۰ دی ۱۳۹۴، ۲۰:۴۶
کد خبر: 81901740
T T
۰ نفر
مرمت بزرگترين خانه خشتي جهان 50 درصد پيشرفت دارد

كرمان - ايرنا - مديركل اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان گفت: مرمت بزرگترين خانه خشتي جهان ( خانه حاج آقا علي در رفسنجان ) 50 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.

به گزارش ايرنا محمود وفايي روز پنجشنبه در بازديد از بزرگترين خانه خشتي جهان در رفسنجان افزود: مدتي است كار مرمت خانه خشتي جهان آغاز شده و اميدواريم فاز اول آن در نوروز سال 95 به بهره برداري برسد.
وي تصريح كرد: اين خانه يكي از ارزشهاي تاريخي و فرهنگي استان كرمان است كه مورد توجه استاندار كرمان واقع شده است و در اين راستا به عبارتي احياي اماكن تاريخي علاوه بر حفظ ارزشهاي يك منطقه، اشتغالزايي نيز به دنبال دارد.
وي گفت: با نظارت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگي، مقدمات مرمت خانه حاج آقا علي از اوايل تابستان امسال فراهم و از اوايل پاييز عمليات مرمت آغاز شد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كرمان افزود: اگر در مرمت آثار باستاني سرعت پيشرفت فيزيكي با كيفيت همراه باشد اتفاق خوشايندي است كه اينها در مرمت بزرگترين خانه خشتي جهان با گذشت مدت زمان اندك رخ داده است و شاهد آن هستيم.
وي گفت: مجري طرح با هماهنگي كارشناسان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كار مرمت را با دقت فراوان انجام مي دهد.
وفايي تصريح كرد: فاز اول خانه حاج آقا علي كه شامل مرمت سالن هاي پذيرايي، خانه مرضيه خانم و حياط هاي چهارفصل خانه (فصل بهار، تابستان، پاييز و زمستان) است تا نوروز امسال تكميل مي شود و پذيراي ميهمانان و گردشگران داخلي و خارجي خواهد بود.
وي گفت: هر ريالي كه در مرمت اين خانه خشتي به كار مي رود با دقت و وسواس كار كارشناسان فني ميراث فرهنگي است و ديگر اينكه مرمت اين خانه با سرعت بالايي در حال انجام است اين در حالي است كه مرمت آثار تاريخي معمولا به كندي انجام مي شود.
وي اظهار كرد: خانه حاج آقا علي به عنوان بزرگترين مجموعه پذيرايي و تاريخي ايران خواهد بود.
مجري طرح مرمت خانه حاج آقا علي نيز گفت: 150 ميليارد ريال براي اجراي فاز اول اين خانه در حال هزينه كرد است كه فاز دوم هزينه اش بيشتر از اين است.
فرماندار رفسنجان هم گفت: مرمت اين خانه در حد استانداردهاي يك هتل چهار ستاره است كه با نظارت دقيق ميراث فرهنگي در حال انجام است.
حميد ملانوري افزود: بازسازي و احياي اين اثر تاريخي، در قالب يك مكان اقامتي و پذيرايي خواهد بود كه شامل بخش هاي مختلف فرهنگي، هنري، ورزشي، اقامتگاه و ... است.
وي بيان كرد: اميدواريم كل مرمت اين اثر باستاني در سال آينده به اتمام برسد.
وي گفت: در حال حاضر يكصد نيروي انساني در مرمت اين اثر به كار گرفته شده كه پس از اتمام طرح مرمت نيز بيش از اين تعداد به صورت ثابت و دائمي مشغول به كار مي شوند.
فرماندار رفسجان افزود: اين همان ايجاد اقتصاد مقاومتي است كه مد نظر مقام معظم رهبري نيز مي باشد احياي آثار تاريخي مي تواند در ايجاد اقتصاد مقاومتي و اشتغالزايي مفيد باشند.
وي گفت: اميدورايم با بازسازي و احياي آثار ارزشمند تاريخي در اين شهرستان، رفسنجان قطب گردشگري شود و گردشگران داخلي و خارجي بيشتر از قبل را به خود جذب نمايد.
7433/3028