۱۵ دی ۱۳۹۴، ۱۶:۲۷
کد خبر: 81908605
T T
۰ نفر
رئيس سازمان مديريت بحران كشور:در پرداخت خسارت حوادث تسريع شود

اهواز- ايرنا- رئيس سازمان مديريت بحران كشور با انتقاد نسبت به تاخير در روند پرداخت خسارت هاي حوادث غيرمترقبه، خواستار تسريع در پرداخت اعتبارات بحران شد.

اسماعيل نجار در جريان سفر كارگروه مقابله با گرد و غبار به خوزستان در گفت وگو با ايرنا اظهار كرد: پيشگيري و پيش بيني در گام نخست و برآورد خسارت در گام بعدي وظايف مديريت بحران است كه اين خسارت ها به سازمان مديريت و برنامه ريزي اعلام مي شود و براي تامين اعتبار به دولت و در نهايت نيز به خزانه براي پرداخت ارجاع مي شود.
وي افزود: اين روند طولاني است در حالي كه اين بخش از اعتبارات نسبت به ساير حوزه ها جدي تر است و نياز به سازوكار بهتري براي پرداخت دارد.
به گفته وي، با رئيس جمهور در اين زمينه مكاتبه شده تا اين فرآيند تسهيل شود و پيگيري كوتاه كردن اين مسير در قانون نيز مدنظر است.
نجار گفت: سازمان مديريت بحران به وظيفه خود عمل كرده و انتظار ما تسريع در پرداخت هاست.
وي همچنين درباره تاخير 10 ماهه در پرداخت خسارت به سيل زدگان شهرستان لالي در شمال خوزستان اظهار كرد: تمام اعتبارات خسارت سيل و ريزگردها برآورد شده و به دولت اعلام شده است.
نجار تاكيد كرد: خسارت ها را حداكثر درمدت 10 تا 15 روز پس از حوادث به دولت اعلام مي كنيم اما به دليل مشكلات مالي موجود، روند پرداخت طول مي كشد.
رئيس سازمان مديريت بحران كشور در ادامه تاكيد كرد: سازمان بحران كشور، معوض كشت به كشاورزان پرداخت نمي كند زيرا در قانون اين اعتبارات پيش بيني نشده است.
وي افزود: خسارت بخش كشاورزي (خسارت سرمازدگي ، خشكسالي و...) از طريق 10 هزار ميليارد ريال از محل صندوق بيمه كشاورزي و 10 هزار ميليارد ريال آبياري تحت فشار، و هشت هزار ميليارد ريال آب شرب به مناطق محروم تامين،و همچنين در قالب استمهال وام هاي كشاورزي پرداخت مي شود.
نجار همچنين گفت: نهالكاري در يكي از كانون هاي ريزگرد در خوزستان در شمال شرق اهواز آغاز شده و خوشبختانه مشكلات ريزگردها با بارش باران در خوزستان كاهش يافته است.
وي اظهار كرد: 220 ميليارد ريال اعتباري كه براي بيابان زدايي اختصاص يافته از محل اعتبارات مديريت بحران است بنابراين ما به وعده خود عمل كرده ايم.
در چند سال گذشته به دليل خشكسالي شديد در خوزستان كشاورزان تعدادي از حوضه هاي آبي از جمله كرخه، جراحي و زهره قادر به كشت نبودند كه كشاورزان و مسئولان استاني خواستار جبران خسارت به كشاورزان از طريق پرداخت معوض كشت شدند.
در يكي دوسال گذشته دولت در اصفهان و اروميه به كشاورزان معوض كشت پرداخته بود.
عمليات اجرايي نهالكاري و مالچ پاشي در روستاي 'ابوهاون' از توابع شهرستان باوي در شمال شرق اهواز يك هفته است كه آغاز شده و دوشنبه رئيس سازمان مديريت بحران به همراه رئيس سازمان حفاظت محيط زيست و رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور و تعدادي از اعضاي كارگروه مقابله با گرد و غبار از طرح هاي نهالكاري و مالچ پاشي در خوزستان ديدن كرد.
اين پروژه بخشي از پنج هزار هكتار كانون بحراني گرد و غبار است كه براي مقابله با پديده گرد و غبار، در اولويت قرار گرفته است.
7151/ 6037 / 1539
۰ نفر