به گزارش خبرنگار ايرنا، بهزاد ستاري روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران با هدف جمع بندي همايش خشونت خانگي در اردبيل افزود: پژوهش خشونت خانگي در اردبيل در بين يك هزار و 100 نفر از زنان متاهل مناطق شهري و روستايي استان اردبيل در چهار بعد جسمي ، مالي ، جنسي و رواني انجام گرفت.
وي بيان كرد: از بين اين شاخص ها ، خشونت مالي در رتبه اول ، خشونت جنسي در رتبه دوم ، خشونت رواني در رتبه سوم و خشونت جسمي در رتبه چهارم اين پژوهش قرار دارند.
وي گفت: بر اساس يافته هاي اين پژوهش كه ازمطالعه نمونه آماري نتيجه گيري شده است ، ميانگين طول مدت ازدواج در استان 16سال بوده كه بيشترين ميزان آن در مركز استان با 20.2 سال و كمترين آن در مناطق روستايي شهرستان خلخال با 9.2 سال است.
ستاري افزود: ميانگين سن ازدواج در بين زنان مورد بررسي در اين پژوهش 19.6سال و تعداد فرزندان خانوار نيز 2.08 نفر مي باشد.
مدير كل بهزيستي استان بيشترين شيوع ازدواج هاي فاميلي در اين پژوهش را در بين اهالي مناطق شمالي شهر اردبيل ( سلمان آباد ، مير اشرف و وحدت ) عنوان كرد و گفت: كمترين ميزان ازدواج فاميلي در بين اهالي شهرستان نير وجود دارد.
ستاري با بيان اينكه در اين پژوهش عاملي با عنوان تحريك شوهر از سوي زنان در وقوع خشونت نيز مورد بررسي قرار گرفته است ، گفت: تحريك شوهر از جانب همسر در شهرستان گرمي در مطلوب ترين وضعيت و در شهرستان نير در بدترين وضعيت قرار گرفته است.
وي گفت: از منظر جامعه شناختي درا ين تحقيق علت هايي چون روابط قدرت در خانواده ، دخالت خويشاوندان ، تحريك شوهر ، تراكم صميميت زوجين ، اعتماد به زوجين ، يادگيري خشونت در خانواده و ناسازگاري پايگاه هاي خانواده در وقوع خشونت خانگي شناسايي شد.
3006/6016
بر اساس يافته هاي پژوهش خشونت خانگي ؛
خشونت مالي در اردبيل شايع ترين نوع خشونت درخانواده هاست
۱۴ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۵۴
کد خبر:
81906822
اردبيل - ايرنا - مدير كل بهزيستي استان اردبيل گفت: بر اساس پژوهش انجام گرفته در موضوع خشونت خانگي در اردبيل ، خشونت مالي مهم ترين خشونت اعمال شده در خانواده ها محسوب مي شود.