مسئول مطبوعاتی وزارت امور خارجه پاكستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن اعلام خبر سفر قریب الوقوع وزیر خارجه عربستان به اسلام آباد، گفت: عادل الجبیر پس از دیدار با سرتاج عزیز مشاور نخست وزیر پاكستان در امور خارجی، در كنفرانس مطبوعاتی مشترك با وی حضور خواهد یافت تا به سوال های خبرنگاران پاسخ گوید.
این مسئول وزارت امور خارجه پاكستان در پاسخ به این سوال كه آیا وزیر امور خارجه عربستان علاوه بر دیدار با سرتاج عزیز، دیدارهای دیگری هم با سایر مقام های عالی دولتی و نظامی پاكستان خواهد داشت یا خیر، اظهار بی اطلاعی كرد و گفت كه عادل الجبیر، در قالب سفری دو روزه، روز یكشنبه وارد اسلام آباد می شود و روز دوشنبه پایتخت پاكستان را ترك خواهد كرد.
این نخستین سفر وزیر امور خارجه كنونی عربستان به پاكستان است. عادل الجبیر در ماه آوریل سال 2015 به عنوان وزیر خارجه عربستان منصوب شد.
با توجه به اینكه كه محوری ترین هدف این سفر، رایزی درخصوص عضویت پاكستان و وظایف و میزان مشاركت این كشور در ائتلاف یاد شده خواهد بود، عادل الجبیر به احتمال زیاد با محمد نواز شریف نخست وزیر و ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاكستان نیز دیدار خواهد كرد.
سفر وزیر امور خارجه عربستان به اسلام آباد، سه روز پس از سفر معاون وزیر دفاع این كشور عربی به پاكستان و دیدار وی با ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاكستان انجام می شود.
عربستان حدود سه هفته پیش در اقدامی غیرمنتظره و از قبل اعلام نشده، فهرستی متشكل از نام 34 كشور اسلامی از جمله پاكستان را منتشر كرد و مدعی شد كه این كشورها عضو گروهی موسوم به 'ائتلاف كشورهای اسلامی مبارزه با تروریسم' هستند و مقر اصلی این ائتلاف تحت رهبری عربستان نیز در ریاض قرار دارد.
پاكستان رسما اعلام كرده است كه عضوی از این گروه است. این كشور درعین حال اعلام كرده است كه هنوز تصمیمی درخصوص میزان مشاركت خود در ائتلاف جدید تحت رهبری عربستان نگرفته است و برای هرگونه تصمیم گیری در این زمینه، منتظر دریافت اطلاعات و جزئیات بیشتر از سوی عربستان است.
با سفر دو روز پیش معاون وزیر دفاع عربستان به پاكستان، به احتمال زیاد نقش و تكلیف پاكستان در خصوص مشاركت آن در گروه 34 كشور، به اسلام آباد دیكته شده است.
ارتش و نیروهای مسلح پاكستان سخت درگیر مبارزه با تروریسم در داخل كشور هستند و به همین دلیل هرگونه مشاركت مستقیم نیروهای نظامی پاكستان در ائتلاف تحت رهبری عربستان، بعید به نظر می رسد. ممكن است پاكستان در سطح تبادل اطلاعات و انجام فعالیت های آموزشی، با ائتلاف تحت رهبری عربستان همكاری كند.
بسیاری از شخصیت های سیاسی و صاحب نام پاكستان از جمله تعداد زیادی از نمایندگان مجلس و اعضای احزاب مطرح این كشور، از تصمیم پاكستان برای پیوستن به ائتلافی كه اطلاعاتی درباره آن ندارد، انتقاد كرده اند و با اشاره به اینكه نامی از كشورهای ایران، عراق و سوریه به عنوان مهم ترین كشورها در خط مقدم مبارزه با تروریست ها به ویژه گروه تروریستی داعش در خاورمیانه، در فهرست تهیه شده از سوی عربستان نیامده است، ائتلاف تشكیل شده از سوی عربستان را یك ائتلاف فرقه ای می دانند و معتقدند پیوستن پاكستان به چنین ائتلافی، باعث شعله ور شدن اختلاف های فرقه ای در این كشور خواهد شد.
آساق**1723
اسلام آباد - ایرنا - به دنبال اعلام رسمی دولت پاكستان مبنی بر پیوستن این كشور به گروهی متشكل از 34 كشور به رهبری عربستان كه ریاض از آن به عنوان 'ائتلاف كشورهای اسلامی مبارزه با تروریسم' نام می برد، 'عادل بن احمد الجبیر' وزیر امور خارجه عربستان برای دیكته كردن وظایف پاكستان در این ائتلاف، فردا (دوشنبه) به اسلام آباد سفر می كند.