سیداحمد سیدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینكه ضریب نفوذ بیمه ای كشور 42 درصد و استانی 36 تا 38درصد است، گفت: فرار بیمه این یك معضل شوم است.
وی اظهار كرد: سالانه در این استان در این شاخص چهار تا 6 درصد از میانگین كشوری پایین تر هستیم.
وی افزود: پایین بودن درآمد سرانه خانوار، مشكلات اقتصادی كارفرمایان و كمبود نقدینگی آنان، ضعیف بودن بخش صنعت، مطالبه گر نبودن كارگران در بحث بیمه از كارفرمایان، ضعف فرهنگی و نبود آگاهی و اطلاعات لازم در خصوص مزایای بیمه ای از دلایل این معضل است.
وی گفت: اما علت اصلی بیمه نبودن نیروی كار پایین بودن سطح فرهنگ افراد جویای كار است زیرا كه این امر را از كارفرمایان مطالبه نمی كنند.
وی اظهار كرد: متاسفانه این افراد بیمه را به عنوان هزینه نگاه می كنند و دنبال مطالبات بیمه ای خود نیستند.
وی گفت: برخی از افراد جویای كار در این استان تنها به حقوق پایین بدون بیمه اكتفا می كنند و تنها به دنبال برآورده شدن نیازهای كنونی خود از جمله خوراك، پوشاك و مسكن هستند و به امنیت شغلی، بازنشستگی و از كار افتادگی توجه ای نمی كنند.
وی بر ترویج فرهنگ بیمه ای در جامعه تاكید كرد و افزود: در بحث بیمه اجتماعی باید مطالبه گر باشیم.
وی گفت: همچنین برخی از كارفرمایان و كارگران پرداخت حق بیمه را هزینه می دانند و از بحث حمایتی و آینده نگری غافل هستند.
وی اظهار كرد: این سازمان از كارگاه های فعال زیر 50 نفر نیروی كار بازدید خواهد كرد اما در این استان كارگاه های زیادی داریم كه در حاشیه شهر و روستا مستقر و فعال هستند اما مجوز ندارند.
وی گفت: بازدید از كارگاه های بدون مجوز نیز از حیطه این سازمان خارج است.
وی افزود: كارفرمایان در فعالیت های زیر زمینی حقوق كمی به نیروی كاری می دهند و حتی آنان را بیمه نیز نمی كنند اما به علت كمبود كار، كارگران نیز با همان شرایط كاری مشغول فعالیت خواهد شد.
وی بر ساماندهی و ارائه مجوز از نهاد های مربوط به كارگاه های تولیدی در زمینه های مختلف تاكید كرد و گفت: تمامی كارگاه ها باید مجوز مربوطه را داشته باشند تا بتوانیم از فعالیت نیروی كاری آنان بازدید كنیم.
وی نیروی انسانی را مهم ترین سرمایه دانست و افزود: در این استان برخی از كارگران در شرایط سخت كار می كنند اما بیمه نیستند.
سرپرست تامین اجتماعی خراسان شمالی تعداد بیمه شدگان اصلی و تبعی این استان را 104 هزار و 467 نفر عنوان كرد و افزود: از این تعداد 65 هزار و 274 نفر بیمه شدگان اجباری، 9 هزار و 505 نفر حرف و مشاغل آزاد، 10 هزار و 193 نفر كارگران ساختمانی و مابقی نیز سایر موارد است.
سیدی افزود: 10 هزار و 596 پرونده مستمر بگیر نیز در این استان وجود دارد كه با نفرات اصلی و تبعی مستمربگیران شامل 26 هزار و 185 نفر می شود.
وی تعهد آنی و كوتاه مدت این اداره كل را ماهانه 130 میلیارد ریال عنوان كرد.
وی اظهار كرد: از مجموع این میزان ماهانه 110 میلیارد ریال اعتبار در این استان به تعهد آنی شامل حقوق مستمری، بازنشستگی، از كارافتادگی اختصاص می یابد و مابقی نیز برای تعهدات كوتاه مدت هزینه می شود.
3007/ 6042
سرپرست تامین اجتماعی خراسان شمالی: استان در فرار بیمه ای بیشتر از میانگین كشوری است
۱۲ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۲۰
کد خبر:
81902848
بجنورد- ایرنا- سرپرست تامین اجتماعی خراسان شمالی با اشاره به اینكه فرار بیمه ای معضل تمامی استان های كشور است، گفت: این استان در فرار بیمه ای از میانگین كشوری پیشی گرفته است.