۱۳ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۵۵
کد خبر: 81904697
T T
۰ نفر

چاي ترش دشمن فشار و چربي خون

۱۳ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۵۵
کد خبر: 81904697
چاي ترش دشمن فشار و چربي خون

زاهدان- ايرنا- چاي ترش با خواص منحصر به فرد خود باعث كاهش فشار و چربي خون به عنوان شايع ترين امراض مي شود و در نتيجه انسان با مصرف آن عمري طولاني تر خواهد داشت.

به گزارش ايرنا خستگي يك روز سخت را هيچ چيز جز به قول مادر بزرگ ها يك چاي قند پهلوي كمر باريك البته از نوع ترش رفع نمي كند.
در خانه ما ايراني ها چاي جزء لاينفك زندگي است و روزانه شايد دو يا سه بار آن را دم كنيم، اما بايد مراقب قندهاي پهلوي چاي بود تا با مصرف زياد آن ها دندان ها ،فشار خون و قند خون خود را نامتعادل نكنيم.
چاي انواع مختلفي دارد كه از آن جمله مي توان به چاي سياه، چاي سفيد، چاي قرمز و مانند آن ها اشاره كرد اما آنچه كه چاي ترش را متمايز از ساير چاي ها كرده خواص فراوان آن است اگر چه ساير چاي ها نيز خصوصيات خود را دارند اما به قول معروف هرگلي بوي خود را دارد و بوييدن خواص گل چاي ترش نيز خالي از حكمت نيست.
ترشي اين گياه به دليل وجود اسيد سيتريك و ويتامين C آن است كه از مهمترين خواص اين گياه محسوب مي شود، اين گياه به دليل دارا بودن آنتي اكسيدان و مقدار زيادي از آنتوسيانين ضد چربي خون و كاهش فشارخون و ضد سرطان نيز شناخته شده است.
از خصوصيات ظاهري اين گياه مي توان به بوته هاي يك ساله آن كه ارتفاع دو تا سه متر دارند اشاره كرد همچنين اين گياه داراي كاسبرگ هاي قرمز و برگ هاي پهن سه تا پنج وجهي سبز مايل به زرد است.
يكي از فروشندگان داروهاي گياهي زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: چاي قرمز يا ترش به دليل تركيبات مفيدي كه دارد سبب كاهش فشارخون مي شود.
زهرا صيادي ادامه داد: همچنين اين چاي به دليل دارا بودن انواع ويتامين ها مي تواند قند خون را كنترل و موجب تمدد اعصاب و جريان بهتر خون شود.
رضا رونده كارشناس گياهان دارويي نيز به خبرنگار ايرنا گفت: به چاي ترش، چاي مكه يا چاي قرمز هم مي گويند كه اين چاي با چاي سفيد، سبز و سياه هم خانواده نيست.
وي ادامه داد: معروفيت اصلي اين چاي تركيبي در آن است كه سبب كاهش فشارخون شده و همچنين مي تواند قند خون را كنترل كرده، موجب تمدد اعصاب، جريان بهتر خون و از حرارت كبد بكاهد و به دليل داشتن ويتامين C نيز باعث تقويت سيستم ايمني بدن شود.
وي خاطر نشان كرد: واقعيت اين است كه چاي قرمز حاوي ماده اي است كه مي تواند از جذب كربوهيدرات بكاهد اما نمي تواند به تنهايي باعث لاغري شود بلكه اين چاي در كنار رژيم غذايي و تحرك مناسب مي تواند يك نوشيدني رژيمي و كم كالري باشد.
اين كارشناس گياهان دارويي گفت: چاي ترش يا چاي قرمز از كاسبرگ گياهي خاص تهيه شده و در بسياري از مناطق دنيا به صورت نوشيدني گرم و يا سرد مصرف مي شود.
يك پزشك تغذيه نيز اظهار داشت: چاي قرمز يا چاي ترش در نقاط مختلف دنيا با نام هاي متفاوتي خوانده مي شود كه يكي از مهم ترين خواص آن شباهت تركيبات آن با انسولين است و به همين دليل اين گياه خواص ضد ديابتي نيز دارد.
محمودرضا حيدري گفت: دانه هاي اين گياه نيز غني از چربي و پروتئين است و دم كرده برگ اين گياه منبعي غني از آهن و مس به وجود مي آورد.
وي افزود: نكته مهم آن كه زنان باردار، شيرده، افرادي كه قصد بارداري دارند، كساني كه از قرص ضدبارداري استفاده مي كنند و زنان يائسه اي كه تحت هورمون درماني هستند بايد با نظر پزشك از اين چاي استفاده كنند زيرا اين چاي سطح استروژن بدن را تغيير مي دهد.
وي خاطرنشان كرد: همچنين افرادي كه قند و فشار خون پاييني دارند بايد در مصرف اين نوشيدني احتياط كنند تا دچار رخوت و سستي نشوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: چاي ترش يا همان چاي مكي و قرمز گياهي است كه عمدتا در نقاط مختلف دنيا و همچنين ايران به ويژه سيستان و بلوچستان كشت مي شود.
عليرضا مباركي ادامه داد: اين گياه سرشار از آهن، مس، اسيد سيتريك، آنتوسيانين، فلاونوئيدها و ويتامين c است.
وي بيان كرد: اين چاي برخلاف چاي معمولي كه دفع كننده آهن است و توصيه مي شود بعد از غذا ميل نشود به دليل دارا بودن آهن توصيه مي شود همواره استفاده شود.
وي اظهار داشت: از ديگر اثرات مطلوب اين چاي مي توان به پايين آوردن چربي خون و فشار خون اشاره كرد و همچنين اين گياه به دليل سرشار بودن از آنتي اكسيدان ها ضد پيري نيز شناخته شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي زاهدان افزود: همچنين در طب سنتي از اين چاي به عنوان نشاط آور، آرام بخش و داشتن اثرات مطلوب بر كبد و صفرا ياد شده است.
وي ادامه داد: در مطالعات مختلف نشان داده اين گياه فشارخون افراد ديابتي را كاهش مي دهد اما از نظر علمي اثراتش بر كاهش قندخون هنوز ثابت نشده است.
وي با بيان اينكه مصرف چاي ترش هيچ محدوديتي ندارد توصيه كرد: افراد در طول روز50 گرم اين گياه را در يك ليوان آب جوش ريخته و بعد از چند دقيقه دم كشيدن ميل كنند و از دم كردن اين چاي به صورت چاي معمولي خوداري كنند زيرا در اين صورت احتمال از بين رفتن ويتامين اين گياه وجود دارد.
مدير باغباني جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان نيز در گفت و گو با خبرنگارايرنا گفت: هم اينك 280 هكتار از مزارع استان در شهرستان هاي دلگان، نيكشهر، ايرانشهر، چابهار، زهك، هيرمند، مهرستان و جلگه چاه هاشم به كشت چاي ترش اختصاص دارد.
اردشير شهركي ادامه داد: به دليل استقبال خوب مردم استان از اين محصول اين گياه عمدتا در شهرستان هاي دلگان و جلگه چاه هاشم كشت مي شود.
بنابراين با توجه به خواص فراوان چاي ترش در رفع بسياري از بيمارهاي و در نتيجه افزايش طول عمر به همه افراد دوستدار سلامتي توصيه مي كنيم از مصرف اين چاي غافل نشوند.
7316 / 6081