به گزارش وزارت نفت، بیژن زنگنه به امضای ١٢ موافقتنامه همكاری با دانشگاه های كشور در بخش پایین دستی صنعت نفت اشاره كرد و افزود: امیدوارم دانشگاه ها كاری را كه شروع شده است جدی بگیرند، زیرا در حال ورود به دوران جدیدی از همكاری بین صنعت و دانشگاه ها برای خلق فناوری هستیم.
زنگنه با بیان اینكه سازوكارهای اطمینان بخشی برای اجرای این موافقتنامه ها طراحی شده است، اضافه كرد: البته در سال گذشته، قرارداد مطالعه میدان های نفتی با هدف افزایش ضریب بازیافت نفت در بخش بالادستی نفت با ٩ دانشگاه وپژوهشگاه كشور به عنوان گام نخست همكاری با دانشگاه ها در زمینه مطالعاتی برداشته شد.
وزیر نفت، روند اجرای قرارداد مطالعه مخازن نفتی با ٩ دانشگاه وپژوهشگاه را خوب ارزیابی كرد و گفت: سازوكاری كه در این قرارداد به كار گرفتیم به خوبی جواب داد و كارفرما و مشاور نیز از روند كار راضی هستند.
زنگنه درباره مكانیزم های نظارت بر روند اجرای این موافقتنامه ها، افزود: نگرانی از بابت نظارت بر اجرای كار وجود ندارد؛ زیرا در مقابل پیشرفت كار، پرداخت انجام می دهیم.
وی ادامه داد: ما بیش از 100 سال است كه نفت تولید می كنیم، اما هیچ دانش فنی قابل توجهی در حوزه نفت و تولیدات پایین دستی نداریم و باید همه را بخریم.
وزیر نفت وی در پاسخ به این پرسش كه پرداخت یارانه به شركت هایی فعال در زمینه تولید فناوری، تا چه اندازه ای اثر دارد، گفت: اعتقادی به پرداخت یارانه ندارم.
زنگنه با بیان اینكه ارائه تسهیلات حمایتی با پرداخت یارانه به شركت ها فرق می كند، ادامه داد: حمایت از شركت ها یا دانشگاه ها به این صورت است كه وقتی قراردادی با آنها بسته می شود اگر نیازی به تجهیزات دارند به آنها بدهیم، و پرداخت های آنها را نیز انجام دهیم تا استاد و دانشجو علاوه بر این كه برای اجرای كار رغبت داشته باشند، حداكثر وقت خود را نیز به این پروژه اختصاص دهند.
وی یكی از نكات مهم در امضای این قراردادها را ارائه سفارش كار پژوهشی وتقاضا به دانشگاه ها از سوی وزارت نفت اعلام كرد و گفت: مساله بسیار مهم اینكه در این قرارداد، تقاضای كار از سوی بخش صنعت به دانشگاه ها ارائه شده است.
به گزارش ایرنا، وزارت نفت روز گذشته (یكشنبه) 1٢ موافقتنامه همكاری انجام طرح های اولویت دار حوزه پایین دست صنعت نفت را با دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی كشور امضا كرد. این موافقت نامه ها با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت و محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امضا شد.
براین اساس، سه طرح شركت ملی گاز ایران شامل طرح های گاز طبیعی مایع، ال ان جی، تصفیه و شیرین سازی و توربین های گازی و اندازه گیری هوشمند در این مراسم به دانشگاه های تهران، پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه علم و صنعت و شركت OTC سپرده شد. این طرح ها برای مدت پنج سال و با هزینه حدود ٩١ میلیارد تومان به این دانشگاه ها واگذار شده است.
همچنین چهار طرح مطالعاتی شركت ملی صنایع پتروشیمی شامل متانول، الفین، پروپیلین و كاتالیست های پلی الفین به ترتیب به دانشگاههای شیراز، تربیت مدرس، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و صنعتی امیركبیر واگذار شد. ارزش این موافقنامه ها نیز نزدیك به ١١٠0 میلیارد ریال برآورد می شود كه قرار است در پنج سال اجرا شود.
همچنین مطالعه پنج طرح شركت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای مدت پنج سال با اعتبار ٢٣٨0 میلیارد ریال به دانشگاه های تهران، شیراز، صنعتی امیركبیر، صنعتی شریف و صنعتی اصفهان واگذار شد.
براین اساس، طرح ارتقای نفت سنگین و باقیمانده های سنگین، ایزومریزاسیون نفتای سنگین، تبدیل كاتالیستی نفتا (CCR)، گوگردزدایی از نفتا و میان تقطیر (HDS) و هیدروكراكینگ به دانشگاه های داخلی سپرده شده است.
اقتصام(2)**2022** 2023
زنگنه اعلام كرد
قرارداد 4500 میلیارد ریالی وزارت نفت با دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی
۱۴ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۲۴
کد خبر:
81906582
تهران- ایرنا- وزیر نفت گفت: 4500 میلیارد ریال قرارداد در بخش پایین دستی صنعت نفت با دانشگاه ها به امضا رسیده است كه سبب اشتغال زایی گسترده در سطح دانشگاه ها، موسسه ها و شركت های فعال بیرون از محیط دانشگاه باهدف فرآیند تجاری سازی و عرضه تكنولوژی ها خواهد شد.